NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Tijd om je keuzestress te verminderen

Volgens onderzoek van Film1 hebben we het nogal moeilijk met het kiezen van de juiste film of serie. Een vijfde van de zoekers haakt zelfs af omdat het aanbod zo groot is. En vrouwen haken nog vaker af, meldt de videodienst. 

Gelukkig ben je bij onze MustWatch-rubriek beland. Wij hebben alle keuzestress al doorstaan en een selectie gemaakt van wat je dit weekend kunt gaan streamen, waar je naartoe kunt schakelen op lineaire tv of welke film perfect is voor een bioscoopbezoekje.

In de bioscoop: Mijn vader is een vliegtuig

Het Nederlands Film Festival is begonnen (en alweer bijna afgelopen) en dat betekent een hoop bijzondere releases. We kunnen in Nederland echt wel meer dan misdaadseries, kinderfilms en belabberde romkoms. Bewijst Antoinette Beumer met haar film Mijn vader is een vliegtuig. Zo heet ook haar boek, trouwens. Beumer strikte een geweldige cast met onder andere Elise Schaap, Maarten Heijmans en Pierre Bokma. 

Eva (Schaap) zoekt na het overlijden contact met haar vader (Bokma en Heijmans) die al jaren in een psychiatrische inrichting zit. En dat zet haar leven flink op z'n kop. In zoverre dat ze zelfs niet meer helemaal weet of ze zelf niet een beetje gek aan het worden is. Prachtige dramafilm van eigen bodem die je zeker moet gaan zien. Er zijn tijdens het festival enorm veel goede binnen- en buitenlandse films te zien, vaak ook in je filmhuis om de hoek. We zeggen 't maar even. Het programma vind je hier.

Actie: The Protégé

Oeh ja, een lekker actiefilmpje, daar houden we wel van. Amazon Prime heeft weer een eigen film gereleased met niemand minder dan één van onze favoriete acteurs Samuel L. Jackson. In The Protégé speelt hij huurmoordenaar Moody, die het meisje Anna redt en haar opvoedt en opleidt tot een waardige opvolger.  Als Moody het loodje legt door het toedoen van andere moordenaars, neemt ze wraak. Klinkt als een prima synopsis, trailer belooft veel goeds. Perfecte film voor dat avondje bankhangen waarin je niet teveel je brein wil gebruiken.

Docu: Colonia Dignidad - Aus dem Innern einer deutschen Sekte

Gek op series, films en documentaires over sektes? Mooi, wij ook. En we kunnen er weer eentje aan ons lijstje toevoegen. Al lijkt 'ie ons een stuk minder gezellig dan bijvoorbeeld Wild Wild Country. In Colonia Dignidad - Aus dem Innern einer deutschen Sekte vertellen mensen over hun ervaring in Colonia Dignidad. Deze sekte is opgezet door Paul Schäfer, een nazi die zichzelf als 'anti-communistisch' profileerde en een nederzetting bouwde in Chili. Wat hij daar allemaal heeft uitgevreten is bijna niet te bevatten, zo gruwelijk. Verschillende slachtoffers vertellen over Schäfer in deze indringende docu. 

Neerlands trots: Forever Rich

Het was een kwestie van tijd voor de eerste film met een Nederlandse rapper als hoofdpersonage uit zou komen. Netflix duikt op deze razend populaire muziekstroming en lanceert de film Forever Rich. Na Ferry komt de streamingsdienst met een nieuwe Nederlandse misdaadfilm. 

Samenvatting: als Richie nog even doorbuffelt, is hij de grootste rapper van de scene in Nederland. En daar is de ietwat zelfingenomen jongeman maar al te blij mee. Wanneer zijn horloge - dat symbool staat voor alles wat hij heeft bereikt - wordt gejat, gaat hij op jacht om het gouden klokje terug te krijgen. Gaat niet helemaal zonder slag of stoot. Op basis van de trailer weten we het zonet nog niet maar aangezien Ferry ons niet teleurstelde, gaan we 'm dit weekend toch gewoon even aanslingeren.

Drama: Made in Italy

De laatste jaren zien we Liam Neeson meestal in de rol van één of andere actieheld - zo zien we de beste man graag - maar zo af en toe kruipt hij in een gevoeligere rol. In Made in Italy speelt hij een kunstenaar die naar Italië is vertrokken, samen met zijn zoon. De eigenzinnige Robert (Liam) is alleen een beetje vervreemd van zijn zoon. Toch zullen ze het huis van de overleden echtgenote/moeder moeten verkopen samen. Deze dramatische feelgood-film zie je nu op Videoland.  

Bingen: Seinfeld

Goed nieuws voor de fans van Sienfeld en slecht nieuws voor wie samenwoont met een fan van Seinfeld: Netflix heeft alle 180 afleveringen van de sitcom online gezet. De wereldberoemde serie die eind jaren 80 voor het eerst werd uitgezonden draaide bijna tien jaar. Beetje de Friends voor iedereen die voor 1985 is geboren. En hiervoor geldt precies hetzelfde als voor Friends: je bent fan en kunt alle afleveringen meepraten óf je hebt een gruwelijke hekel aan de serie. Hoe dan ook: bingen kan sowieso.

Op tv: Snowden

We kunnen er heel veel over zeggen maar de film Snowden gaat precies over datgene waar je denkt dat 'ie over gaat: Edward Snowden. De voormalige CIA-medewerker en NSA-systeembeheerder lekte geheime documenten over spionnendingen van de NSA aan journalisten in 2013 en dat was nogal wat heisa. Drie jaar later is zijn leven verfilmd met Joseph Gordon-Levitt als Edward himself. Je kijkt de biografische film vrijdag vanaf half negen op Net5.

Ook op tv: Ghost in the Shell

Mocht je na The Protégé zin hebben in meer vrouwelijke actiehelden die te cool zijn voor woorden, schakel dan zondag om acht uur 's avonds naar Veronica. Scarlett Johansson schittert daar in de rol van Manor in Ghost in the Shell. Doet ze - zoals altijd - voortreffelijk. Manor komt erachter dat het bedrijf dat haar robotlichaam met echt brein heeft gecreëerd haar al jarenlang voorliegt. Vet onhandig om dat bij iemand die fysiek megasterk is en ook nog eens superslim is te doen. Vrij verfilmd naar de Japanse sci-fi manga en ontzettend verwesterd, maar als je dat buiten beschouwing laat is 't gewoon een topfilm.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.     

Oh ja, en vergeet niet dat James Bond ein-de-lijk draait in de bioscoop. 

The Queen (95) hekelt ageism: Geef die prijs voor oude mensen maar aan iemand anders

Buitenland

'Ik voldoe niet aan de criteria'

Lees verder

Goffertstadion voorlopig gesloten na tribunefaal

Sport

Opruimen en onderzoeken

Lees verder

FvD wil weten of NTR Squid Game-filmpje strafbaar is

Binnenland

Pepijn van Houwelingen vergelijkt satire met genocide Rwanda

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Volkskrant moet onterecht ontslagen recensent Arjan Peters 370.000 euro betalen #MeToo

Lees verder

Video - Informateurs nodigen Pieter Omtzigt uit voor gesprek

Lees verder

Colin Powell overleden aan coronavirus

Lees verder

Erfgenamen King of Pop willen King of Pop verbieden

Lees verder

Kourtney Kardashian verloofd met Travis Barker

Lees verder

Marc van Ranst: Gelobotomiseerde platwormen intelligenter dan Thierry Baudet

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Noorwegen waarschuwt burgers: niet op Rusland plassen!

Lees verder

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: