NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker je  weekend achter een scherm doorbrengen

Voor de meesten van ons is het weekend weer begonnen. De kroegen sluiten - vooralsnog - om twaalf uur en wat moet je dan? Een goede film of serie kijken, natuurlijk. Wij hebben alweer het beste voor je uitgezocht. Scheelt jou weer eindeloos door het aanbod schrollen.

In de bioscoop: Lapsis

De gig-economie klinkt perfect als je snel aan geld wil komen, maar heeft ook zo een donker randje. Vooral als je dus snel aan geld moét komen. Bijvoorbeeld omdat iemand van wie je houdt ziek is of er iemand moet studeren. In Lapsis is het helemaal hip om snel je bankrekening te vullen door middel van cabling, kabels leggen tussen verschillende punten. Hoe sneller, hoe meer centen. Zoals bij veel banen haalt de automatisering de cablers in. Protagonist Ray moet het gaan opnemen tegen robots en dat levert een grappige maar ook wel een beetje treurige film op. 

Ook in de bioscoop: Free Guy

Om je op te vrolijken is er ook gewoon weer een nieuwe Ryan Reynolds-film, Free Guy. Dit keer speelt de Canadees een figurant in een videospel. Alleen heeft hij geen flauw idee dat hij dat is. Tot hij op een dag besluit het allemaal een keer anders te doen. Hij schiet een virtuele speler neer en komt zelf terug als hoofdpersoon. Geen moeilijk arthouse-gedoe, gewoon een lekker makkelijke komedie. Geheel in de stijl die Reynolds sinds Deadpool helemaal onder de knie heeft. 

Nieuw: Beckett

Op Netflix heeft John David Washington (waarvan we al ontzettend hebben genoten in TENET vorig jaar) een rotvakantie. Hij is met zijn vriendin in Griekenland tot hij in één of ander vaag moordcomplot terechtkomt. Bewijs maar eens dat er stront aan de knikker is. Er zit weinig anders op dan vluchten. Mocht je zin hebben in een beetje actie op je beeldscherm, dan raden we Beckett zeker aan. Naast de geweldige Washington kun je ook genieten van de minstens zo geweldige Alicia Vikander. 

Bingen: Downton Abbey

Jaaaa, er kan worden gebinged! En hoe. Netflix voegt een aantal seizoenen van de Britse hitserie Downton Abbey toe. Ooooh zo lekker, Britse drama, rijkelui, dat geweldige accent. Het kostuumdrama wordt alom geprezen en niet voor niets. De kijker wordt meegezogen in het leven van Engelse aristocraten in het begin van de twintigste eeuw. Als je denkt dat vroeger alles beter was qua drama, heb je het mooi mis. Wel alleen aan te raden als je van trage tv houdt. 

Meer bingen: Grey's Anatomy

Kijk je liever naar Amerikaanse ziekenhuisseries en ben je één van de weinige personen op aarde die Grey’s Anatomy nog niet gezien heeft, dan hebben we goed nieuws. Disney+ heeft alle seizoenen van de enorme hitserie die inmiddels 17 seizoenen telt online gezet. Seizoen 18 is onderweg dus je moet opschieten met kijken. Drama, doktoren en McDreamy staan geduldig op je te wachten. 

Nóg meer bingen: Dokter Roman

Videoland heeft meer ziekenhuisseries voor je. Nou ja, eentje dan. Een miniserie. Dokter Roman uit Goede Tijden krijgt zijn eigen miniserie. Drama! Intrige! Verraad! Dat en meer, geheel in GTST-stijl. Je kijkt deze korte serie via Videoland. We snappen dat je in een zwart gat verkeert nu GTST een zomerstop heeft. 

Heel veel gevoelens: Titanic

Disney heeft naast Grey’s Anatomy meer goede titels toegevoegd. Met stip bovenaan staat toch wel Titanic. Die kijk je sinds deze week via de streamingsdienst. Een jonge Leonardo DiCaprio die het hart van een jonge Kate Winslet verovert. De liefde. En dan dat schip dat zinkt. (Sorry, was dat een spoiler?) Oh man, tranen met tuiten. Nog even lekker die soundtrack meeblèren en je weekend is weer goed. Mocht je meer actie willen, dan kun je ook Kingdom of Heaven of Percy Jackson bekijken.

Klassieker: Brokeback Mountain

Het is tijd voor nog een klassieker: Net5 zendt vrijdag vanaf half negen Brokeback Mountain uit. Deze controversiële film uit 2005 is inmiddels toch wel een regelrechte klassieker. Met de geweldige Heath Ledger in de hoofdrol. Man, wat missen we die acteur. Zijn tegenspeler Jake Gyllenhaal doet het overigens ook niet onfortuinlijk in deze cowboyfilm waarin de twee acteurs hun liefde voor elkaar proberen te verbergen voor de buitenwereld. Over tranen met tuiten gesproken. 

Op tv: Ik geloof in mij: De Costa del Sol tour

Zet maar vast in je agenda: zaterdagavond moet je naar RTL4 schakelen. De volkszangers uit Ik Geloof In Mij mogen hun geluk gaan beproeven in het buitenland! De heren met gouden keeltjes vertrekken naar de Costa del Sol om te kijken of ze daar de harten van mensen kunnen veroveren. Dat wordt weer genieten.  

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (77) - Treurnis special

Politiek

Mocro in rolstoel voor bus gerold door Karskens (ON), vader Willem Engel, Onno Hoes, Lammert, Sywert en meer

Lees verder

Geld, woningen en auto's in beslag genomen bij Sywert & Co

Algemeen

Daar gaat je BMW Z4

Lees verder

David Attenborough (96) werkt alweer aan nieuwe natuurdocu

Glamorama

Niet te stoppen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

OM vervolgt vrouw die Sander Dekker van fiets duwde

Lees verder

Justin Bieber, Paris Hilton en andere celebrities aangesproken op NFT promoties

Lees verder

Agent vervolgd voor mishandeling met waterkanon bij corona-demonstratie

Lees verder

VVN wil verbod op opvoerkits elektrische fietsen

Lees verder

Justitie tegen vrijgeven details huiszoeking Trump

Lees verder

Rode Kruis houdt hulppunt Ter Apel tijdelijk dicht

Lees verder

Oud-premier Myanmar Aung San Suu Kyi moet nog zes jaar extra de cel in

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Katten in Duitse Walldorff eindelijk weer uit lockdown

Lees verder

Strandganger doorboord door wegvliegende parasol

Lees verder

Man wordt geofferd wakker na avondje zuipen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: