NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

TV is terug van weggeweest

Geen idee wat je dit weekend kunt gaan uitspoken? Wij ook niet. Of eigenlijk wel, achter je tv hangen en films en series (terug)kijken. Keuzestress? Nee hoor, we hebben het beste al voor je uitgezocht. Is je weekend helemaal perfect.

In de bioscoop: Benedetta

De bekendste regisseur van ons land heeft een nieuwe bioscooprelease op zijn naam staan: Benedetta. Paul Verhoeven verfilmde het waargebeurde verhaal van Benedetta Carlini. In de Franstalige film zien we hoe de Benedetta zich in de 17e eeuw aansluit bij een Italiaans klooster. Eén probleem, ze valt op vrouwen. En een andere dame in het klooster ook. Ze krijgen een relatie en dat is uit den boze. Om heel wat redenen in die tijd. 

Vooral een aanrader voor de liefhebbers van arthouse. Niet heel gezellig, nogal beklemmend maar wel gewoon steengoed.

Ook in de bioscoop: The Last Duel

En als we het dan toch hebben om oude rotten in het vak wat betreft regie: Ridley Scott heeft ook weer een film gemaakt. De Alien-regisseur liet Matt Damon en Ben Affleck samen met Nicole Holofcener schrijven aan The Last Duel. De twee acteur-scenarioschrijvers vertolken tevens hoofdrollen in de film, samen met niemand minder dan Adam Driver en Jodie Comer.

Ook al een historische film. Het is 1386 en Jean de Carrouges (Damon) daagt Jacques Le Gris (Driver) uit tot een duel. Jean's vrouw Marguerite heeft Jacques ervan beschuldigd haar verkracht te hebben en het hele geschil wordt uitgevochten in een klassiek ridderduel.

Uit de bioscoop: Slag om de Schelde

En dan is er ook nog een film net uit de bioscoop: Slag om de Schelde is niet meer op de meeste witte doeken te zien maar wel op Netflix. Boffen wij even. De film gaat over - je verwacht het niet - de slag om de Schelde in 1944. 

De geallieerden en Duitsers trekken tegen elkaar ten strijde in het Zeeuwse dorp Walcheren. Een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Zeeuws meisje en een Engelse piloot spelen de hoofdrollen in deze spannende oorlogsfilm over één van de heftigste veldslagen in West Europa.

Bingen: You (seizoen 3)

De fase van het leven die voor velen van ons millennials aanbreekt is ook voor Joe, Love en hun kersverse baby aangebroken. De Netflix-serie You is inmiddels bij seizoen 3 en het jonge gezin verhuist voor de baby naar de buitenwijken van de stad. Maar aangezien ze niet bepaald een doorsnee gezin zijn, loopt het contact met de buren nogal uit de hand. Heerlijk seizoen voor de fans. 

Meer bingen: Legion

Het mocht even duren maar Disney+ heeft eindelijk de drie seizoenen van de serie Legion online gezet. De Marvel-serie werd eerder al uitgezonden door Fox en is nu ook gewoon op afroep terug te kijken. Legion gaat over mutant David Haller, die denkt dat hij schizofreen is. Moet je net in een Marvel-universum wonen. Kortom: avontuur genoeg.

Dat is al reden om de serie te kijken, belangrijker nog is de geweldige stijl waarin Legion gemaakt is. Het is kleurrijk, klinisch, strak, speels en Alice in Wonderland-hysterisch. Visueel pleziertje. En de cast is geweldig. Alleen dat al is reden genoeg om te kijken.

Slechte horror: Safer at Home

Oeh ja, daar is er weer eentje! Zo'n intens slechte horrorfilm die het eigenlijk niet eens verdient om al cringend naar te kijken. Maar vooruit. Safer At Home is een film van Prime die nog even lekker voortborduurt op de coronacrisis. We zijn in jaar 3664738 van de pandemie en de videoborrels zijn nog steeds een ding. 

Naar buiten gaan is uit den bozen dus doen vier huishoudens samen een online borreltje. Loopt helemaal uit de hand. Lekker 'experimenteel' gefilmd met Zoom-achtige beelden. Ongeveer net zo slecht als Escape Room van dezelfde makers. Moet je ding zijn.

Op tv: Deep Shit

In Nederland hebben we voor zover wij kunnen bedenken nog geen serie gehad die zo absurd, grappig en droog is als Deep Shit. Het geesteskind van Fockeline Oudekerk en Jennifer Hofman. De twee actrices spelen verveelde huismoeders in een vinexwijk. Wanneer ze een pistool te pakken krijgen, besluiten ze het leven volledig naar hun eigen hand te zetten en dat gaat helemaal mis. 

We zijn meerdere keren van de bank gerold van het lachen. Perfect voor liefhebbers van The IT Crowd, The Office en andere gortdroge Britse komedieseries. Elke zondag om 20:20 bij BNNVARA op NPO3. De laatste twee afleveringen worden in één geheel uitgezonden op 28 november. Overigens babbelden we nog even met acteur Sieger over de serie.

Ook op tv: Black Monday

We gaan maar al te graag terug naar de jaren tachtig hier op de redactie. Goed nieuws vanuit het Comedy Central-front: dat doen zij ook. En wel met Black Monday. Een serie vol mooie auto's, rijke kerels, heel veel cocaïne en een paar lui die in aandelen handelen op Wall Street. De eerste aflevering moet je even terugkijken, verder zie je deze briljante serie elke donderdag om 20:30 op Comedy Central.

Nog meer op tv: Coyote

Als je zin hebt in een bloedstollende serie, dan schakel je de komende tijd op maandag om 22:00 naar Fox. In Coyote moet een politieman die op de grens van Amerika en Mexico werkt een baby redden. En dat gaat niet zomaar. Het levert hem flink wat problemen op. Een superspannende actiethriller die het wachten elke week zeker waard is.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Nieuwsuur-bobo: ‘Eva Jinek liegt’

Glamorama

Bas Haan BOOS over de Affaire-Bram

Lees verder

Video - Asielzoekers kunnen niet worden opgevangen in Tweede Kamer

Binnenland

Plan Caroline Van der Plas (BBB) niet haalbaar (gevangenissen zijn wel een optie)

Lees verder

Video - Sylvana Simons (BIJ1) beschuldigt Ferd Grapperhaus van racisme

Binnenland

Joost Eerdmans (JA21) schiet minister te hulp: 'Dit is weer haar racistische nummertje'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trailer: The Grand Tour komt met nieuwe special

Lees verder

Amsterdam gaat door met preventief fouilleren maar zonder burgerwaarnemers

Lees verder

Vuurwerkpeiling - Meerderheid Nederlanders voor permanent vuurwerkverbod

Lees verder

Sylvie Meis straalt in ALDI-lingerie

Lees verder

Geert Wilders knipoogt naar Sigrid Kaag

Lees verder

Gideon van Meijeren (FvD) maakt de gehele Tweede Kamer boos

Lees verder

Douane vangt 759 kilo coke in Rotterdam

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Belgische kerk reinigt altaar met wijwater en gebed na seksvideo

Lees verder

Celstraf dreigt voor blotebillenfoto Russisch model

Lees verder

Professor geeft online les vanuit zijn badkuip

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: