NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Chill. En een beetje Netflix.

Het weekend is weer begonnen! En je weet wat dat betekent: lekker op je bank films en series kijken. Om je wat paniek rondom de juiste keuze te besparen, hebben wij de beste films en series al voor je uitgezocht. Cheers!

In de bioscoop: I Care A Lot

Rosamund Pike speelt in deze heerlijke nieuwe bioscoopfilm een vrouw die financieel voogd is van oudjes die dat zelf niet meer kunnen. Vooral voor eigen gewin, met haar geliefde (Eiza González) laat ze de bejaarden soort van berooid achter. En aangezien het net niet helemaal illegaal is wat ze doet, komt ze er prima mee weg. De nieuwste cliënt van de twee blijkt alleen wat probleempjes te hebben met een crimineel dus voor ze dat geld in handen hebben, moet er eerst wat gebeuren. In de bioscoop kom je erachter hoe ze dat voor elkaar gaan boksen.

Ook in de bioscoop: Till Death

Is ook mooi zuur, neem je je echtgenoot mee naar een verlaten huisje aan het meer om je tienjarige jubileum te vieren, is 'ie de pijp uit als je wakker wordt. En heeft iemand jullie aan elkaar geboeid. Emma (Megan Fox) weet dat de figuren die dit gedaan hebben nog niet klaar zijn met hun werk en moet zien te ontsnappen met het loodzware lichaam van haar echtgenoot aan zich vast. Geen potentiële Oscar-winnaar, wel vermakelijk als je nog ergens een bioscoopbon hebt slingeren.

Bingen: Superstore

De perfecte serie om te bingen op je brakke zaterdag of zondag is Superstore. Deze sitcom volgt het wel en wee van het supermarktpersoneel van de megawinkel Cloud 9. Het is absurdistisch, ongemakkelijk, droog en vooral intens grappig. Er loopt een prima te volgen verhaallijn doorheen voor als je tussendoor even in slaap sukkelt. Het is heerlijk. Bijna cult. En vol kleine, bijna onopvallende grapjes. Netflix heeft de eerste vijf seizoenen online gezet om je een handje te helpen.

Ook bingen: Goliath

Mocht je meer zin hebben in een serie bingen waar je je hoofd bij moet houden, dan is Goliath een aanrader. Prime heeft de serie online gegooid waardoor je 'm nu eindelijk kunt kijken. Met in de hoofdrol niemand minder dan Billy-Bob Thornton, een gevallen advocaat. Zijn vrouw heeft 'm ook nog eens verlaten. Om toch nog een beetje aan werk te komen, is hij ambulance chaser. Een advocaat die zich naar een ongeluk haast om daar cliënten te scoren. Wanneer hij een nieuwe zaak aanneemt, volgt er een periode van doodsbedreigingen, lastiggevallen worden en meer ellende. Spannend!

Echt gebeurd: I, Tonya

Videoland voegt een nieuwe biografie toe aan de collectie: sinds deze week kijk je de biografische film over Tonya Harding. In I, Tonya vertolkt niemand minder dan Margot Robbie de kunstschaatsster op sublieme wijze. Harding werd gezien als white trash, haar concurrente Nancy Kerrigan juist als prinses. Keiharde competitie. Ook onderling. De film wisselt tussen hilarisch en een beetje verdrietig en dat maakt 'm zo ontzettend fijn om te kijken.

Sci-fi: Foundation

De nieuwe Apple-serie Foundation wordt ook wel aangekondigd als de perfecte serie voor Star Wars-fans. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Isaac Asimov, die man die de drie wetten voor robotica bedacht en verder heel wat goede sci-fiboeken schreef. De Foundation-serie werd in de jaren 40 geschreven en is nu verfilmd. Iets met een galactisch rijk en allerlei maatschappijen die uit elkaar zijn gespat en nou ja, heel veel gedoe. Prima voer voor een serie, dus.

Drama: The Starling

Laten we eerlijk zijn: van een goede tranentrekker zijn we niet vies. Het is 2021, we mogen best een traantje wegpinken bij een film vanwege emoties enzo. Chris O'Dowd en Melissa McCarthy zijn bij velen vermoedelijk bekend vanwege hun komische rollen, maar doen het ook erg goed in wat emotionelere producties. Helemaal samen, blijkt uit de nieuwe Netflix-film The Starling. Ze spelen een stel dat een kindje is verloren en daar niet goed mee om kan gaan. De vraag is of ze weer naar elkaar toe kunnen gaan groeien en hoe ze met 't verdriet leren omgaan. Wat we zeiden, niks mis met een traantje wegpinken. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Buitenland

Brits Lagerhuislid David Amess (Tory) neergestoken (Update: Politicus is overleden)

Lees verder

'Afghaanse tolk op Nederlandse evacuatielijst vermoord'

Binnenland

Video - Ben Knapen (CDA) licht Tweede Kamer in tijdens Afghanistan-debat

Lees verder

Video - Caroline van der Plas van BBB denkt mee: We kunnen die Afghanen ook in de Tweede Kamer opvangen

Binnenland

'We hebben hier vier lege verdiepingen'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Video - Sietse Fritsma (PVV): Liegende Sigrid Kaag moet ook als Kamerlid opstappen

Lees verder

Agenten nodigen dief politiefiets uit op bureau en het werkt

Lees verder

Bedreiger van Lale Gül krijgt jaar jeugddetentie

Lees verder

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (33)

Lees verder

Gidi Markuszower (PVV) heeft 3 microfoons nodig totdat hij zijn asielpunt kan maken

Lees verder

Video - Martin Bosma (PVV) sloopt 'NPO66' en Sigrid Kaag

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Noorwegen waarschuwt burgers: niet op Rusland plassen!

Lees verder

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: