NieuwNieuws

Sport

Raceweekend! F1 start de motoren weer in Spa

Eerst een rondje België, daarna de Zandvoortse duinen

De korte zomerstop is voorbij en het Formule 1-circus is neergestreken op het circuit van Spa Francorchamps in de Belgische Ardennen. Max Verstappen verloor vlak voor de seizoensonderbreking het leiderschap in het klassement aan regerend wereldkampioen Lewis Hamilton dus het is aan de Nederlander om in zijn Red Bull aan een inhaalrace te beginnen om het gat van 8 punten naar de leider te verkleinen.

Ook als team begint Red Bull op de tweede plek, achter Mercedes. Deze week kwam de teambaas van Lewis Hamilton, de Oostenrijker Toto Wolff, in opspraak vanwege een onderzoek naar handel met voorkennis. Wolff zou aandelen in Aston Martin hebben gekocht, vlak voordat zijn goede vriend (en Aston Martin Racing teambaas) Lawrence Stroll een deel van het autobedrijf kocht en daarmee de beurskoers behoorlijk liet stijgen. Britse en Duitse beurswaakhonden hebben echter 'geen onregelmatigheden' aangetroffen, lieten ze woensdag weten.

Ontspannen vakantiegangers terug na verhit vertrek

Maar dat heeft allemaal weinig met racen te maken. Het circuit van Francorchamps wel: zeven kilometer, negentien bochten en voor het eerst in jaren een serieuze uitdager voor Lewis Hamilton op de baan. Verstappen schijnt "ontspannen" van zijn vakantie op Sint Maarten teruggekomen te zijn. De laatste twee races voor de pauze liepen niet naar wens voor Red Bull, maar Verstappen heeft zich verzoend met het gevoel dat wat er mis ging, "buiten hun controle" lag. 

In de laatste race op de Hungaroring zorgde een beroerde start van eeuwige Mercedes-tweede Valtteri Bottas voor een crash, in de eerste bocht, van de RB16 van Verstappen. In de Grand Prix op Silverstone, twee weken daarvoor, was het Lewis Hamilton die Verstappen persoonlijk een zetje richting grindbak gaf, naar wat eindigde in een van de hardste klappen in de F1-geschiedenis en een heleboel verhitte gesprekken na afloop.

Nog maar een week tot de Dutch Grand Prix

Dit weekend de regenachtige sparrenbossen van de Ardennen, volgende week de zanderige duinen van Zandvoort. 36 jaar na de laatste Grand Prix is de rust van de rugstreeppad en de zandhagedis voorbij. Hoewel: er loopt nog één rechtszaak. Mobilisation for the Environment spande op het laatste moment nog een kort geding aan tegen de vergunning van de Zandvoortse Formule 1. 

Volgens de klimaatclub van Johan Vollenbroek klopt de gebruikte stikstofrekensom niet en daarom zat hij donderdag bij de rechter. Die tilt het lot van het volgende raceweekend over het huidige, want de uitspraak volgt pas maandag. De #DutchGP van Zandvoort begint - als het goed is - volgende week vrijdag.

De geplande flypast van jachtvliegtuigen van de Luchtmacht is alvast afgelast. Te veel mensen hadden kritiek op de CO₂-bom die daarmee boven het circuit gedropt zou worden, al denken we dat de snel geëscaleerde situatie in Afghanistan ook een rol speelt in het annuleren van een vliegersfeestje boven de start/finish van het duincircuit.

Fris en regenachtig in de Ardennen

Maar nu eerst naar Spa. De weersvoorspelling voor dit weekend is met een graad of 15 en een hoge neerslagkans van het soort dat de Eau Rouge kan doen kolken en dan bedoelen we niet alleen het riviertje. De eerste vrije training om 11u30 zou droog kunnen blijven maar voor vrijdagmiddag is de regenkans meer dan 80 procent. Ook voor de zaterdag, waarop de kwalificatie om 15u00 gepland staat, is de regenkans hoog, evenals voor zondag.

Hoe regen in Spa er uit ziet, behoeft voor de racefan geen nadere toelichting. Maar hier zijn toch wat historische beelden. De eerste vrije training is vandaag om 11u30, de tweede vanmiddag om 15u00.

Verstappen pakt "motorstraf" en start achteraan in Sochi

Sport

Niks drie plekken gridstraf, gewoon helemaal achteraan!

Lees verder

Negen aanhoudingen: politie verijdelt aanslagplannen

Binnenland

IS-aanhangers in de lurf gepakt

Lees verder

Van Haga's motie van wantrouwen tegen Hugo valt verkeerd

Binnenland

Opvallend ophefje in de slotminuten van de APB

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Caroline van der Plas pest Baudet met zijn 'proza'

Lees verder

VIDEO - Pijnlijk blokje Toeslagen voor Rutte

Lees verder

Benendief gepakt met been aan hoofd geplakt

Lees verder

VIDEO - Wilders vindt woonvoorrang voor statushouders 'onrechtvaardig'

Lees verder

VIDEO - Rutte riskeert motie van afkeuring

Lees verder

Kourtney en Megan Fox uit de kleren voor nieuwe campagne

Lees verder

VIDEO - Tweede dag #APB21 begint met roep om verkiezingen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: