NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Beetje escapistisch streamen

Het weekend is weer begonnen! Als je zo uitklokt, kun je alleen maar naar huis om jezelf te vermaken. Gelukkig hebben wij allerhande films en series voor je op een rij gezet zodat je deze eerste vrijdag en zaterdag van de avondlockdown toch een beetje lekker doorkomt. Beetje vluchten in je films en series, wat wil je nog meer?

In de bioscoop: Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Een beetje escapisme kunnen we wel gebruiken in deze tijden. En gelukkig is dat ook nog voldoende te vinden, onder andere in de nieuwste film uit de Resident Evil-reeks. Resident Evil: Welcome to Raccoon City is een heerlijk middelmatige horrorfilm met veel actie en een beetje gore

Veel beter dan een moeilijke arthousefilm en prima ter overbrugging tot kerstfilms kijken weer maatschappelijk geaccepteerd is. Enige nadeel van deze zoveelste film in de reeks: het gaat over een virus dat is uitgebroken. Ja, hallo. Alsof we niet genoeg over virussen zien, lezen en horen?

Docuserie: Donnie op de Monnie

Iets vrolijker escapisme vind je dankzij rapper Donnie op Prime. De rapper/volkszanger/presentator is te zien in een nieuwe documentairereeks: Donnie op de Monnie. Hij vertelt daarin niet over zijn eigen succesvolle en rijke leven, maar duikt in de wereld van stinkend rijke Youtubers, voetballers en ondernemers die ogenschijnlijk makkelijk een fortuin bij elkaar hebben geharkt. 

In een tijd dat ‘extreem rijk worden en daarmee opscheppen op de socials’ het ultieme doel lijkt, is deze serie extra interessant. Kom je er direct achter waarom jij nog niet bij de jetset hoort. En waarom je dat misschien ook helemaal niet wil.

'Twas The Fight for Christmas

Ergens kunnen we ons wel identificeren met de hoofdpersoon uit 'Twas The Fight for Christmas op Apple+. Deze man is namelijk zo ontzettend gek op kerst, dat hij zijn buurt in North Idaho he-le-maal gek maakt. De rechtbank heeft hem zelfs verboden nog kerstversiering op te hangen. 

Zoveel liefde voor kerst, dat kunnen we hier op de redactie alleen maar omarmen. De buurt is er daarentegen wat minder fan van en dat zorgt voor nogal wat ehm… Onenigheid. En dat in een tijd van naar elkaar omkijken.

Bingen: La Casa de Papel seizoen 5 deel 2

Het tweede deel van seizoen 5 van La Casa de Papel staat op Netflix. Perfect als je nog steeds niet uitgekeken bent op de Spaanse bankberovers en gijzelnemers. Voor de rest van ons: ja, ze zijn nog steeds banken aan het beroven. 

Misdaad: Grow

Goed nieuws voor de liefhebbers van Scandinavische misdaadseries: Ziggo heeft de serie Grow gekocht. Mocht je het aanvullende pakket van de tv-aanbieder hebben, dan kun je genieten van twee Deense broers. De een raakt per ongeluk betrokken bij de Deense drugscriminaliteit - zo braaf en knus is dat land dus ook weer niet. Adam kickt wel op de macht en het leven als crimineel. Maar dat blijkt toch wat onhandig als zijn broer Jakob weer in zijn leven komt. Die is politieagent. Onhandig, wel. 

Reality: Selling Sunset

Er is een nieuwe realityhit op Netflix: Selling Sunset. Perfect voor fans van Million Dollar Listing en The Hills. Een hoop drama, groots vastgoed, vrouwen die veel aan hun uiterlijk doen en de competitieve vastgoedwereld van Los Angeles. We zijn nou eenmaal suckers voor scripted reality. Of in elk geval extreem goed geproduceerde reality.

Het is smullen. Zeker nu we zelf niet echt een leven hebben, is het maar al te fijn te genieten van andermans drama. Als je het over ontsnappen aan de realiteit hebt, dan zit je met deze serie helemaal goed.

Op tv: Green Book

Op Veronica schakel je vrijdag naar één van de mooiste feelgoodfilms van de afgelopen jaren. Hij wringt hier en daar namelijk net genoeg, heeft hoogtepunten, dieptepunten en een goed einde. De film speelt zich af in 1962 en de zwarte pianist Don Shirley heeft een tour in de zuidelijke staten van Amerika. 

Spoiler: daar waren ze in die tijd niet echt fan van iedereen die niet wit was. De Amerikaans-Italiaanse uitsmijter Tony Lip gaat ermee akkoord de muzikant te chauffeuren én te beschermen. Om in clichétermen van filmomschrijvingen te blijven: er vormt zich een onverwachte en hartverwarmende vriendschap. 

Blijf daarna gerust nog even hangen op Veronica, je ziet dan If Beale Street Could Talk. Zelfde thema, minstens net zo mooi.

Ook op tv: The Watch

Op BBC First kijk je vrijdag de eerste twee afleveringen van The Watch. Hij wordt aangeraden aan fans van Harry Potter, Game of Thrones en andere kaskraker-fantasyproducties maar wat ons betreft hoort ‘ie toch echt wel in de cult-hoek. Te gek als je fan was van Dirk Gently’s Holistic Detective Agency en Good Omens. En misschien zelfs wel Guardians of the Galaxy

De karakters komen uit de hoed van Sir Terry Pratchett en dat doet ons altijd goed. Het is geen moeilijke, diepgravende fantasy maar wel een heerlijke serie om weg te kijken. Precies voldoende actie, de juiste hoeveelheid humor om het luchtig te houden en een lekker stijltje. 

Vrij recent hadden we nog twee bioscooptips voor je die je nu ook thuis kunt kijken. The Last Duel vind je op Disney+ en The Power of the Dog staat sinds deze week op Netflix.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: