NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker voor je tv hangen

Nu je weer op kantoor zit, snappen we dat je alles behalve zin hebt in sociale contacten. Dus wat doe je dan? Precies, voor je tv hangen. We hebben de beste films en series weer voor je op een rij gezet. Feest!

In de bioscoop: ANNE+

Na twee succesvolle seizoenen bij NPO vonden de makers van ANNE+ het tijd voor een film. En terecht, ook. De serie en film gaan over - jawel - Anne. De twintiger woont in de hoofdstad en is op zoek naar haar plek in de wereld, het leven, alles. Je weet wel, die fase die we allemaal hebben. Dat maakt de serie ook zo heerlijk herkenbaar.

In de film emigreert haar vriendin Sarah naar Montréal. Ze spreken af bij elkaar te blijven maar elkaar tegelijk ook los te laten. In dezelfde periode levert Anne haar manuscript van haar boek in bij de uitgever en dat is nog niet goed genoeg. Anne in crisis. Kortom: allemaal cliché ervaringen van heel veel jonge mensen die in Amsterdam zijn gaan wonen. En dan ontzettend goed in beeld gebracht. Door de schrijvers, regie én acteurs. ANNE+ leert dat een coming of age verhaal ook gewoon wél heel goed kan zijn.

Docu: Altijd al Loiza

Model Loiza Lamers werd bij het grote publiek bekend toen ze Holland's Next Top Model won. Inmiddels heeft ze toch wel wat imposante dingen gedaan. En dan doelen we niet alleen op Expeditie Robinson. Dus tijd voor een documentaire, die je bij Videoland kunt kijken. Het is niet de eerste documentaire: Loiza werd op haar tiende gevolgd voor de documentaire Van Lucas naar Luus. Inmiddels is Luus Loiza en een volwassen vrouw. Die openhartig met haar ouders en omgeving praat over haar transitie naar Loiza en wat daar op sociaal en liefdesgebied allemaal bij komt kijken.

Nog een docu: Justin Bieber: Our World

Meer docu's! Mocht je in de stemming zijn om nog een keer in het leven van een beroemdheid te duiken, dan bedient Amazon Prime je op je wenken. De documentaire Justin Bieber: Our World volgt onze favoriete kinderster die inmiddels een volwassen vent is geworden. En nog steeds een serieuze popster. Sinds 2017 stond hij niet meer op het podium. 

Dus besloot hij tijdens de pandemie zich voor te bereiden op een enorme show voor miljoenen mensen tijdens de jaarwisseling. Digitaal, uiteraard. Er was nog iets met een evenementenverbod enzo. Hoe dan ook, dat hele proces volg je in deze documentaire. Die overigens meer kijkt als een speelfilm dan echt een documentaire.

Bingen: Emergence

Een hele fijne combinatie van mysterie, thriller en een beetje sci-fi vind je in de serie Emergence. Op Videoland kun je deze bingewaardige serie ook echt bingen, de dertien afleveringen zijn daar allemaal te vinden. Beetje jammer dat 'ie na een seizoen werd gecancelled en dus een wat vaag einde heeft. Maar hé, beter dan een serie die eindeloos lang doorloopt.

Samenvatting: een politiechef vindt vlakbij een ongeluk een meisje. En dat meisje weet niet wie ze is of waarom ze is. Als de agente dat probeert uit te zoeken, ontvouwt zich een enorm mysterie. Met dus een beetje een vaag einde. Houden we op z'n tijd wel van.

Meer bingen: Pretty Smart

Omdat we soms gewoon gek zijn op series die niet perse van hoge kwaliteit zijn, moeten we Pretty Smart toch even tippen. Synopsis: superslim meisje gaat bij haar ogenschijnlijk oppervlakkige zusje en dito huisgenoten wonen en ze groeien naar elkaar toe. 

De filmstijl is crappy, het concept mwah, de grappen goed voor een lachband en de acteurs veel te knap en sexy en alles behalve realistisch zonder dat ze echt absurdistisch worden. Recept voor een belabberde sitcom. En laten we daar nou gek op zijn na een werkweek waarin we al veel te veel moesten nadenken.

Alvast Halloween: Muppets Haunted House

Jaaaa, het is bijna Halloween! Er komen weer allerlei specials online en films worden weer aangekocht. Mocht je dit weekend met kinderen spenderen en zin hebben om te griezelen - of gewoon gek zijn op The Muppets - dan kun je terecht bij Disney+. In de nieuwe special Muppets Haunted Mansion zijn de bekende figuren én een hele hoop beroemdheden te zien. Danny Trejo, Yvette Nicole Brown en John Stamos maken onder andere hun opwachting. Helemaal top.

Op tv: Parasite

We kunnen er veel over zeggen maar we kunnen het ook niet doen. Mocht je één van de weinige mensen op aarde zijn die de steengoede film Parasite nog niet heeft gezien, schakel dan zaterdagavond om 23:05 naar NPO2. Of neem 'm op. Kijken.

Ook niet vergeten: Black Widow is op Disney+ te zien zonder VIP-toegang. Je hoeft dus geen honderdmiljoen euro meer te betalen om Scarlett Johansson te zien schitteren in deze awesome film.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: