NieuwNieuws

Glamorama

Extinction Rebellion gaat actievoeren in Zandvoort

Want klimaat

Actiegroep Extinction Rebellion is van plan om tijdens de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort actie te voeren tegen de sport. Volgens de milieuclub zijn de vervuilende raceauto's niet meer van deze tijd. De demonstranten gaan hun ongenoegen uiten met een fietstocht door de badplaats. 

"De Grand Prix op Zandvoort is een toonbeeld van de onnodige uitstoot, natuurverstoring en vriendjespolitiek die onze toekomst bedreigen. Toch maakt de overheid uitzondering op uitzondering voor dit fossiele feestje", schrijft Extinction Rebellion over de aanstaande race. "Om kans te houden op een leefbare toekomst moeten we met z’n allen het roer omgooien en binnen enkele jaren broeikasgasuitstoot terugbrengen naar NUL. Daarom stappen we zondag 5 september op de fiets en rijden een ‘Formule 0’ circuit in Zandvoort. Hier is de 'grote prijs' niet voor fossiele belangen en zakenprinsen, maar voor de duindieren en een schone toekomst."

Pakjes

De actiegroep roept deelnemers aan de demonstratie op om verkleed te gaan als een duindier of een 'Formule 0-vlag' te maken. Het zal de honderdduizenden bezoekers aan de race waarschijnlijk een rotzorg zijn wat die rare duindiertjes op hun fiets doen, want die zijn blij dat ze na een jaar uitstel eindelijk de Nederlandse F1-strijd kunnen bijwonen. Nou ja, als het doorgaat. De rechtbank in Haarlem moet vanmiddag nog uitspraak doen in een kort geding dat een stikstofstrijder uit Nijmegen tegen de Grand Prix heeft aangespannen. 

Stevige kritiek op blootplaatje van topmodel met dochtertje

Glamorama

Iedereen boos op Hosk

Lees verder

Sebastian Vettel blijft in de Formule 1

Sport

Vetrekgeruchten bleken niet waar

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Evenementenbranche sleept de staat voor de rechter

Lees verder

Remkes gaat een weekendje weg met Rutte, Kaag en Hoekstra

Lees verder

Haarlem grijpt in bij volle zalen Theo Maassen

Lees verder

AEX ramt voor het eerst door de 800 punten

Lees verder

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: