NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker bingen nu je goede voornemens nog intact zijn

Gelukkig nieuwjaar! Of nou ja, hoe nieuw 'ie gaat zijn weten we nog niet. Dezelfde regering, nog steeds een pandemie en nog steeds maatregelen. Kortom: het is allemaal belabberd. Wel goed nieuws: vermoedelijk is je kater van Oud & Nieuw eindelijk over en lukken de goede voornemens nog prima. 

Om jezelf te belonen dat je deze week vijf keer ging hardlopen en nog geen sigaret hebt opgestoken, mag je dit weekend best even lekker op de bank ploffen en voor de tv hangen. We hebben in elk geval alvast een prima rijtje films en series voor je neergepend.

Nieuw: The Lost Daughter

Van die dingen die we verfrissend vinden (en waar het anno 2022 ook wel gewoon een keer tijd voor is): films met een scenario en/of regie door vrouwen. Want wat blijkt, die maken toch met regelmaat net even een ander soort films en series. We noemen een Greta Gerwig (Little Women/Prime), Susanne Bier (The Night Manager/Prime), Chloé Zhao (Nomadland/Disney) en Mary Hannon (American Psycho). 

Na talloze films als actrice mag Maggie Gyllenhaal zich ook bij deze lijst voegen met de Netflix-film The Lost Daughter. Met als kers op de taart ook nog eens hoofdrollen voor Olivia Colman (die overigens ook vrij briljant is in The Night Manager) en Dakota Johnson (kun je kennen van Suspiria/Prime, Bad Times at the El Royale/Disney (aanraders) en de 50 Shades-reeks).

Goed, lang verhaal kort: tijdens een strandvakantie wordt Leda (Colman) geconfronteerd met haar eigen verleden en daar kan ze niet helemaal lekker mee dealen. Levert een briljante thriller op. 

Terugkijken: The Spectacular

Eigenlijk is 'ie afgelopen zondag al begonnen. Maar we zijn zo lyrisch over de eerste aflevering dat we The Spectacular toch even willen tippen. Want dankzij de hedendaagse technologie kun je de eerste aflevering van deze VPRO-serie geschreven en geregisseerd door Willem Bosch gewoon terugkijken.

De serie speelt zich af in de jaren 80 en eindelijk gaat het een keertje niet over Amsterdam. In de jaren 80 zijn er in Limburg verschillende aanslagen gepleegd op Britse legerbases. De daders: leden van de Provisional IRA. De Ierse organisatie die als doel had Noord-Ierland af te scheiden van Groot Brittannië. Hadewych Minis speelt Jeanine Maes, die een inlichtingenteam leidt om de leden die actief zijn in Limburg op te rollen.

Echt, na één aflevering van deze op feiten gebaseerde serie waren we om en we kunnen niet wachten tot het weer zondag is. Iedere zondagavond rond 21:15 op NPO3 of kijk de hele serie op NPO Plus.

Bingen: Manifest

Eerder kon je de serie Manifest al volgen op FOX, nu zijn de eerste twee seizoenen via Netflix te zien. Een vol vliegtuig krijgt onderweg problemen maar weet uiteindelijk veilig te landen. Wat de passagiers niet weten, is dat de rest van de wereld al vijf-en-een-half jaar verder is. 

En dat er misschien wel iets groters achter zit. Broer en zus Ben en Michaela Stone proberen erachter te komen wat er gebeurd is en waarom hun brein heulemaal op hol slaat. Bingewaardig.

Goede voornemens: The Big Leap

Mocht je zin hebben om even lekker geïnspireerd te raken wat betreft goede voornemens en je dromen najagen, check dan vooral de nieuwe dramaserie op Disney+. In The Big Leap doen verschillende karakters auditie voor een realityshow waarin je Amerika’s nieuwe beste danser kunt worden. 

En dat gaat natuurlijk altijd gepaard met wat flinke hobbels op de weg. Maar zo’n serie zou zo’n serie niet zijn als ‘ie niet vol inspirerende momenten zou zitten. Voor de kenners: beetje Glee voor grote mensen en zonder zeikerige mash-ups van goede liedjes. Prima voer voor in de saaiste maand van het jaar. 

Biografie: The Tender Bar

Mocht je zin hebben in wat feelgood-drama, dan zit je bij Prime helemaal goed. Daar hebben ze recent The Tender Bar aan de collectie toegevoegd. George Clooney kroop weer eens in de stoel van de regisseur en maakte een mooie film gebaseerd op het leven van schrijver J.R. Moehringer. 

Als kind groeide hij op zonder vader maar mét een fantastische oom. Die hem stimuleert veel te lezen, dan kan hij wellicht schrijver worden. Spoiler: dat lukt ‘m. De film is geen meesterwerk maar wel erg fijn om naar te kijken.

Bride Wars

Ja, natuurlijk hebben we nog wat hersenloze meuk in de aanbieding. Onder andere dankzij Videoland. Wel een klassieker in het genre, trouwens: je kijkt sinds deze week Bride Wars via de streamingsdienst. De titel zegt eigenlijk precies waar de film over gaat en wat je kunt verwachten. 

Twee beste vriendinnen vangen tegelijk het bruidsboeket en willen op dezelfde locatie trouwen maar door een dubbele boeking lukt dat toch niet. Drama! Het is heerlijk. Mede - of misschien zelfs wel vooral - dankzij Kate Hudson en Anne Hathaway.

Reality: Singletown

Natuurlijk is er ook gewoon weer reality tv. Noem het de beschaafdere versie van Temptation Island of iets in die categorie. In Singletown op Discovery+ gaan vijf koppels hun relatie op de proef stellen. Tijdens de serie zijn ze even ‘single’ en gaan ze op date, vieren ze feestjes en doen allerlei andere dingen die coole single mensen doen. 

Eén addertje onder het gras: de tijdelijke ex zit in een appartement tegenover en kan gewoon naar binnen kijken. Tja, dat is ons toch wel een relatietest, hoor. Prima voedingsbodem voor drama en goede tv. Gepresenteerd door Loiza Lamers en Rijk Hofman. Wij kijken nu al uit naar de volgende aflevering.

Op tv: Flikken Maastricht

Goed nieuws: er begint nog een geweldige serie van eigen bodem. En ook weer in Limburg. Flikken Maastricht begint vanavond aan het zestiende seizoen. Rechercheurs Eva van Dongen (Angela Schijf) en Floris Wolfs (Victor Reinier) beginnen het seizoen meteen goed. 

Het vertrouwen tussen het Flikken Maastricht-team en nieuwe baas Donna Martina is niet echt aanwezig en daar moeten de agenten nu mee gaan dealen. Bovenop alle échte zaken die ze moeten oplossen. Elke vrijdag rond half negen 's avonds op NPO1!

Mocht je liever wat makkelijkere tv kijken: om acht uur begint het nieuwste seizoen van The Voice of Holland op RTL4. Met nieuw jurylid Glennis Grace én een knop waarmee juryleden elkaar kunnen blokkeren te draaien. Nou, als dat geen twist is.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.     

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: