NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Kom je weekend door met goede films en series

Het weekend is weer begonnen! En je weet wat dat betekent: bier op het terras en daarna een berg goede films. Of je dat nu in de bioscoop wil doen of gewoon thuis, wij hebben alvast voor je uitgezocht wat 't gaat worden. Fijn weekend!

In de bioscoop: Candyman

Niemand minder dan Jordan Peele is weer terug met een nieuwe film die zeker in de bioscoop moet gaan zien. Na Us en Get Out gaat hij met Candyman voor een remake van de gelijknamige film uit 1992. Maar dan geheel in eigen stijl. Samen met regisseur Nia DaCosta maakt hij een bloedstollende film over de legende. De Candyman geeft kinderen snoepjes met scheermesjes erin. De politie wordt ingeschakeld, de Candyman gepakt, gemarteld en vermoord. Volgens de legende kun je hem oproepen door zijn naam vijf keer te zeggen terwijl je in de spiegel kijkt. Het wordt er niet gezelliger op als 'ie eenmaal is gearriveerd.

In de stemming blijven: Crimson Peak

Mocht je zin hebben in nog meer gegriezel, dan heeft Videoland Crimson Peak voor je in de online bibliotheek gezet. Een totaal ander horrorgenre maar minstens even creepy. De intelligente Edith Cushing wordt verleid door de charmante Thomas Sharpe. En deze film van Guillermo del Toro speelt zich af in de Victoriaanse tijd dus vlak na het huwelijk vertrekken de twee samen met Sharpe's zus naar het landgoed van de Sharpes. Blijkt het hele huis behekst. Als je van rare liefdesverhalen (en een paar geesten) houdt, is dit een aanrader. Met een vrij briljante cast bestaande uit Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston en Charlie Hunnam. Laat je niet van de wijs brengen door het feit dat deze film ‘maar’ een 6,5 scoort op IMDB, het is echt een aanrader.  

Mocht je daarna even moeten bijkomen, Videoland zette ook de animatiefilm How To Train Your Dragon online.

Borat is terug: Borat’s American Lockdown en andere specials

Iemand die zich in de afgelopen pandemie niet heeft verveeld, is Sacha Baron Cohen. Zijn typetje Borat is weer helemaal terug. Hij ging onder andere in lockdown met twee mannen en maakte een paar vijanden. Allemaal te zien op Amazon Prime. Mocht je zin hebben in meer, er zijn nog twee specials met Borat op de streamingsdienst te vinden. 

Terugkijken: Condor

Maandag is Fox begonnen met het uitzenden van een lekker wegkijkende misdaad-actieserie. Condor komt al uit 2018 maar is sinds afgelopen maandag te zien bij de seriezender. Een ambitieuze CIA-agent slaat op de vlucht als zijn hele team is uitgemoord. En dan komt ie erachter dat het leven van miljoenen andere mensen op het spel staat. Daardoor belandt ie in een gezellige samenzwering waar hij eigenlijk niet op zit te wachten. Helemaal geen hoogstaand meesterwerk of de beste serie in z'n soort, wel heerlijk om weg te kijken op de maandagavond. Of even terug te kijken in het weekend.

Docu: Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed

Achter de zwoele stem en pittoreske kunstwerken van Bob Ross ging blijkbaar veel meer schuil dan de rustgevende penseelstrepen. Geen zorgen, de goedlachse man wordt in de docu niet van zijn troon gestoten. Het is meer het klassieke verhaal waarbij managers en zakenpartners de boel lopen te bederven. De pret en vooral de bankrekeningen van lui waarvan je denkt dat ze er meer recht op hebben. Al met al gewoon een vermakelijke documentaire. De titel is misschien iets te sensationeel maar boeiend, het is Bob Ross! Je kijkt deze documentaire nu op Netflix.

Meer docu: McCartney 3,2,1

Meer culthelden zijn deze week verschenen in een documentaire, ook Beatle Paul McCartney maakt zijn opwachting. Samen met niemand minder dan de briljante producer Rick Rubin. Het concept is heel simpel: Paul en Rick zitten bij elkaar en babbelen wat over het muzikale leven van McCartney. Aangezien Rick nogal wat weet van muziek - hij werkte onder andere met Public Enemy, Beatie Boys, Red Hot Chili Peppers, Johnny Cash, Tom Petty, System of a Down en Slayer (geef toe, je las dit schreeuwend terwijl je een hand-horn in de lucht gooide) - dus het zijn goede gesprekken. Een hoop ook, de serie op Disney+ kent maar liefst zes afleveringen.

Op tv: Welcome to Marwen

We weten dat je waarschijnlijk geen zin hebt om een potje te janken maar deze film moét je gezien hebben. Het verhaal, hoe het is verteld én Steve Carell in een hele kwetsbare rol, het is fantastisch. In Welcome to Marwen speelt Carell een man die op brute wijze in elkaar wordt getrapt. Dat kost hem niet alleen fysiek een hoop, hij is ook zijn herinneringen van voor de aanval kwijt. Met een miniatuurdorp probeert hij zijn herinneringen terug te krijgen. Het is echt hartverscheurend en ook nog eens gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Potje janken, dus.  Vrijdag om half negen ‘s avonds op Net5. 

Nieuw (soort van): Cruella

Disney heeft eindelijk de toegangsprijs verlaagd. Tot voor kort telde je bijna dertig euro neer om te zien hoe Emma Stone de Disney-slechterik Cruella op briljante wijze wist te vertonen. Nu kost dat helemaal gratis! Nou ja, als je al een abonnement hebt. Dus niet helemaal gratis. Beetje gratis. Hoe dan ook: zeker de moeite. Ook voor de tweede keer.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (77) - Treurnis special

Politiek

Mocro in rolstoel voor bus gerold door Karskens (ON), vader Willem Engel, Onno Hoes, Lammert, Sywert en meer

Lees verder

Geld, woningen en auto's in beslag genomen bij Sywert & Co

Algemeen

Daar gaat je BMW Z4

Lees verder

David Attenborough (96) werkt alweer aan nieuwe natuurdocu

Glamorama

Niet te stoppen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

OM vervolgt vrouw die Sander Dekker van fiets duwde

Lees verder

Justin Bieber, Paris Hilton en andere celebrities aangesproken op NFT promoties

Lees verder

Agent vervolgd voor mishandeling met waterkanon bij corona-demonstratie

Lees verder

VVN wil verbod op opvoerkits elektrische fietsen

Lees verder

Justitie tegen vrijgeven details huiszoeking Trump

Lees verder

Rode Kruis houdt hulppunt Ter Apel tijdelijk dicht

Lees verder

Oud-premier Myanmar Aung San Suu Kyi moet nog zes jaar extra de cel in

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Katten in Duitse Walldorff eindelijk weer uit lockdown

Lees verder

Strandganger doorboord door wegvliegende parasol

Lees verder

Man wordt geofferd wakker na avondje zuipen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: