NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor de kerstdagen

De kersteditie!

Het is kerst! En hoewel het een karige kerst wordt zonder kerstmarkten, sneeuw en die vervelende bedrijfskerstborrel die je nu ineens wel mist, moet je er zelf een feestje van maken. 

Dat doen we hier op de redactie natuurlijk maar al te graag met een goeie film of serie. Voor de gelegenheid hebben we de beste én meest belabberde kerstfilms voor je uitgezocht. Mocht je meer inspiratie nodig hebben, hier vind je de editie van vorig jaar.

Remake: Home Sweet Home Alone

Iedereen geboren in de jaren negentig en daarna heeft dé kinderkerstklassieker minstens een keer op school gezien. En een keer of wat thuis. De iconische kerstfilm over het jongetje dat door zijn familie wordt vergeten en op inventieve wijze inbrekers buiten de deur houdt, is nu opnieuw gemaakt. 

De zesde film in de Home Alone-franchise is net weer even wat anders dan de rest maar wel vermakelijk op de achtergrond. Geheel in kersttraditie scoort deze film met een 3,6 een stuk lager op IMDB dan Home Alone (7,6) en Home Alone 2 (6,8). Vanaf daar gaat ‘t vrij rap bergafwaarts. Hij doet ‘t bij de deel 4 het slechtst met een 2,5, deel 5 doet ‘t met een 3,5 ook niet al te best.

Hoe dan ook: oordeel zelf door ‘m te kijken op Disney+.

Ongemakkelijke familie: Father Christmas is Back

Voor een nieuwe kerstfilm heeft Netflix een sterrencast gestrikt. Elizabeth Hurley, Kelsey Grammar, John Cleese en Nathalie Cox spelen in Father Christmas is Back. Dat is ook meteen het enige wat deze film de moeite waard maakt. Met een andere cast was het allemaal niet zo spannend geweest. Maar, zeker wel vermakelijk. Net even wat beter dan alle Hallmark-kerstfilms. 

Familiaire kerstruzies: How To Ruin Christmas: The Funeral

De families Sello en Twala zijn terug op Netflix! Waar Tumi vorig jaar tijdens kerst een bruiloft in de soep liet lopen, zorgt ze dit keer dat de kerst om een begrafenis draait. Een gezellige familiereünie? Niet als het aan Tumi ligt. Op Netflix kijk je deze heerlijke, dankzij Tumi ietwat ongemakkelijke serie met een hoog DOE DAT NOU NIET-gehalte.  

Queen of Christmas: Mariah's Christmas: The Magic Continues

We hebben geen idee wat we hier nou over moeten zeggen. Het is Mariah Carey, de koningin van kerst. En ze heeft net als vorig jaar een kerstspecial gemaakt voor Apple+. Er zijn kerstliedjes. Glitters. Kerstdecoratie. Dans. Het is alles wat je wil en meer.

De kerstcollectie van Videoland

Videoland voegde in oktober al een hele berg kerstfilms toe. Voornamelijk van die vreselijke Hallmark-films waar je dan toch naar blijft kijken omdat je er gewoon niets aan kunt doen. Mocht je benieuwd zijn, op de streamindsdienst vind je Good Morning Christmas, A Christmas In Royal Fashion, A Christmas Mission, A Gift Wrapped Christmas, A Song For Christmas, A Timeless Christmas, A Wedding For Christmas, Charming Christmas, Chateau Christmas, Christmas By Starlight, Christmas Confessions, Christmas Ever After, Christmas In Evergreen Bells Are Ringing, Christmas Made To Order, Christmas On My Mind, Christmas Tree Lane, Christmas Wonderland, Family For Christmas, Get Santa, Hearts Of Christmas, Holiday Date, Jingle Belle, Meet Me At Christmas, Merry Liddle Christmas, Merry Liddle Christmas Wedding, My Christmas Dream, My Christmas Inn, Nostalgic Christmas, On The 12th Date Of Christmas, Project Christmas Wish, Random Acts Of Christmas, Swan Princess: Christmas, The Christmas Bow, The Christmas Club, The Christmas House, The Christmas Pact, The Christmas Setup, The Mistletoe Promise, The Rooftop Christmas Tree en With Love, Christmas.

Er is maar één film die is toegevoegd die écht de moeite waar is. How The Grinch Stole Christmas natuurlijk. Dat is er zo eentje die je gewoon elk jaar moet kijken. Net als The Muppet Christmas Carol en Nightmare Before Christmas (beiden te vinden op Disney+). Nou, is die keuze ook weer voor je gemaakt.

Op tv: kerstspecials!

Met kerst mag natuurlijk niemand alleen zijn, sprak de wijze Robert ten Brink ooit. Elk jaar, eigenlijk. En ook dit jaar, want de kerstspecial van All You Need Is Love komt gewoon weer terug. Uiteraard op kerstavond - dat is vanavond! - te zien bij RTL 4.

Op Videoland kijk je de kerstspecial van Ranking the Stars. Eddie Zoey stelt vragen aan tien bekende Videoland-gezichten. De vragen zijn geheel naar het concept van tevoren beantwoord door het publiek. Je kijkt op de streamindsdienst ook de kerstspecial van Love Island.  De finalisten van het laatste seizoen beleven een reünie voor het oog van de camera in Love Island Xmas Reunion.

Wil je een muzikale kerst? Kijk dan de uitzending van Onmogelijke Duetten op SBS6 terug. Nick en Simon maakten namelijk een heuse kerstspecial van het programma. En dan meteen maar nog een terugkijktip: KRO-NCRV zond maandag op NPO 1 de kerstspecial van Een Huis Vol uit.

En vergeet natuurlijk het haardvuur van SBS6 niet. De zender had helemaal geen zin om te investeren in een kerstprogrammering. Een knetterend haardvuur met tussendoor reclames vind je op eerste kerstdag tussen 18:30 en 22:30 bij de zender.

Bingen: Being the Ricardo’s

En dan nog even een tip die niet direct iets met kerst te maken heeft. Want misschien heb je helemaal niks met dit vreetfestijn en wil je gewoon een nieuwe serie bingen. Kan gewoon, mag gewoon. We vinden je er niet minder leuk om. En daarom hebben we een tipje voor je! Op Prime vind je Being the Ricardo’s. Deze serie vertelt het verhaal over één van de meest legendarische sitcoms ooit: I Love Lucy

De serie die tussen 1951 en 1957 liep wordt als één van de beste series ooit gezien - Friends uiteraard niet meegerekend. Achter de schermen was nogal wat drama en gebaseerd op dat drama is nu een dramaserie gemaakt. Lekker meta. Prime slaagt er aardig in om deze serie toch de moeite waard te maken.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

Micky Adriaansens (VVD) veroorzaakt verwarring over Chinabeleid

Politiek

VVD in Brussel (en Jesse Klaver) boos op minister: 'Dit is een politieke strijd die het waard is om te voeren'

Lees verder

Paniek! Gemeenten mogen straks fastfoodrestaurants weigeren

Algemeen

Is dan niets meer heilig?!

Lees verder

Nu al meer mensen betrapt op rijden onder invloed dan in heel 2021

Algemeen

Staatskas wordt goed gespekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vanaf volgend jaar ook statiegeld op blikjes

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Medewerkers TikTok hebben volgende week toegang tot data gebruikers

Lees verder

Dennis Wiersma (VVD) in de fout met aanpak Koranscholen

Lees verder

Meer dan 200.000 kinderen leefden vorig jaar met armoederisico

Lees verder

Ziekenhuispatiënt haalt kamergenoot van beademing om irritant geluid

Lees verder

Australiër na veertig jaar achter de tralies dankzij podcast

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Melissa was tientallen jaren ontvoerd zonder het zelf te weten

Lees verder

Hond schiet baasje dood met jachtgeweer

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: