NieuwNieuws

Tech & Crypto

Veilingvoer: Bad Boys Porsche versus Fast & Furious Eclipse

De moeilijkere keuzes...

Een mens moet ergens over dromen, dus behandelen we in veilingvoer de meest bijzondere, unieke, zeldzame of bizarre auto's die binnenkort onder de hamer gaan. Met deze week twee sterren van het witte doek die schitterden in actieklassiekers van ruim twintig jaar geleden. 

Bad Boys

Allereerst de 1994 Porsche 911 Turbo die te zien was in 1995 film Bad Boys met Will Smith en Martin Lawrence. De auto van het hoofdpersonage Mike Lowrey en de ster in verschillende scènes, waaronder de belangrijke achtervolging aan het einde. De zwarte Porsche was eigendom van regisseur Michael Bay die zijn eigen auto gebruikte voor de opnames om geld te besparen. 

De 911 wisselde sinds de film enkele keren van eigenaar en was in 2020 nog te zien bij de rode loper-première voor de film Bad Boys for Life. Een certificaat van echtheid wordt meegeleverd, zodat je zeker weet dat het om de filmauto gaat en als extra gimmick is de Porsche aan de achterzijde voorzien van de kentekenplaat 'BAD BYS1' 

De 964 Turbo is sowieso al een populaire auto onder de Porsche-liefhebbers en deze filmster is misschien wel de meeste bijzondere van allemaal. Veilinghuis Mecum heeft dan ook hoge verwachtingen van de auto als hij op 15 januari onder de hamer gaat. De verwachte opbrengst ligt tussen de 1,5 en 1,7 miljoen dollar en dat is ongeveer tien keer duurder dan een normale 964 Turbo. Dit is er dus eentje voor de echt rijke verzamelaars. 

The Fast and the Furious

De Fast & Furious-reeks werkt inmiddels aan het tiende deel, maar het begon allemaal in 2001 met deze auto. Deze 1996 Mitsubishi Eclipse met zijn weinig subtiele bodykit en felgroene kleur was de auto van Brian O’Conner (Paul Walker) in de eerste scènes van The Fast and the Furious. Van de allereerste run op de parkeerplaats van Dodger Stadium tot de eerst dragrace tegen Dominic Toretto (Vin Diesel); dit is de held van het eerste deel van de film en zet daarmee de toon voor de rest van het verhaal. Helaas wordt de auto opgeblazen door de rivaliserende bende en moet O'Conner op zoek naar een nieuwe racer, maar dat maakt deze Eclipse niet minder iconisch.

Het productieteam maakte gebruik van zes Eclipses voor de verschillende scènes en dit is volgens het meegeleverde document één van die auto's. Als we zo mogen gokken, is dit niet het model dat werd gebruikt voor de explosie, maar voor welke scène de auto wel werd gebruikt is niet bekend. En als ze het niet willen vermelden, dan betekent dat meestal dat dit exemplaar niet veel in beeld is te zien. 

Maakt niet uit, want je hebt nog steeds een echte F&F-ster en de prijs is er ook naar. Want waar de Porsche nog ruim boven het miljoen moet opleveren verwacht Mecum tussen de 75.000 en 125.000 dollar te krijgen voor deze Eclipse. Of dat ook lukt zien we op 14 januari als de veiling in het Amerikaanse Kissemmee plaatsvindt.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: