NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker bankhangen met de beste films en series

Het is weer weekend! Mocht je al plannen hebben, veeg ze dan maar snel uit je agenda. Zowel op de streamingsdiensten als in de bioscoop valt zoveel te beleven dat je helemaal geen tijd hebt om schouder aan schouder aan de bar bier te drinken met een vreemdeling. We hebben het allemaal voor je op een rij gezet. Cheers!

In de bios: Venom: Let There Be Carnage

Oh yes, Venom is terug! Tom Hardy kruipt weer in de huid van dit ogenschijnlijk meedogenloze figuur, die dan weer vrij letterlijk in zijn huid is gekropen. Dit keer krijgen de twee gezelschap van één van Venoms soortgenoten. Die is iets minder makkelijk te temmen. En zoals de titel al doet vermoeden is er maar één ding waar dit op uit zou moeten lopen: een bloedbad. De film draait eindelijk in de bioscoop en we kunnen je aanraden 'm daar ook te kijken.

En Marvel, doe ons gerust meer van dit soort superschurken. Al die goody two-shoes helden die geen greintje slechtheid in zich hebben beginnen nu wel een beetje te vervelen. Meer Wanda's, meer Gods of Mischief en meer Venoms graag. En nou ja, tegen meer Dr. Strange zeggen we ook geen nee.

Ook in de bios: Dead & Beautiful

We zitten doorgaans niet op de voorste rij (of achterste, kijkt in de meeste bioscoopzalen toch wat lekkerder) bij een vampierenfilm maar het nieuwste werk van de Nederlandse regisseur David Verbeek lijkt ons wel wat. In zijn bijna neon-noir thriller Dead & Beautiful neemt hij de kijker mee naar het leven van vijf extreem rijke lui in Taiwan die uit gekkigheid niet meer weten wat ze moeten met hun geld. 

En dan veranderen ze in vampieren. Of toch niet. We zijn eigenlijk een beetje in de war van de trailer. Maar het is zo prachtig en stijlvol gefilmd dat we blijven kijken. Superkunstzinnig, psychologisch, dramatisch en spannend en dus ook nog eens beeldschoon.

Nieuwe serie: Mr. Mayor

Sinds we Cheers voor het eerst zagen, zijn we fan van Ted Danson. En dan bij voorkeur in een serie. Of 'ie nou misdaden oplost of zijn ding doet in 't hiernamaals. Of burgemeester is van de City of Angels. Mr. Mayor is sinds deze week op Prime te zien en daarin speelt Danson een voormalig zakenman die tegenwoordig burgemeester van Los Angeles is. 

De reden dat 'ie zich verkiesbaar heeft gesteld is misschien niet de zuiverste, maar hij heeft nu eenmaal gewonnen en de stad moet met 'm dealen. Heerlijke sitcom uit de koker van onder andere Tina Fey. Ja, hier gaan we ons zeker wel mee vermaken.

Bingen: The Office US

Wat kunnen we eigenlijk nog over The Office zeggen? Behalve dat het één van de allerbeste comedyseries ooit gemaakt is? En dat de Amerikanen het hebben gepresteerd een intens goede remake van de originele Britse serie te maken? Serieus, weinig remakes zo goed als die van The Office. En goed nieuws: je kunt seizoen 1 tot en met 9 bingen op Netflix.

Arthouse: Wolf

"Slechter dan Twilight", "Wat een rip-off" en "Een grap dat ze zichzelf serieus willen nemen" zijn een beetje de reviews op IMDB voor de 4,1 scorende film Wolf. En toch werden we na de trailer best nieuwsgierig naar deze nieuwste release op Disney+. En niet alleen omdat de dochter van Johnny Depp één van de hoofdrollen vertolkt.

De film speelt zich af in een kliniek vol dieren die claimen in een mensenlichaam te zitten. Lilly-Rose Depp speelt een wilde kat die verliefd wordt op een wolf in een jonge mannenlichaam. Vooral een ontzettend vage arthousefilm. Misschien niet al te origineel en het zal geen cultklassieker worden, maar als liefhebber van het genre best prima.

Docu: Found

Op Netflix vind je een nieuwe, best intense documentaire. Door een DNA-test komen drie uit China geadopteerde Amerikaanse meisjes erachter dat ze nichtjes zijn. Ze besluiten verder te zoeken naar waar ze eigenlijk vandaan komen en willen uitvinden of ze biologische familie kunnen traceren. 

Ze reizen af naar China en deze reis is door documentairemaker Amanda Lipitz vastgelegd op camera. Found is een bijzondere en voor velen bijna ongrijpbare documentaire.

Muziek: The Velvet Underground

The Velvet Underground is toch wel één van de meer iconische bands uit de jaren zestig en zeventig. Ze omringden zich met figuren als Andy Warhol die naast de iconische bananenhoes ook het management voor de band deed. En hier en daar nog wel eens zijn artistieke visie opdrong aan de muzikanten. 

Regisseur Todd Haynes brengt subliem in beeld hoe deze groep buitenbeentjes één van de meest invloedrijke bands van de afgelopen decennia werd. Natuurlijk begeleid door steengoede muziek. De documentaire The Velvet Underground is te streamen via Apple+.

Spannende scifi: Invasion

AppleTV komt met een nieuwe science fiction-serie en die is vrij vermakelijk. Klassiek concept: kwaadaardige buitenaardse wezens proberen de wereld te slopen en daar moeten wij als mensheid dan weer mee dealen. 

In de serie worden mensen uit verschillende delen van de wereld gevolgd, wat een fijne dynamiek geeft aan de serie. En ook best leuk dat de aliens nu niet een keer alleen in Amerika landen. Wordt inmiddels een beetje ongeloofwaardig dat elke vorm van buitenaards leven toevallig altijd in één of ander graanveld in de United States landt. In Invasion nemen ze gewoon de héle wereldbevolking te grazen.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: