NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de allerlaatste filmtips van het jaar

Bijna gelukkig nieuwjaaaaaar!

Daar is ‘ie alweer, de allerlaatste MustWatch van dit jaar! Kunnen we heel gevoelig over gaan doen, maar we kunnen ook gewoon een lijst met goede films en series voor oudjaarsavond en/of je brakke nieuwjaarsdag delen. Lijkt ons ook beter. 

Eindelijk: The Book of Boba Fett

Het Star Wars-universum is nog lang niet klaar met verhalen vertellen. Met The Book of Boba Fett heeft de premiejager uit The Mandalorian eindelijk zijn eigen serie. Zoals al heel lang werd beloofd. De serie speelt zich tegelijk af als The Mandalorian en volgt - je verwacht het niet - Boba Fett tijdens zijn premiejagerij. 

Mocht je The Mandalorian nog niet hebben gezien, dan is het wel handig die eerst even te bingen. Slecht nieuws voor wie hoopte te bingewatchen: Disney brengt elke week een nieuwe aflevering uit. Wil je 'm dus bingen, dan zul je je nog zeven weken moeten inhouden.

Animatie: Encanto

Voor alle liefhebbers van Vaiana, Coco, Onward en Soul heeft Disney weer een nieuwe animatiefilm klaarstaan! Encanto is de meest recente aanwinst van de animatiegigant. Met weer een hoop magie, fijn verhaal en veel grapjes. 

Dompel je onder in Colombia, waar het magische huis van de familie Madrigal staat. Ieder familielid heeft een magische kracht, behalve de 15-jarige Isabel. Maar als het erop lijkt dat het huis instort en iedereen diens superkracht kwijtraakt, hoopt Isabel de boel te redden. Het is weer zo'n heerlijke animatiefilm. Geef meer.

Musical: La La Land

Samen met The Greatest Showman toch wel één van die perfecte oudjaarsavondfilms. Muziek, kleurrijke beelden, een geweldige cast bestaande uit onder andere Emma Stone en Ryan Gosling en precies de juiste humor/drama-ratio. 

Stone speelt serveerster Mia die niets liever wil dan actrice worden, Gosling vertolkt de rol van Sebastian, jazzmuzikant die zijn eigen jazzclub wil. Uiteraard worden ze verliefd en proberen ze samen hun dromen waar te maken. Maar of dat lukt..? Dat kun je zelf zien op Videoland, waar La La Land tegenwoordig te streamen is.

Lekker emotioneel: The Father

Als je morgenochtend met een lichte kater en lekker labiel wakker wordt, check dan op Pathé Thuis de film The Father. Althans, als je zin hebt om een potje te janken. Gevoelige film met veel emoties en een verhaal dat je in verwarring brengt. Deze Frans-Britse dramafilm draaide vorig jaar nog in de bioscoop maar is nu gewoon al op je eigen tv te zien. 

Anthony Hopkins speelt een dementerende man die nog lekker op zichzelf woont in Londen. Zijn dochter wil met haar man naar Parijs verhuizen en hoopt een verpleegkundige aan haar vader te koppelen die voor hem kan zorgen. Daar zit hij niet op te wachten en dat zorgt voor spanningen waarvan je niet meer weet of ze nou echt zijn of ze in het hoofd van The Father zitten. Bij nader inzien, misschien toch maar beter voor volgende week.

Bingen: With Love

Mocht je na deze kerstdagen nog even in de kerstsferen willen blijven, dan kun je With Love bingen op Prime. Een heerlijke romantische serie van vijf afleveringen die zich allemaal rondom de feestdagen afspelen. Lily en Jorge Diaz - broer en zus - zijn op zoek naar de liefde en dat wil niet echt vlotten. 

We zien de kerstdagen van vijf verschillende jaren en natuurlijk zijn alle gebeurtenissen in alle afleveringen ergens met elkaar verbonden. Heerlijk wegkijkmateriaal. Leuk voor oudjaarsavond, nog beter voor de kille nieuwjaarsdag. Lekker een beetje emotioneel wezen op de bank.

Meer bingen: Cobra Kai seizoen 4

De strijd tussen de dojo's is weer losgebarsten! Traditiegetrouw is het nieuwe seizoen van Cobra Kai weer te zien rond de feestdagen, we zijn inmiddels bij seizoen 4 aanbeland. En natuurlijk gaat de strijd er weer hevig aan toe. Een seizoen vol oude én nieuwe gezichten: onder andere de bloeddorstige karate-instructeur Terry Silver keert terug naar de dojo. Hoe dat eindigt kunnen we maar op één manier zien: en dat is bingen tot we een ons wegen. Dankzij Netflix. Bestaat er iets beters om te kijken op nieuwjaarsdag?

Nog meer bingen: Queer Eye seizoen 6

Mocht je na With Love nog meer emo-tv op je scherm willen, schakel dan als een razende over naar Netflix. Het meest stijvolle vijftal ooit heeft een nieuw seizoen van Queer Eye opgenomen. De Fab Five bestaande uit keukenprins Antoni Porowski, wijnkenner Tan France, modegoeroe Karamo Brown, design expert Jonathan Van Ness en de cultureel verfijnde Bobby Berk geven doodgewone Amerikaanse mannen een make over. Of eigenlijk een ‘make better’.

De heren - alle vijf homo - worden gekoppeld aan ogenschijnlijk ietwat kortzichtige Amerikaanse (meestal) mannen die ze vervolgens helpen met een betere versie van zichzelf worden. De deelnemers - hero's genoemd - hebben uiteraard ook persoonlijke worstelingen die aan het licht komen. Het is echt de beste emo-tv die je kunt bedenken. Briljant concept, geweldige chemie tussen de Fab Five en perfect uitgewerkt.

Actie: Setup

We weten het, Bruce Willis in een actiefilm in december hoort eigenlijk alleen maar Die Hard te zijn. Maar voor nieuwjaarsdag knallen we er gewoon nog even een andere actiefilm van Willis in: Setup. Videoland heeft deze release net toegevoegd aan het oeuvre.

In deze met een 4,4 gelauwerd cijfer op IMDB plant een stel vrienden een perfect uitgestippelde diamantroof. Maar waar geld is, blijkt gewoon ook hebzucht te zijn en dus verraadt iemand de boel. Een van de makkers besluit de hulp van een maffiabaas in te schakelen om zijn buit terug te krijgen. Nou, top, toch?

Nog meer actie: Tomb Raider

Mocht je zin hebben in meer actie: Alicia Vikander speelt Lara Croft in de remake van Tomb Raider. Een lekker gelikte soort-van-remake van de klassieker met Angelina Jolie. Lara gaat op zoek naar het eiland waar pa-lief ooit verdween en wordt daarbij flink op de proef gesteld. Net even wat meer diepgang dan de film uit 2001, wat in feite gewoon het spel op het witte doek was. Ook vermakelijk, trouwens. De nieuwe versie kijk je op Videoland.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Micky Adriaansens (VVD) veroorzaakt verwarring over Chinabeleid

Politiek

VVD in Brussel (en Jesse Klaver) boos op minister: 'Dit is een politieke strijd die het waard is om te voeren'

Lees verder

Paniek! Gemeenten mogen straks fastfoodrestaurants weigeren

Algemeen

Is dan niets meer heilig?!

Lees verder

Nu al meer mensen betrapt op rijden onder invloed dan in heel 2021

Algemeen

Staatskas wordt goed gespekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vanaf volgend jaar ook statiegeld op blikjes

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Medewerkers TikTok hebben volgende week toegang tot data gebruikers

Lees verder

Dennis Wiersma (VVD) in de fout met aanpak Koranscholen

Lees verder

Meer dan 200.000 kinderen leefden vorig jaar met armoederisico

Lees verder

Ziekenhuispatiënt haalt kamergenoot van beademing om irritant geluid

Lees verder

Australiër na veertig jaar achter de tralies dankzij podcast

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Melissa was tientallen jaren ontvoerd zonder het zelf te weten

Lees verder

Hond schiet baasje dood met jachtgeweer

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: