NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Verveel je geen moment dit weekend

Goed nieuws voor wie niet in het weekend werkt: je hebt weer twee dagen vrij. En hoe kun je die dagen nou beter besteden dan voor de tv? Nou ja, na acht uur 's avonds dan. En de bioscoop is ook nog een optie. De redactie van NieuwNieuws heeft de beste films en series die afgelopen week zijn uitgekomen voor je op een rij gezet. Hoef jij niet meer te keuzestressen.

In de bioscoop: Annette

Alweer Adam Driver? Ja, alweer Adam Driver. Wij kunnen er ook niks aan doen dat ‘ie zo’n geweldige acteur is en door iedereen maar wordt gevraagd om mee te spelen in films die we hier dan weer moeten tippen. Dit keer is hij samen met Marion Cotillard te zien in het psychologische drama Annette

Driver speelt Henry, een stand up comedian die is getrouwd met Ann, een operazangeres. Wanneer de twee een dochter krijgen, blijkt het meisje bijzondere gaven te hebben en haar lot is al bepaald. Bomvol steengoede muziek, prachtige beelden en vooral ook veel raarheid. Houden we van. Aan te raden als je in de buurt van een bioscoop bent.

Ook in de bioscoop: The Power of the Dog

Mocht je houden van tragedie en Benedict Cumberbatch, wandel dan ook even een bioscoopzaal binnen waar The Power of the Dog draait. Leent zich erg goed voor een donkere bioscoopzaal zonder enige afleiding want deze film is extreem traag. En je komt bijzonder beduusd de zaal uit. Eigenlijk helemaal niet leuk om te tippen maar eigenlijk dus ook weer wel. 

Het is ook vrij lastig om een goede samenvatting te geven zonder al teveel weg te geven. Korte samenvatting: Amerika, een ranch, 1925, een onuitstaanbaar karakter neergezet door Cumberbatch, Kirsten Dunst die doodongelukkig speelt - weinig mensen die dat beter kunnen dan Dunst - en heel veel trage somberheid en dat fenomenaal in beeld gebracht. 

Nog meer in de bioscoop: House of Gucci

Er is ontzettend veel aan te merken op deze film. Het accent van Lady Gaga, het feit dat Jared Leto oud is gemaakt terwijl ze ook gewoon een oude acteur hadden kunnen inhuren en zo zijn er nog wel meer terechte kritieken. En voor de niet-liefhebbers van Adam Driver: Adam Driver zit ook in deze film.

Maar boeit dat? Nope. We zijn nou eenmaal ontzettende suckers voor de persoonlijke drama’s achter modemerken. Van Halston en The Assassination of Gianni Versace (beiden te zien op Netflix), Coco Avant Chanel, Dior and I en nou ja, The Neon Demon, Cruella, The Devil Wears Prada en Zoolander passen ook prima in het moderijtje. En nu dus House of Gucci. Veel drama, explosieve karakters, zaken die gedaan moeten worden en de allermooiste kleding. Tripje naar de bios waard, hoor.

Tienertragedie: Anni da cane

Mocht je zin hebben om even lekker weg te dromen in het Italiaans en met een Italiaans landschap, dan heeft Prime de film Anni Da Cane voor je online gezet. Vermoedelijk beter te vinden onder de noemer Dog Years. Stella is een nogal cynische tiener die flink wordt geraakt na een ongeluk waar een hond bij betrokken is. 

Ze besluit haar eigen levensjaren als hondenjaren te tellen: elke verjaardag wordt ze zeven jaar ouder. Op haar zestiende verjaardag blaast ze maar liefst 112 kaarsjes uit. Om het leven toch een beetje te vieren, gaat ze als een malle haar bucketlist af. Vermakelijk en heerlijk om even je hoofd mee uit te zetten.

Docu: The Beatles: Get Back

Er zijn gelukkig ook leuke dingen om te tippen deze week. Je had ongetwijfeld al gezien dat Disney+ met de miniserie Hawkeye komt. Mocht je even geen zin hebben in de zoveelste superheldenserie omdat je ook wel een beetje klaar bent met die eindeloze Avengers, dan hebben ze genoeg andersoortige content. Zoals de documentaire The Beatles: Get Back

Peter Jackson maakte een driedelige documentaireserie over het Beatles-album Let It Be. Die had als werktitel Get Back. Dus nu heet de film zo. In 1969/70 - toen het album werd gemaakt - maakte Michael Lindsay-Hogg een documentaire over het album. Schoot een kleine 57 uur aan intiem materiaal van de iconische band. Het materiaal van die documentaire is nu omgebouwd tot deze nieuwe film. Yay, muziek!

Drama: True Story

Netflix heeft een nieuwe serie voor je klaarstaan: True Story. Daarvoor wisten ze Wesley Snipes en Kevin Hart te strikken en daar zijn we best wel heel erg content mee. Hart speelt Kid, een opkomend komedietalent die wel lekker bezig is en flink wat succes heeft. Leuk, maar hij is herstellende van een verslaving en heeft een zeer ongezellige en publieke scheiding. Tel daar zijn broer (Snipes) bij op die constant voor problemen zorgt en de problematische tweets die Kid regelmatig verstuurd en je hebt een lekker relevante dramaserie. 

Meer drama: Prince Charming

Oh yes! Het was een zwart gat na The Bachelor maar Videoland gaat ons eindelijk weer voorzien van mensen die en plein public op zoek zijn naar de liefde. In Prince Charming gaat Chris Berendse op zoek naar zijn prins op het witte paard. Hij heeft de keuze uit twaalf beeldschone mannen die stuk voor stuk gaan proberen zijn hart te veroveren. Prima recept voor dramatische en vermakelijke realitytv.  

Guilty pleasure? We weten dat ook jij op de headlines over dit soort programma's klikt om de drama te volgen dus slinger de serie lekker zonder schuldgevoel aan.

Op tv: NOOD

BNNVARA gaat lekker met de series. Vorige week tipten we je BuZa al, de tweede aflevering van deze serie over het ministerie van Buitenlandse Zaken zie je vanavond op NPO1. Eerder tipten we Deep Shit al. Daarvan zie je zondag om half negen de laatste twee afleveringen op NPO3. En nu is het tijd voor weer een serie: NOOD

Beetje het concept dat we al uit Amerika kennen met onder andere de serie 9-1-1. We volgen het personeel van de meldkamer die ervoor moet zorgen dat politie, ambulance en brandweer op tijd op de plek des onheils zijn en daar ook nog eens de juiste informatie hebben. Het zijn soms situaties die gaan om leven en dood. 

Voor de scenario’s vroeg de omroep getalenteerde scenaristen die hun sporen vrij binnenkort gaan verdienen. Vermoedelijk onder andere met deze serie, want hij is megaspannend. Vanaf dinsdag iedere week om 21:50 te zien op NPO1.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.

Politiek

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (76) - Huilie Huilie Special

Lees verder

Politiek

Prinses Amalia wil niet meer lid worden van omstreden Amsterdams studentencorps

Lees verder

Australië overweegt staatsbegrafenis voor Olivia Newton-John

Glamorama

De actrice overleed maandag op 73-jarige leeftijd

Lees verder

IND-baas: we gaan asielzoekers vaker 'voordeel van de twijfel' geven

Algemeen

IND heeft het te druk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Woning Trump doorzocht vanwege 'gestolen' geheime documenten

Lees verder

Dagsluiting - Donald Trump wilde generaals zoals Adolf Hitler die had

Lees verder

Actrice Olivia Newton-John (73) overleden

Lees verder

Crypto mixer Tornado Cash op zwarte lijst VS

Lees verder

Politie start onderzoek naar nazivlag Stroe - Recherche beschikt over camerabeelden

Lees verder

Nederlander (20) lazert lazarus in leeg Grieks zwembad

Lees verder

Barça wil van contract De Jong af en dreigt met rechtszaak

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Alwéér een skelet: gruwelijke geheimen stuwmeer komen boven water

Lees verder

Man gedood door slang na uitvaart van door slang gedode broer

Lees verder

Vrouw ontdekt grote slang in zak popcorn

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: