NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Nieuwe kijklijst, meer fomo!

Het weekend is weer begonnen! Ook deze week staat er weer een reeks goede films en series voor je klaar om toe te voegen aan je kijklijst. Alsof je fomo nog niet hard genoeg werd aangesproken. Gelukkig hebben we al wel even een selectie voor je gemaakt. Scheelt je in elk geval een beetje keuzestress.

In de bioscoop: Spider-Man: No Way Home

De Marvel-films komen sneller uit dan de coronabesmettingen in Nederland elke golf weer stijgen. En dat betekent: Spider-Man is terug! Uiteraard weer vertolkt door Tom Holland. Peter Parker kan zijn alter ego Spidey in deze nieuwe film niet gescheiden houden van zijn echte leven en dat moet hij op zien te lossen. Ware het niet dat hij daarmee iets meer verandert dan hij aanvankelijk van plan was.

Hij verandert de wereld met behulp van Doctor Strange. En ja, dat betekent dat ook Benedict Cumberbatch in deze Spider-Man film te zien is. Net als Benedict Wong. En verder een topcast bestaande uit Jamie Foxx, Willem Dafoe, Zendaya, Marisa Tomei en Jon Favreau. Spider-Man is niet ons favoriete Marvel-karakter maar de combinatie met Doctor Strange maakt Spider-Man: No Way Home toch een tripje naar de bios waard.

Ook in de bioscoop: The Card Counter

Nog meer Willem Dafoe op het witte doek! Hij speelt namelijk ook in The Card Counter. Niet de hoofdrol, overigens. Die is weggelegd voor Oscar Isaac, die oud-soldaat William Tell speelt. Tell heeft zichzelf leren gokken en weet inmiddels als geen ander hoe je kaarten telt. Daar is het huis nooit echt heel blij mee, maar Tell komt er aardig mee weg. Hij wordt benaderd door een jongeman om wraak te nemen op iemand uit zijn verleden en dan begint de spanning pas echt. Cinematografisch feestje, goed verhaal en ontzettend spannend. Precies waar we van houden.

Op avontuur: The Grand Tour

Het ultieme vermaak voor de witte man van middelbare leeftijd is terug! De voormalige Top Gear-crew heeft weer een special voor The Grand Tour op Prime gemaakt. Het drietal bestaande uit Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May is tijdens de pandemie gewoon op pad gegaan. Dit keer bestieren ze het Franse landschap met Carnage A Trois. De drie onderzoeken de wondere wereld van de Franse bolide. Hoe dan ook, lekker vertier voor het weekend.  

Animatie: Ron's Gone Wrong

Disney heeft weer een nieuwe animatiefilm! De kinderfilm laat zich inspireren door Black Mirror, maar dan iets minder dystopisch. Tiener Barney krijgt voor zijn verjaardag een B*Bot. Dat is een soort levensgrote smartphone en tevens je nieuwe beste vriend. Die van Barney heeft alleen wat fouten, dus echt goed werkt ‘ie niet. Disney zou Disney niet zijn als dat geen ontzettend grappige feelgood-film opleverde. Aanrader, je vindt 'm als Ron's Gone Wrong op Disney+.

Horror: Chapelwaite

Mocht je in de stemming zijn voor wat meer duistere cultuur, dan zit je als Ziggo-gebruiker goed. De zender kocht voor houders van het Movies & Series-pakket de serie Chapelwaite en die kun je vanaf maandag bingen. 

Nogal duistere horrorserie in een heerlijk tijdperk, het speelt zich af in 1850. Kapitein Charles Boone verhuist na de dood van zijn vrouw naar zijn huis in een stil stadje. Maar de geheime familiegeschiedenis, die houdt zich alles behalve stil. Zorgt voor een hoop problemen én schrikmomenten.  

Drama: The Place Beyond the Pines

Mooiboy Ryan Gosling in een rauwe rol, daar houden we van. Goed nieuws voor Videoland-houders, de dienst heeft The Place Beyond the Pines online gezet. Gosling speelt een geblondeerde motorstuntrijder die erachter komt dat hij een kind heeft. En aangezien zijn eigen pa vroeger ook niet echt in zijn leven was, besluit hij het anders te doen. En om geld te verdienen om zijn kind en geliefde te ondersteunen. Door middel van banken beroven. Handig? Geen idee. Maar het levert wel een steengoede film op. 

Sci-fi: Swan Song

Stel dat je dood zou gaan en je krijgt de kans je geest te uploaden in een nieuw lijf. Een exacte replica van je oude lijf. Maar die dan voorlopig nog niet doodgaat. Zou je dat doen? Cameron Turner (Mahershala Ali) in de nieuwe film Swan Song op Apple+ maakt de keuze. Hij wil zijn vrouw en jonge kind een vol leven geven en besluit het te doen. Dat brengt uiteraard de nodige complicaties met zich mee. Apple+ flikt ‘t weer en maakt een bizar mooie en intrigerende film.

Alvast in je agenda: Emily in Paris

Emily is terug! Of nou ja, ze zit nog steeds in Paris. En daarmee is Emily in Paris weer terug bij Netflix voor een tweede seizoen. Zo volhardend en scherp als ze thuis was, zo hopeloos besluiteloos en romantisch is ze in Parijs. Het nieuwe seizoen belooft weer een hoop romantiek, drama, roddels, humor en natuurlijk de bijzonder goed gestylde hoofdpersonages. Alleen al voor de kleding is deze serie het bingen waard. Net als de dromerige beelden van de prachtige Franse hoofdstad Parijs. Ooooh, is het nou al 22 december of hoe zit dat?

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Politiek

Beheerder omstreden FvD-Telegramgroep die geen beheerder is trekt zich terug als beheerder

Lees verder

Politiek

John de Mol: Ik ga in gesprek met staatssecretaris Gunay Uslu (D66) over #TVOH

Lees verder

Vijf eenvoudige vragen van Pieter Omtzigt over 2G en de coronapas

Politiek

'Essentieel voor de beleidskeuzes'

Lees verder

Vrouw van El Chapo blijkt helemaal niet de vrouw van El Chapo

Niet Doodchecken

Meer details in boek over haar leven

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Publieke omroep draait voorlopig geen Ali B. en Marco Borsato

Lees verder

Asielzoekers slaan en steken op elkaar in in Budel

Lees verder

OM ziet genoeg reden voor onderzoek Willem Engel na aangifte

Lees verder

LHBTQIA+-jongeren betalen meer voor Tinder dan hetero's

Lees verder

Chantal Janzen kwaad: 'Zero tolerance betekent geen uitzonderingen'

Lees verder

Tiger King-ster vertrekt met dierentuin naar Mexico

Lees verder

Vrouwelijke Talpa-medewerkers plaatsen paginagrote advertentie in AD

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Schadevergoeding van 9 miljoen dollar voor drinken wc-reiniger

Lees verder

'Postbezorger' (18) probeert pinpas te kapen maar wordt zelf gepakt

Lees verder

2.000 Nederlandse hamsters verdacht van verspreiden coronavirus Hongkong

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: