NieuwNieuws

Sport

#SaudiArabianGP: Tweede tijd voor Verstappen in eerste vrije training

Kimi geloof het zo wel, Max tempert de verwachtingen

Met nog maar twee races te gaan is het ongemeen spannend in de strijd om het F1-kampioenschap. Max Verstappen heeft met nog 50 punten voor twee P1-finishes slechts 8 punten voorsprong op Lewis Hamilton in het rijdersklassement. 

We zouden willen zeggen dat het spijtig is dat die ontknoping verreden wordt in landen zonder automobiele historie, op een sfeerloze nieuw geasfalteerde parkeerplaats van een Moskee aan Zee in Jeddah dit weekend en volgende week op de blauwverlichte parking van een protserige jachthaven in Abu Dhabi, omdat de F1 liever investeert in financieel rendement dan in sportief sentiment. Maar we hebben afgesproken dat NieuwNieuws objectief moet blijven, en daarom blikken we neutraal vooruit op de twee vrije trainingen die in Jeddah gereden worden vandaag om 14u30 en om 18u00 Nederlandse tijd.

De eerste vrije training op het gloednieuwe "stratencircuit" op het strand van de Saudische kustplaats zal nog net bij daglicht gehouden kunnen worden en dat is gezien de ongeschijnlijk smalle afmetingen van de baan geen overbodige luxe voor de coureurs. De safety car - dit weekend de groene Aston Martin DBX - reed een ronde op hoge snelheid en zelfs in een SUV die bepaald geen F1-snelheden haalt, zag het er al benauwend uit:

Geen trackwandeling voor Kimi

Max Verstappen, op dit moment dus nog lijstaanvoerder in het wereldkampioenschap, temperde in de donderdagpersco de verwachtingen. "Het is een nieuwe baan, die moeten we leren kennen. Zowel wij, als de rest. We proberen dit weekend zo competitief mogelijk te zijn. We zijn erg gemotiveerd, een baan als deze biedt nieuwe kansen voor iedereen, niet alleen voor ons. Maar het is te vroeg om te zeggen wat het wordt", sprak de 23-jarige Nederlander zo nuchter mogelijk.

Alfa Romeo-coureur Kimi Räikkönen, de 42-jarige "Iceman" die na dit seizoen afscheid neemt van de Formule 1, gelooft het daarentegen allemaal wel. Zijn weerzin tegen de traditionele "track walks", waarin teams te voet het circuit verkennen aan het begin van een raceweekend, wordt ook op de valreep van zijn succesvolle carrière niet meer overwinnen, zelfs niet om een hagelnieuwe baan te leren kennen.

FP1 begint zodadelijk, om 14u30. Eerdergenoemde DBX zou het nog best druk kunnen krijgen, want het asfaltvloerkleed en de betonwanden sluiten op veel plekken naadloos op elkaar aan op een bloedsnel circuit dat nauwelijks rechte lijnen kent.

Eerste vliegende ronde Verstappen, tweede tijd

Vergeet de Safety Car, nu op echte snelheid. Hieronder de eerste ronde van Verstappen in Jeddah, die op harde banden in eerste instantie de snelste tijd klokte maar aan het einde van het uurtje vrij rijden toch Hamilton voor zich moest dulden op het doodse simulatorcircuit de fonkelnieuwe baan in Saudie-Arabië.

Algemeen

Wikileaks-oprichter Julian Assange mag in hoger beroep tegen uitlevering VS

Lees verder

Van Nieuwenhuizen kon volgens Rutte baan als demissionair minister en lobbyist prima combineren

Politiek

Demissionair minister mocht van premier ondanks lobbybaan aanblijven als afgetreden minister

Lees verder

Regiodirecteur WHO maakt zich volgens medewerkers schuldig aan machtsmisbruik en racisme

Algemeen

Verziekte werksfeer bij Wereldgezondheidsorganisatie

Lees verder

Ambassadepersoneel VS mag Oekraïne verlaten vanwege Russische dreiging

Algemeen

Amerikaanse BuZa zet eerste stappen evacuatie

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Veilingvoer: Oscar-waardige Buick uit Rain Man

Lees verder

VVD gaat 'nadenken' over rol Hofstadgroep-terroriste Soumaya Sahla binnen partij

Lees verder

VVD zakt verder weg in de peilingen, JA21, BBB en VOLT grote stijgers

Lees verder

Beheerder omstreden FvD-Telegramgroep die geen beheerder is trekt zich terug als beheerder

Lees verder

En dan nu: Grappen over The Voice of Holland

Lees verder

OMT-advies: Alles kan open tot 20:00 uur

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vrouw van El Chapo blijkt helemaal niet de vrouw van El Chapo

Lees verder

LHBTQIA+-jongeren betalen meer voor Tinder dan hetero's

Lees verder

Tongaan meegesleurd door tsunami en 'zwemt 26 uur'

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: