NieuwNieuws

Sport

Twee Ferrari's aan kop in rode FP2

Regen van rode vlagen in een zee van oranje

Charles Leclerc heeft in zijn Ferrari de snelste tijd geklokt tijdens FP2. Zijn teamgenoot Carlos Sainz pakte de tweede tijd, Esteban Ocon parkeerde zijn Alpine op plek 3. Max Verstappen kwam niet verder dan een vijfde tijd, zijn teamgenoot Sergio Perez was niet sneller dan een twaalfde tijd.

Ook de tweede vrije training werd geplaagd door onderbrekingen. In FP1 moest Sebastian Vettel zijn Aston Martin blussen, tijdens FP2 werden de oefenrondjes stil gelegd omdat de Mercedes van Lewis Hamilton met motorproblemen aan de kant kwam te staan. Even later besloot Nikita Mazepin zin Haas diep in de grindbak te parkeren. Beide situaties leidden tot een rode vlag.

Lappus Interruptus

Voor Verstappen was dat meer dan vervelend: de Red Bull-rijder was aan een flying lap bezig toen hij in de remmen moest voor de rode vlag van Mazepin. In FP1 werd een snelle ronde door verkeersdrukte op de baan verhinderd. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton zette daarin de snelste tijd neer.

Het lukte Max in FP2 mede daarom wederom niet om een snelle tijd neer te zetten. De derde en laatste vrije training is op zaterdag om 12:00 uur, gevolgd door de kwalificatie voor de race van zondag om 15:00 uur.

Rondbanjerende mensen met bier

Op internet ontstond vandaag veel rumoer over de drukte op en rond het circuit. Het evenement dat geen festival mag heten, trekt 70.000 bezoekers en die moeten arriveren, eten, plassen en een biertje halen. Dat leidt uiteraard tot veel beelden van grote mensenmassa's, en daarmee tot gefronste wenkbrauwen bij mensen die zich zorgen maken om de coronamaatregelen.

Het kabinet denkt dat de organisatie en het lokale gezag de voorwaarden handhaaft, maar op foto's van de openingsavond van het raceweekend zijn de verantwoordelijken te zien terwijl ze met prins Bernhard Jr. het glas heffen op een feestje waar - mogelijk vanwege de afwezigheid van media - de coronaregels soepel geïnterpreteerd werden.

Verstappen pakt "motorstraf" en start achteraan in Sochi

Sport

Niks drie plekken gridstraf, gewoon helemaal achteraan!

Lees verder

Negen aanhoudingen: politie verijdelt aanslagplannen

Binnenland

IS-aanhangers in de lurf gepakt

Lees verder

Van Haga's motie van wantrouwen tegen Hugo valt verkeerd

Binnenland

Opvallend ophefje in de slotminuten van de APB

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Caroline van der Plas pest Baudet met zijn 'proza'

Lees verder

VIDEO - Pijnlijk blokje Toeslagen voor Rutte

Lees verder

Benendief gepakt met been aan hoofd geplakt

Lees verder

VIDEO - Wilders vindt woonvoorrang voor statushouders 'onrechtvaardig'

Lees verder

VIDEO - Rutte riskeert motie van afkeuring

Lees verder

Kourtney en Megan Fox uit de kleren voor nieuwe campagne

Lees verder

VIDEO - Tweede dag #APB21 begint met roep om verkiezingen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: