NieuwNieuws

Binnenland

Tot vier jaar cel voor kogelregen in Amsterdamse Rivierenbuurt

Het ging van krakaka!

De rechtbank in Amsterdam heeft twee jongens veroordeeld tot een tijdje achter tralies voor een schietpartij in de Vechtstraat, maar de straffen vallen aanzienlijk lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. De jongens schoten met een AK-47 liefst 21 kogels richting een woning waar op dat moment drie personen aanwezig waren. Gelukkig raakte slechts één persoon gewond bij de aanslag, al had dat makkelijk erger kunnen aflopen want door de gesloten gordijnen zagen de jongens niet waar ze op schoten. 

Het Openbaar Ministerie eiste acht tot tien jaar cel voor 'medeplegen poging doodslag' tegen de drie jongens. De rechter bleek een stuk milder. Amier S. en Damian L. worden gezien als de schutters, al is niet bekend wie van de twee daadwerkelijk de trekker overhaalde. Amier was destijds 19 jaar en is daarom door de rechtbank veroordeeld volgens het jeugdstrafrecht, waardoor hij wegkomt met 18 maanden jeugddetentie, waarvan zes voorwaardelijk. Damian is wel volgens het volwassenenrecht veroordeelt en krijgt daarom vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk aan zijn broek. De derde jonge, Denver B., bestuurde de vluchtauto, maar de rechter acht niet bewezen dat hij op de hoogte was van de plannen. Hij is daarom vrijgesproken. 

Aanleiding

De aanslag met de kalasjnikov was de tweede schietpartij die dag in de Vechtstraat. Eerder die dag werd rapper Bigidagoe neergeschoten. Boven de door de jongens beschoten woning woont crimineel Jermaine M., die van de aanslag op de rapper wordt verdacht. Hoewel de jongens niets kwijt willen over de aanleiding voor de schietpartij, wijst alles erop dat dit een wraakactie was voor het neerschieten van Bigidagoe, waarbij ze een woning te laag hebben gericht. 

Verslag van de aanslag ruim een jaar terug

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: