NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Je hoeft je niet te vervelen dit weekend

Het is weer weekend en wederom een weekend zonder festivals. In plaats van kapot gaan op Lowlands zit je dit weekend gewoon weer op de bank. Of in de kroeg. Wat een feest. 

Gelukkig is daar de tv nog. We hebben weer een hoop gekeken en een lijst met mustwatch-titels samengesteld. Hoef jij niet meer na te denken over wat je gaat kijken dit weekend.

In de bioscoop: Druk

De uitspraak dat we met een half promille te weinig in ons bloed zijn geboren, daar hadden we hier op de redactie wel oren naar. Want eerlijk is eerlijk, met een biertje achter de kiezen gaan sommige dingen nét wat makkelijker. De uitspraak is volgens de film Druk van een Noorse filosoof. 

De groep vrienden waar het verhaal over gaat, besluit deze uitspraak te onderzoeken. En hoe onderzoek je beter dan het gewoon doen? Klinkt als een geweldig idee, maar alcohol is ook gewoon heel erg verslavend. Het experimenteren loopt al snel uit de hand. Net als het alcoholgebruik. Hoe dat eindigt, zie je in de bioscoop. 

Sitcom: Life in Pieces

Disney voegt een sitcom toe in de categorie van Modern Family. Niet zo briljant, wel is Life in Pieces erg vermakelijk. In de serie volgen we een ouder echtpaar en hun drie kinderen plus partners, en kleinkinderen. Dolle boel. Een heerlijk rustige serie die eigenlijk niet echt ergens over gaat maar inzoomt op de relaties tussen alle gezinsleden. En uiteraard zijn de schoonfamilie-perikelen niet zelden herkenbaar. 

Nieuw: Nine Perfect Strangers

Amazon heeft de nieuwste miniserie van Hulu aangekocht en daar zijn we maar wat blij mee. In Nine Perfect Strangers brengt Masha (Nicole Kidman) negen mensen bij elkaar voor een wellness retraite. Want we willen allemaal de beste versie van onszelf worden. Of deze negen mensen wel het beste in elkaar naar boven halen, is nog maar de vraag. En het lijkt erop dat Masha deze mensen bewust bij elkaar heeft gezet. Maar is dat ook zo..? De geweldige cast bestaat naast Kidman uit onder andere Melissa McCarthy, Tiffany Boone, Bobby Cannavale, Luke Evans, Regina Hall en Michael Shannon.

Bingen: The Chair

Ook Netflix komt met een nieuwe serie en niemand minder dan Sandra Oh (Grey’s Anatomy) speelt daarin de hoofdrol. Als Dr. Ji-Yoon is ze in The Chair net aangesteld als hoofd van de afdeling Engels aan het prestigieuze Pembrooke University. En ze is de eerste vrouw. Net als in het echte leven blijkt dat niet altijd even makkelijk te zijn. Enerzijds een lekker luchtige serie om te kijken, anderzijds ook gewoon serieus. 

Klassieker: All Stars

In het weekend wordt er gevoetbald. Al jaren. En dat zal nog jaren zo door blijven gaan. Althans, dat hoopt Bram, aanvoerder van het iconische team van club Swift Boys. Yes, natuurlijk gaat het over All Stars. Videoland heeft deze Nederlandstalige klassieker toegevoegd aan de collectie en dat lijkt ons een prima reden om deze tragikomedie weer eens te kijken. En misschien raken we geïnspireerd om weer eens een balletje te trappen.

Buitenbeentjes: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Dankzij Disney kijk je dit weekend naar één van de betere films over buitenbeentjes: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. Niet zomaar buitenbeentjes: deze kinderen hebben allemaal een speciale superkracht, een peculiarity. En aangezien dat in de gewone wereld niet wordt gewaardeerd, leven ze afgezonderd. Op een plek waar niemand ze kan vinden. Tot iemand ze wel vindt. En dan is het chaos. We zijn als grote mensen misschien niet helemaal de doelgroep, dit geweldige werk van Tim Burton moet je gewoon gezien hebben.

Op tv: Hidden Figures

Als persoon van kleur waren de jaren zestig in Amerika niet de gezelligste. Zeker als vrouw niet. Het waargebeurde Hidden Figures gaat over drie vrouwen van kleur in de jaren zestig die bij NASA werken. De vrouwen zijn een soort van menselijke computers en dat komt bij de Amerikaanse overheid wel van pas. Die proberen sneller dan Rusland iemand de ruimte in te krijgen. De drie vrouwen zijn het brein achter één van de grootste operaties van die tijd. Dit geweldige verhaal zie je vrijdag om half negen ‘s avonds bij Net5.

Lekker wegkijken: Car Wars

Mocht je dit weekend zin hebben in wat makkelijke tv, dan staat SBS6 gewoon weer voor je klaar. Na het knikkerfestijn is het nu tijd voor een race met op afstand bestuurbare auto’s, Car Wars. Ja. Meer kunnen wij er ook niet van maken. BN’ers die met kleine auto’s tegen elkaar racen. De presentatie is uiteraard in handen van Winston Gerschtanowitz en coureur Tim Coronel gooit al zijn racekennis in de strijd als jury. Vrijdagavond vanaf half negen bij SBS6. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (77) - Treurnis special

Politiek

Mocro in rolstoel voor bus gerold door Karskens (ON), vader Willem Engel, Onno Hoes, Lammert, Sywert en meer

Lees verder

Geld, woningen en auto's in beslag genomen bij Sywert & Co

Algemeen

Daar gaat je BMW Z4

Lees verder

David Attenborough (96) werkt alweer aan nieuwe natuurdocu

Glamorama

Niet te stoppen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

OM vervolgt vrouw die Sander Dekker van fiets duwde

Lees verder

Justin Bieber, Paris Hilton en andere celebrities aangesproken op NFT promoties

Lees verder

Agent vervolgd voor mishandeling met waterkanon bij corona-demonstratie

Lees verder

VVN wil verbod op opvoerkits elektrische fietsen

Lees verder

Justitie tegen vrijgeven details huiszoeking Trump

Lees verder

Rode Kruis houdt hulppunt Ter Apel tijdelijk dicht

Lees verder

Oud-premier Myanmar Aung San Suu Kyi moet nog zes jaar extra de cel in

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Katten in Duitse Walldorff eindelijk weer uit lockdown

Lees verder

Strandganger doorboord door wegvliegende parasol

Lees verder

Man wordt geofferd wakker na avondje zuipen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: