NieuwNieuws

Binnenland

Politie pakt 'grote jongens' op bij inval met 250 man

Drugslab op een gloeiende plaat

De politie is dinsdagmorgen in alle vroegte binnengevallen op een woonwagenkamp aan de Edisonstraat in Breda Noord (street view), waarin totaal tien panden zijn betreden. Daarbij zijn zes verdachten aangehouden. De politie denkt daarmee een netwerk rond een drugslab opgerold te hebben. De inval maakt onderdeel uit van een langer lopend onderzoek naar drugshandel in Zeeland en Noord-Brabant.

Met arrestatieteams en ondersteunende diensten zijn zeven woningen en drie bedrijfspanden binnen gevallen dinsdagmorgen. De aangehouden verdachten zijn vijf mannen in de leeftijden tussen 28 en 60 jaar en een vrouw van 28. Zij worden verdacht van het opzetten en onderhouden van in ieder geval één drugslab. Ook wordt hen enkele milieudelicten ten laste gelegd.

Honden op zoek naar contanten

In februari van dit jaar viel de Dienst Speciale Interventies een methamfetamine-lab in het Zeeuwse Waterlandkerkje binnen. Daarbij werden de bewoonster van het pand gearresteerd, samen met drie Colombianen van 27, 28 en 37 jaar. De invallen in Breda zijn het gevolg van vervolgonderzoek naar de 'grote jongens' achter deze inval.

Omdat de politie er van uit gaat dat met het lab in Breda in korte tijd veel geld verdiend is, wordt er met honden naar contanten gezocht. De politie rukte sowieso met groot materiaal en veel personeel uit. In een persbericht staat een behoorlijke opsomming aan mankracht:

"In totaal zijn er meer dan 250 politieagenten en ambtenaren van andere diensten bij deze actie betrokken. Deze 250 bestaan uit leden van specialistische diensten zoals DSI en andere aanhoudingsteams en verschillende rechercheteams om alle panden te doorzoeken. Zij worden weer ondersteund door specialisten van de Landelijke Eenheid op het gebied van zoeken naar geld en verborgen ruimtes. Verder werken er nog intelligence specialisten, financiële specialisten en andere diensten mee aan deze actie. De opbrengst van de zoekingen zal later gecommuniceerd worden."

In hetzelfde persbericht wijst de politie ook nog even op het feit dat het gebruik van drugs "slecht is voor de gezondheid van de gebruikers en voor de maatschappij." 

Buitenland

Brits Lagerhuislid David Amess (Tory) neergestoken (Update: Politicus is overleden)

Lees verder

'Afghaanse tolk op Nederlandse evacuatielijst vermoord'

Binnenland

Video - Ben Knapen (CDA) licht Tweede Kamer in tijdens Afghanistan-debat

Lees verder

Video - Caroline van der Plas van BBB denkt mee: We kunnen die Afghanen ook in de Tweede Kamer opvangen

Binnenland

'We hebben hier vier lege verdiepingen'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Video - Sietse Fritsma (PVV): Liegende Sigrid Kaag moet ook als Kamerlid opstappen

Lees verder

Agenten nodigen dief politiefiets uit op bureau en het werkt

Lees verder

Bedreiger van Lale Gül krijgt jaar jeugddetentie

Lees verder

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (33)

Lees verder

Gidi Markuszower (PVV) heeft 3 microfoons nodig totdat hij zijn asielpunt kan maken

Lees verder

Video - Martin Bosma (PVV) sloopt 'NPO66' en Sigrid Kaag

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Noorwegen waarschuwt burgers: niet op Rusland plassen!

Lees verder

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: