NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Voorbereidend werk voor een eventuele lockdown

We hebben geen idee of de kroegen straks ineens weer binnen een half uur dicht moeten zijn, of de bioscoop nog wel toegankelijk is voor ongevaccineerden en of we straks nog wel zonder jarenlange gevangenisstraf iemand publiekelijk de hand kunnen schudden. Wat we wel weten, is dat er een hoop leuks te bingen is op de streamingsdiensten. En in de bioscoop. Mochten die open blijven.

In de bios: The Many Saints of Newark

Yes, goed nieuws voor de fans van The Sopranos! Na lang wachten is The Many Saints of Newark eindelijk uit. Kijk je gewoon op het witte doek in je favoriete bioscoop of filmhuis. 

De film is een prequel op de iconische serie die tussen 1999 en 2007 liep. In The Many Saints of Newark krijg je een inkijkje in hoe Tony Soprano is geworden wie hij is. Blijkt ook gewoon maar een mens met z’n eigen worstelingen te zijn. Maar die worstelingen maakten hem wel één van de grootste maffioso aller tijden. In de serie, dan.

Ook in de bios: Stage Mother

Beetje een tragisch begin, Stage Mother gaat namelijk over een moeder die haar zoon verliest. En om die reden zijn bar erft. Het is alleen niet zomaar een bar, het betreft een drag queen bar. Daar moet moeders nog een beetje aan wennen. Moederlief is namelijk een wat conservatieve kerkganger.

Maar zoals een echte feelgoodfilm betaamt, komen verschillende werelden bij elkaar. Moeder besluit de bar niet te verkopen maar zelf te gaan runnen en leert de vrienden van haar aan een overdosis overleden zoon kennen. Inclusief goeie drag en een beetje kattigheid die erbij hoort.

Uit de bios: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Mocht je net als wij Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings een paar keer in de bioscoop hebben gezien, dan hebben we goed nieuws! Deze heerlijke nieuwe Marvel-film is nu op Disney+ te kijken. Shang-Chi dacht zijn verleden achter zich te hebben gelaten maar als zijn pa 'm komt zoeken, blijkt dat toch niet het geval. Zijn dubbelleven wordt al snel door zijn beste vriendin ontdekt en de twee trekken naar het thuisfront van Shang-Chi om de boel te fiksen.

Dankzij onder andere Awkwafina echt een hele geslaagde Marvel-release. Zeker een aanrader als je fan bent van Dr. Strange - waar ook de nodige linkjes zijn gelegd. Nice. Hier zitten we veel meer op te wachten dan die brave Avengers.

Serie: Finch

Apple komt weer met een nieuwe eigen serie. Dit keer hebben de makers Tom Hanks weten te strikken voor de hoofdrol, hij speelt meneer Finch in de gelijknamige serie. De wereld van Finch is vergaan en zijn enige gezelschap is zijn hond. En zijn robot. Gezellig. Finch moet zich zien te redden en leert op zijn reis wat het nou eigenlijk is om mens te zijn. Lekker filosofisch. 

Docu-serie: Always Jane

Een ontzettend goede feelgoodserie en documentaire vind je op Prime. Always Jane geeft een inkijkje in één van de vele verhalen die transgenders hebben. Jane vertelt over hoe ze worstelt met haar lichaam, hoe transitie niet zonder haar familie kan en laat je iets meer begrijpen hoe het voor iemand die transgender is moet zijn. Want nee, het is geen modegril of trend. Het mag er eindelijk steeds meer zijn. Moet je gezien hebben. Helemaal als je een mening hebt over transgenders. 

Nieuw: Red Notice

Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot in één film, dat is wel zo’n beetje alles wat je wil. En goed nieuws! Netflix heeft de film Red Notice online gezet. Duurste productie ooit van de streamingsdienst tot nu toe, zo hebben we ons laten vertellen. Een FBI-agent moet samen gaan werken met een kunstdief en dat levert in dit geval gewoon een hele lekkere actiekomedie op. 

Is het een meesterwerk? Nope. Issie perfect voor na een hele deprimerende persconferentie - dat vermoeden we althans? Absoluut. Goeie cast, prima verhaal en humor. Dat is wat je wil.

Drama: The Professor and the Madman

Dingen die je je niet zo snel zult afvragen: hoe is het woordenboek eigenlijk geschreven en hoe hebben ze het voor elkaar gekregen dat ze bijna alle woorden erin gepropt hebben gekregen? In The Professor and the Madman wordt dat proces uitgelegd. Met heel veel emoties want het bleek toch wel een pittige klus om alle woorden ooit een definitie te geven.

Mel Gibson speelt de professor die het Oxford English Dictionary in 1875 (en de jaren daarna) samenstelt en William Minor (Sean Penn) helpt hem vanuit een kliniek voor mensen met psychische problemen. Er ontstaat een bijzondere band en man, man, man, dit is zo'n hartverwarmende film zonder dat 'ie gezapig wordt. Je kijkt 'm op Videoland.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.     

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: