NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Beetje griezelen voor de beeldbuis

Het einde van de maand is aangebroken en in oktober betekent dat maar één ding: horror! Het is zaterdag Halloween en daar springen bioscopen, streamingsdiensten en andersoortige filmverstrekkers gretig op in. Wij hebben natuurlijk weer een overzichtje voor je geregeld.

In de bioscoop: Halloween Kills en meer

En dan bedoelen we dus letterlijk Halloween. Mike Meyers is namelijk weer terug. Halloween Kills is alweer het twaalfde deel uit de slasher-franchise. We komen echt nooit van die malle moordenaar af. Uiteraard weer inclusief Jamie-Lee Curtis die net als voorgaande keren weer moet proberen om Meyers voor altijd uit haar leven en eigenlijk de rest van de wereld te verbannen. De spanning! Mocht je eerst wat andere Halloween-films willen zien: Veronica zendt zaterdagavond vanaf acht uur de eerste drie Halloween-films uit.

Mocht je wat anders willen: in Seance roept een groep tieners op een kostschool de geest van een oud-leerlinge die zelfmoord heeft gepleegd op, Antlers is een lekkere folklore-horror over een jongetje met een angstaanjagend geheim en The Adams Family is voor iedereen die niet tegen eerdergenoemde titels kan. De beroemde griezelfamilie gaat in animatievorm op avontuur. Kun je aan.

Nieuw: The Manor

Krakende deuren, fluisterende stemmen en een oud pand. Prima decor voor een horrorfilm, dachten ze bij Prime. Nadat Judith een beroerte heeft gehad, gaat ze in een verzorgingshuis wonen. Heel oud pandje, al een beetje griezelig wanneer je er overdag zou zijn. 

En nou ja, Judith is oud dus ze zal wel dement zijn, denken haar kinderen en de verpleegkundigen. Dus niemand neemt haar serieus. Op een paar mede-oudjes na. Je kijkt de lekker spannende horrorfilm The Manor nu op Prime.

Serie: What We Do In The Shadows

Beste. Vampierenserie. Ooit. Durven we wel te stellen. What We Do In The Shadows is het geesteskind van Jermaine Clement en Taika Waititi, gebaseerd op de gelijknamige film. De serie is een mockumentary waarin drie vampieren worden gevolgd. Na een glorieus leven wonen ze tegenwoordig in Staten Island in New York. Het was ooit de bedoeling dat ze heel Amerika zouden vervampieren maar daar is het eigenlijk niet echt van gekomen. Dankzij Disney+ kun je seizoen 1 van deze briljante serie nu bingen.

Experimenteel: Escape the Undertaker

Netflix brengt een film uit voor de actieve kijkers. Of eigenlijk de interactieve kijkers. De millennials onder ons zullen de boeken van Carry Slee nog wel kennen waarin je je eigen verhaal kon kiezen. Dat concept past Netflix toe in Escape the Undertaker. Op een cruciaal horrormoment in de scène mag je als kijker kiezen wat de personages gaan doen. Leuk concept, uitvoering, meh. Beetje veel horrorclichés maar dat maakt 't wel weer lachen.

Bingen: I Know What You Did Last Summer

De tieners uit de film I Know What You Did Last Summer krijgen een eigen serie! Bij Prime weten ze precies wat de zes tieners hebben uitgevroten afgelopen zomer. De kiddo's uit de serie zijn naast extreem knap ook helemaal hip met hun telefoons en sociale media. Kortom: de serie is helemaal van deze tijd. Of we nou echt behoefte hebben aan een hele serie van deze film, daar zijn we zelf ook nog niet helemaal uit. Mocht je dat wel hebben, dan is het hoog tijd Prime aan te slingeren.

Mocht je overigens gek zijn op series die prima in een film hadden gepast - en nou ja, ook gewoon uit een film komen - vanaf 11 november zendt Fox Chucky uit. Jup, het vervolg op Child's Play, die film over die moordlustige pop. 

Klassieker: Carrie

Yes! Een van de vele Stephen King-klassiekers is nu op Videoland te zien. De streamingsdienst voegde onlangs de film Carrie toe. En dan dus die uit 1976. Niet die remake die het daglicht eigenlijk niet had mogen zijn. Dubbel horror. 

Hoe dan ook: verlegen en sociaal onhandige tiener wordt op school voor het eerst ongesteld en klasgenoten besluiten gretig gebruik te maken van het momentum. Maar Carrie beschikt over bovennatuurlijke krachten en de rest vertellen we niet want dat zou spoilen zijn.

Op tv: Hotel Transylvania-marathon

Mocht je wel van griezelen en griezelklassiekers houden maar helemaal niet tegen grote mensen-horror kunnen, dan heeft Comedy Central goed nieuws. De zender zendt zaterdagavond namelijk maar liefst drie films uit de Hotel Transylvania-reeks uit. Zijn ze ook meteen alledrie. Familievriendelijke film over Dracula en alle andere mythische wezens die je maar kunt bedenken. Vanaf half zes op Comedy Central zaterdagavond.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: