NieuwNieuws

Sport

Enorme drukte: #DutchGP alleen op papier geplaceerd

Erg lastig om iedereen geplaceerd te houden

Het Grand Prix-weekend op Zandvoort moet "niet alleen op papier geplaceerd zijn", zegt Lisa Westerveld tegen NieuwNieuws. Het GroenLinks-Kamerlid reageert op de beelden van Prins Bernhard Jr. en enkele (politieke) hoogwaardigheidsbekleders die op donderdagavond tijdens de opening van het raceweekend in feestelijke stemming op de foto stonden.

De vraag is of daarbij de coronamaatregelen in acht zijn genomen, waar voorafgaand aan dit evenement zo veel over te doen was. "Als die regels worden genegeerd is dat schaamteloos natuurlijk. Ook omdat er zoveel om te doen is geweest de laatste weken en ze weten dat er een vergrootglas ligt op de F1 en evenementen daaromheen", aldus Westerveld.

'Niet rondbanjeren met witte wijn'

Tijdens een Kamerdebat in augustus stelde Westerveld vragen aan de demissionaire premier Rutte over de maatregelen tijdens de F1 in een seizoen waarin alle andere grote evenementen en festivals geen doorgang mogen vinden. "Als de bedoeling is dat ze gezellig met een glas champagne of witte wijn gaan rondbanjeren, mag dat niet. Dat is gewoon in strijd met de regels", zei Rutte tijdens dat debat over de VIP-gasten van de Grand Prix.

"Ik begrijp best het verschil tussen geplaceerde en ongeplaceerde evenementen vanuit veiligheidsoverwegingen. Maar dan moet het niet alleen op papier geplaceerd zijn", aldus Westerveld tegen NieuwNieuws. Uit beelden die op internet opduiken blijkt dat het uiteraard lastig is om 70.000 bezoekers louter in een stoeltje te houden: mensen moeten naar het circuit afreizen, toegang krijgen en hebben tussen de programma-onderdelen voedsel, drank en toiletten nodig.

Koning bezoekt de koningsklasse

Demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zei vanmorgen voor aanvang van de ministerraad dat hij er "vertrouwen in heeft" dat tijdens de Dutch Grand Prix de gemeente Zandvoort "boven op de coronamaatregelen zit". Op de feestelijke foto's van donderdag zijn ook burgemeester David Moolenburgh (CDA) en D66-wethouder Raymond van Haeften van Zandvoort te zien, plus de commissaris van de koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk (VVD).

Het demissionaire kabinet acht het "niet gepast" om de F1 te bezoeken, maar Koning Willem-Alexander heeft kenbaar gemaakt dat hij wel van plan is om met zijn vrouw Máxima naar het racefeestje van zijn neef Bernhard te gaan. Dat leidt tot een digitale frons bij D66 Kamerlid Joost Sneller:

Politiek

Collegewatch - Vrouwen aan de macht in Utrecht, omstreden Jos van Rey terug in Roermond

Lees verder

Sport

Koen Bouwman eerste Nederlandse winnaar van bergklassement in Giro

Lees verder

Wachtgeldwatch - Driekwart oud-ministers Rutte III heeft geen werk

Politiek

'Werkgevers weten niet wat een minister doet of kan'

Lees verder

Leclerc crasht NIET in FP1 #MonacoGP

Sport

Sterker nog: hij is de snelste

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vacature: school op bijna verlaten Schots eiland zoekt docent

Lees verder

Raadslid vergeet videovergadering op mute te zetten voor het schelden

Lees verder

Vrouw doodgereden, bestuurder rijdt door

Lees verder

Nederlander in Torremolinos doodgestoken na wedstrijd Feyenoord

Lees verder

Jude Law te zien in nieuwe Star Wars-serie

Lees verder

Amsterdammer woedend om laadpaalklevende Tesla-rijder

Lees verder

Ook flitsbezorger Getir ontslaat duizenden mensen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bakstenen met verdachte inhoud: politie vindt 100 pallets met drugsstenen

Lees verder

Amerikanen gearresteerd voor illegaal vervoeren van compleet huis

Lees verder

Ram veroordeeld tot drie jaar cel na bloeddorstige moord

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: