NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Chill. En een beetje Netflix.

Het weekend is weer begonnen! En je weet wat dat betekent: lekker op je bank films en series kijken. Om je wat paniek rondom de juiste keuze te besparen, hebben wij de beste films en series al voor je uitgezocht. Cheers!

In de bioscoop: I Care A Lot

Rosamund Pike speelt in deze heerlijke nieuwe bioscoopfilm een vrouw die financieel voogd is van oudjes die dat zelf niet meer kunnen. Vooral voor eigen gewin, met haar geliefde (Eiza González) laat ze de bejaarden soort van berooid achter. En aangezien het net niet helemaal illegaal is wat ze doet, komt ze er prima mee weg. De nieuwste cliënt van de twee blijkt alleen wat probleempjes te hebben met een crimineel dus voor ze dat geld in handen hebben, moet er eerst wat gebeuren. In de bioscoop kom je erachter hoe ze dat voor elkaar gaan boksen.

Ook in de bioscoop: Till Death

Is ook mooi zuur, neem je je echtgenoot mee naar een verlaten huisje aan het meer om je tienjarige jubileum te vieren, is 'ie de pijp uit als je wakker wordt. En heeft iemand jullie aan elkaar geboeid. Emma (Megan Fox) weet dat de figuren die dit gedaan hebben nog niet klaar zijn met hun werk en moet zien te ontsnappen met het loodzware lichaam van haar echtgenoot aan zich vast. Geen potentiële Oscar-winnaar, wel vermakelijk als je nog ergens een bioscoopbon hebt slingeren.

Bingen: Superstore

De perfecte serie om te bingen op je brakke zaterdag of zondag is Superstore. Deze sitcom volgt het wel en wee van het supermarktpersoneel van de megawinkel Cloud 9. Het is absurdistisch, ongemakkelijk, droog en vooral intens grappig. Er loopt een prima te volgen verhaallijn doorheen voor als je tussendoor even in slaap sukkelt. Het is heerlijk. Bijna cult. En vol kleine, bijna onopvallende grapjes. Netflix heeft de eerste vijf seizoenen online gezet om je een handje te helpen.

Ook bingen: Goliath

Mocht je meer zin hebben in een serie bingen waar je je hoofd bij moet houden, dan is Goliath een aanrader. Prime heeft de serie online gegooid waardoor je 'm nu eindelijk kunt kijken. Met in de hoofdrol niemand minder dan Billy-Bob Thornton, een gevallen advocaat. Zijn vrouw heeft 'm ook nog eens verlaten. Om toch nog een beetje aan werk te komen, is hij ambulance chaser. Een advocaat die zich naar een ongeluk haast om daar cliënten te scoren. Wanneer hij een nieuwe zaak aanneemt, volgt er een periode van doodsbedreigingen, lastiggevallen worden en meer ellende. Spannend!

Echt gebeurd: I, Tonya

Videoland voegt een nieuwe biografie toe aan de collectie: sinds deze week kijk je de biografische film over Tonya Harding. In I, Tonya vertolkt niemand minder dan Margot Robbie de kunstschaatsster op sublieme wijze. Harding werd gezien als white trash, haar concurrente Nancy Kerrigan juist als prinses. Keiharde competitie. Ook onderling. De film wisselt tussen hilarisch en een beetje verdrietig en dat maakt 'm zo ontzettend fijn om te kijken.

Sci-fi: Foundation

De nieuwe Apple-serie Foundation wordt ook wel aangekondigd als de perfecte serie voor Star Wars-fans. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Isaac Asimov, die man die de drie wetten voor robotica bedacht en verder heel wat goede sci-fiboeken schreef. De Foundation-serie werd in de jaren 40 geschreven en is nu verfilmd. Iets met een galactisch rijk en allerlei maatschappijen die uit elkaar zijn gespat en nou ja, heel veel gedoe. Prima voer voor een serie, dus.

Drama: The Starling

Laten we eerlijk zijn: van een goede tranentrekker zijn we niet vies. Het is 2021, we mogen best een traantje wegpinken bij een film vanwege emoties enzo. Chris O'Dowd en Melissa McCarthy zijn bij velen vermoedelijk bekend vanwege hun komische rollen, maar doen het ook erg goed in wat emotionelere producties. Helemaal samen, blijkt uit de nieuwe Netflix-film The Starling. Ze spelen een stel dat een kindje is verloren en daar niet goed mee om kan gaan. De vraag is of ze weer naar elkaar toe kunnen gaan groeien en hoe ze met 't verdriet leren omgaan. Wat we zeiden, niks mis met een traantje wegpinken. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Politiek

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (76) - Huilie Huilie Special

Lees verder

Politiek

Prinses Amalia wil niet meer lid worden van omstreden Amsterdams studentencorps

Lees verder

Australië overweegt staatsbegrafenis voor Olivia Newton-John

Glamorama

De actrice overleed maandag op 73-jarige leeftijd

Lees verder

IND-baas: we gaan asielzoekers vaker 'voordeel van de twijfel' geven

Algemeen

IND heeft het te druk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Woning Trump doorzocht vanwege 'gestolen' geheime documenten

Lees verder

Dagsluiting - Donald Trump wilde generaals zoals Adolf Hitler die had

Lees verder

Actrice Olivia Newton-John (73) overleden

Lees verder

Crypto mixer Tornado Cash op zwarte lijst VS

Lees verder

Politie start onderzoek naar nazivlag Stroe - Recherche beschikt over camerabeelden

Lees verder

Nederlander (20) lazert lazarus in leeg Grieks zwembad

Lees verder

Barça wil van contract De Jong af en dreigt met rechtszaak

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Alwéér een skelet: gruwelijke geheimen stuwmeer komen boven water

Lees verder

Man gedood door slang na uitvaart van door slang gedode broer

Lees verder

Vrouw ontdekt grote slang in zak popcorn

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: