NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Seriespecial!

Whoop, het is weer weekend! En daarin kun je weer doen wat we sinds twee jaar het meest doen: series bingen. Deze week verschijnen er namelijk heel veel nieuwe series. We hebben ze voor je op een rij gezet in deze MustWatch Seriespecial. 

BuZa

BNNVARA is lekker bezig qua series en komt na Deep Shit alweer met een nieuwe serie op de proppen. Kees Prins duikt in BuZa in de rol van Maarten Meinema, de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken nadat zijn voorganger plotseling is overleden. Een nogal pittige functie. Meinema grijpt dan ook graag naar de fles. Eén van de redenen van schrijver, bedenker en regisseur Frank Ketelaar om Prins te casten: "Hij kan zo lekker dronken spelen." Meer over de serie vertelt Ketelaar hier

We moesten een beetje wennen aan de stijl van de serie maar na een halve aflevering zit je er lekker in en wil je meer, mits dit onderwerp je een beetje ligt natuurlijk. Vanavond kijk je om half tien bij NPO1 de eerste van in totaal vier afleveringen.

The Wheel of Time

De recensies van The Wheel of Time op Prime zijn nogal uiteenlopend. Volgens Trouw radbraakt de serie kijkers tot de vervelingsdood, Superguide is juist weer lyrisch. In elk geval kunnen we stellen dat het een soort Game of Thrones-light is. Wel dranken en tovenaars en magische rijken en andersoortige fantasy-elementen, geen ingewikkelde stambomen, eindeloos veel personages en andere moeilijkdoenerij. 

Gewoon een lekker gepolijste fantasy-serie voor goed vertier. Top als je van het genre houdt, niet aan beginnen als je Game of Thrones, Lord of the Rings en Harry Potter sowieso al links laat liggen. Voldoende ander bingewaardig materiaal op de streamingsdiensten.

Leonardo

Op Ziggo vind je sinds donderdag een heerlijke serie over een legendarisch figuur: Leonardo DaVinci (nee, niet DiCaprio, die kun je binnenkort weer in een nieuwe film zien). Leonardo is een vermakelijke serie over de kunstenaar, wetenschapper en inspiratiebron voor velen. En een inspiratiebron is hij ook voor de schrijvers van de serie, waarin de kunstenaar wordt beschuldigd van moord. 

Nooit echt gebeurd, hebben we ons laten vertellen. Maar dat is natuurlijk geen dramaserie. Mocht je gesmuld hebben van Freud op Netflix - had ook weinig te maken met het echte leven van de psychoanalyticus - dan is dit waarschijnlijk ook wel je ding.

Dopesick

De eerste drie afleveringen van de serie Dopesick staan eindelijk ook in Nederland op Disney+. Dopesick is gebaseerd op het non-fictie boek Dopesick: Dealers, Doctors and the Drug Company that Addicted America en daarin krijgen we nogal een naar inkijkje in de wereld van OxyContin. Nogal verslavende pijnstiller. Maar verslavende pijnstillers leveren een hoop geld op want er is altijd wel door iemand meer nodig. Dus werd er gedaan alsof het allemaal wel meeviel. Spannende serie die je vertrouwen in de mensheid wat verder laat zakken. Als dat nog mogelijk was.

Undercover

Oh yes, onze favoriete criminelen op Netflix zijn terug! Het derde seizoen van Undercover is begonnen. Ferry Bouman (Frank Lammers) is op vrije voeten en moet proberen op het rechte pad te blijven. Blijkt nogal een opgave voor de drugsbaron. Undercover-agent Bob Lemmens (Tom Waes) is gestopt met zijn werk bij de politie - hoe heb je kunnen zien in seizoen twee, dit was al spoilerig genoeg - en komt weer in aanraking met zijn oude rivaal. Prima voer voor een nieuwe serie van onze favoriete Netflix-karakters. De eerste aflevering staat nu online.

Thuisbioscoop: F9

Films kunnen ook series zijn, bewijst Fast & Furious wel. We zijn inmiddels aanbeland bij film nummer 9 en die kun je eindeljik zien bij Pathé Thuis. The Fast Saga is het vervolg op The Fate of the Furious en nu moet Dom het opnemen tegen zijn jongere broer Jakob. Nogal een moordlustig type die het erg goed kan vinden met Dom’s aartsrivaal Cipher. Kortom: zin in! Kijken kan hierrr.

In de bioscoop: Ghostbusters: Afterlife

Goed, in deze seriespecial toch nog even een bioscooptip. Want in feite is deze film ook gewoon een serie. De klassieke film Ghostbusters krijgt een nieuw vervolg: Ghostbusters After Life. In de hoofdrol onder andere Paul Rudd, wat het wat ons betreft sowieso al waard maakt om een bioscoopkaartje te kopen.

De serie gaat dertig jaar vooruit in de tijd, een alleenstaande moeder vertrekt met haar twee kinderen naar het platteland waar de nalatenschap van opa tot leven komt. Opa bleek namelijk op spoken te jagen. De trailer doet vermoeden dat deze film veel minder ridicuul is dan de remake met onder andere Melissa McCarthy. We denken wel dat we dit aankunnen.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.

Politiek

Dagsluiting - Video: Joe Biden vergeet binnen 5 seconden dat hij iemand de hand schudt

Lees verder

Politiek

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (76) - Huilie Huilie Special

Lees verder

Australië overweegt staatsbegrafenis voor Olivia Newton-John

Glamorama

De actrice overleed maandag op 73-jarige leeftijd

Lees verder

Meer NieuwNieuws

IND-baas: we gaan asielzoekers vaker 'voordeel van de twijfel' geven

Lees verder

Woning Trump doorzocht vanwege 'gestolen' geheime documenten

Lees verder

Dagsluiting - Donald Trump wilde generaals zoals Adolf Hitler die had

Lees verder

Actrice Olivia Newton-John (73) overleden

Lees verder

Crypto mixer Tornado Cash op zwarte lijst VS

Lees verder

Politie start onderzoek naar nazivlag Stroe - Recherche beschikt over camerabeelden

Lees verder

Nederlander (20) lazert lazarus in leeg Grieks zwembad

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Alwéér een skelet: gruwelijke geheimen stuwmeer komen boven water

Lees verder

Man gedood door slang na uitvaart van door slang gedode broer

Lees verder

Vrouw ontdekt grote slang in zak popcorn

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: