NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Een hoop nieuws op je beeldbuis

Een nieuw weekend, nieuwe filmtips! En serietips. Dit weekend kun je weer lekker aan je beeldscherm plakken, want onze redactie heeft de beste films en series voor je uitgezocht.

In de bios: Last Night in Soho

Ja, hoe we deze film moeten samenvatten, weten we eigenlijk ook niet. Modestudent Eloise is net in Londen komen wonen, waar ze erachter komt dat haar nachtmerries toch wat echter zijn dan ze dacht. Ze is getuige van het Londen in de jaren zestig. De glitter en glamour in het leven van de vrouw die ze ziet, is toch niet zo glitter en glamour, dus ze gaat op onderzoek uit. En dat levert een nogal duistere psychologische horrorfilm op. 

Wij zijn er in elk geval erg content mee dat de neon-horror/thriller eindelijk de grote bioscopen bereikt. Mocht je fan zijn, check dan ook eens het oeuvre van regisseur Nicolas Winding Refn.

Ook in de bios: The United States vs. Billie Holiday

Een heel ander genre is de bioscooprelease van The United States vs. Billie Holiday. Uiteraard gaat deze film over de beroemde en betoverende zangeres. Hoewel de cast goed is, zijn de kritieken toch niet echt lovend. Goed verhaal, maar er had meer in gezeten volgens velen. Maakt uiteindelijk niet zoveel uit, het is een mooie film en een ode aan één van de meest fantastische zangeressen ooit.

Nieuw: Gunpowder Milkshake

Mocht je na Last Night in Soho interesse hebben in meer films in het neon-genre, dan heeft Prime de film Gunpowder Milkshake toegevoegd. Om het verwarrend te maken: het is een Netflix-film die je in Nederland dus op Prime kijkt. Wij weten ook niet waarom. 

Hoe dan ook, heerlijke film over twee vrouwelijke huurmoordenaars die de krachten met andere moordlustige vrouwen bundelen om wraak te nemen op de lui die alles van ze hebben afgenomen. Veel actie, fijne vechtscènes, genoeg humor en een geweldige cast. Girlpower zonder dat het zompig wordt.

Docu: A Man Named Scott

Prime is ook lekker bezig op het gebied van documentaires. Na onder andere een documentaire over Justin Bieber en eerder eentje over Pink, is het nu de beurt aan Kid Cudi. Niet zo hysterisch en groots als de twee eerder genoemde, wel een fijn inkijkje in het leven van de Day 'n' Nite-zanger. Vrienden, familie en Scott zelf vertellen over het leven van de muzikant sinds hij de enorme hit scoorde.

True Crime: Finding Andrea

De ouders van Andrea Knabel zijn  de wanhoop nabij. In de zomer van 2019 verdween de jonge moeder spoorloos en de familie weet niet meer wat ze kunnen doen om haar te vinden. Nou ja, ze hebben nog één laatste troef achter de hand: een documentairereeks. De true crime-serie op Discovery+ volgt de zoektocht van de familie naar hun dochter.

Romkom: Crazy, Stupid, Love

Mocht je zin hebben om te zwijmelen, Netflix heeft de romantische komedie Crazy, Stupid, Love toegevoegd. Deze film is een stuk beter dan de trailer doet vermoeden. Heeft alles wat een goede romkom nodig heeft: geweldige cast, leuke zijsporen, humor, emoties en een lekker verhaal. Een van de beste romantische komedies sinds Love Actually. Steve Carell speelt een pas gescheiden en nogal onzekere man. Ryan Gosling is de playboy die Carell helpt om het dateleven weer een beetje op te pakken. En dat neemt natuurlijk net even een andere wending dan gepland.

Bingen: ZeroZeroZeo

Om het allemaal nog verwarrender te maken: Netflix voegde deze week een serie toe die dan weer door Prime is gemaakt. Alsof het nog niet lastig genoeg is. Hoe dan ook: fans van series over drugs zitten met ZeroZeroZero aan het juiste adres. Het concept van deze miniserie is heel simpel: we volgen een lading cocaïne van Mexico naar de verkopers in Italië. De uitvoering gaat wat minder vlekkeloos, maar dat is wel vaker het geval bij illegale waar. Aan te raden als je gek bent op Narcos en andersoortige cocaïnesmokkelseries.

Meer bingen: The Unlikely Murder

Geen true crime maar wel gebaseerd op een waargebeurd verhaal is de miniserie The Unlikely Murder. In 1986 werd de Zweedse minister-president Olof Palme vermoord. De grafisch ontwerper Stig Engström werd gezien als de moordenaar, maar of dat waar is? De serie is gebaseerd op de moord op de politicus maar uiteindelijk een fictionele interpretatie van het verhaal van de mogelijke dader. Maar yay, Zweedse misdaad!

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Micky Adriaansens (VVD) veroorzaakt verwarring over Chinabeleid

Politiek

VVD in Brussel (en Jesse Klaver) boos op minister: 'Dit is een politieke strijd die het waard is om te voeren'

Lees verder

Paniek! Gemeenten mogen straks fastfoodrestaurants weigeren

Algemeen

Is dan niets meer heilig?!

Lees verder

Nu al meer mensen betrapt op rijden onder invloed dan in heel 2021

Algemeen

Staatskas wordt goed gespekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vanaf volgend jaar ook statiegeld op blikjes

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Medewerkers TikTok hebben volgende week toegang tot data gebruikers

Lees verder

Dennis Wiersma (VVD) in de fout met aanpak Koranscholen

Lees verder

Meer dan 200.000 kinderen leefden vorig jaar met armoederisico

Lees verder

Ziekenhuispatiënt haalt kamergenoot van beademing om irritant geluid

Lees verder

Australiër na veertig jaar achter de tralies dankzij podcast

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Melissa was tientallen jaren ontvoerd zonder het zelf te weten

Lees verder

Hond schiet baasje dood met jachtgeweer

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: