NieuwNieuws

Tech & Crypto

Veilingvoer: Bad Boys Porsche versus Fast & Furious Eclipse

De moeilijkere keuzes...

Een mens moet ergens over dromen, dus behandelen we in veilingvoer de meest bijzondere, unieke, zeldzame of bizarre auto's die binnenkort onder de hamer gaan. Met deze week twee sterren van het witte doek die schitterden in actieklassiekers van ruim twintig jaar geleden. 

Bad Boys

Allereerst de 1994 Porsche 911 Turbo die te zien was in 1995 film Bad Boys met Will Smith en Martin Lawrence. De auto van het hoofdpersonage Mike Lowrey en de ster in verschillende scènes, waaronder de belangrijke achtervolging aan het einde. De zwarte Porsche was eigendom van regisseur Michael Bay die zijn eigen auto gebruikte voor de opnames om geld te besparen. 

De 911 wisselde sinds de film enkele keren van eigenaar en was in 2020 nog te zien bij de rode loper-première voor de film Bad Boys for Life. Een certificaat van echtheid wordt meegeleverd, zodat je zeker weet dat het om de filmauto gaat en als extra gimmick is de Porsche aan de achterzijde voorzien van de kentekenplaat 'BAD BYS1' 

De 964 Turbo is sowieso al een populaire auto onder de Porsche-liefhebbers en deze filmster is misschien wel de meeste bijzondere van allemaal. Veilinghuis Mecum heeft dan ook hoge verwachtingen van de auto als hij op 15 januari onder de hamer gaat. De verwachte opbrengst ligt tussen de 1,5 en 1,7 miljoen dollar en dat is ongeveer tien keer duurder dan een normale 964 Turbo. Dit is er dus eentje voor de echt rijke verzamelaars. 

The Fast and the Furious

De Fast & Furious-reeks werkt inmiddels aan het tiende deel, maar het begon allemaal in 2001 met deze auto. Deze 1996 Mitsubishi Eclipse met zijn weinig subtiele bodykit en felgroene kleur was de auto van Brian O’Conner (Paul Walker) in de eerste scènes van The Fast and the Furious. Van de allereerste run op de parkeerplaats van Dodger Stadium tot de eerst dragrace tegen Dominic Toretto (Vin Diesel); dit is de held van het eerste deel van de film en zet daarmee de toon voor de rest van het verhaal. Helaas wordt de auto opgeblazen door de rivaliserende bende en moet O'Conner op zoek naar een nieuwe racer, maar dat maakt deze Eclipse niet minder iconisch.

Het productieteam maakte gebruik van zes Eclipses voor de verschillende scènes en dit is volgens het meegeleverde document één van die auto's. Als we zo mogen gokken, is dit niet het model dat werd gebruikt voor de explosie, maar voor welke scène de auto wel werd gebruikt is niet bekend. En als ze het niet willen vermelden, dan betekent dat meestal dat dit exemplaar niet veel in beeld is te zien. 

Maakt niet uit, want je hebt nog steeds een echte F&F-ster en de prijs is er ook naar. Want waar de Porsche nog ruim boven het miljoen moet opleveren verwacht Mecum tussen de 75.000 en 125.000 dollar te krijgen voor deze Eclipse. Of dat ook lukt zien we op 14 januari als de veiling in het Amerikaanse Kissemmee plaatsvindt.

Politiek

Gemeenteraad Coevorden waarschuwt Gideon van Meijeren voor de laatste maal

Lees verder

Tieners op straat aangevallen in Duitsland, meisje (14) overleden

Algemeen

Het andere 13-jarige slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis

Lees verder

Verslaafde vrouw vergokt en verliest zichzelf, nu 'is' ze van haar huisbaas

Niet Doodchecken

Echtgenoot probeert haar terug te krijgen via de politie

Lees verder

Noodsituatie in Zuid-Limburg: systeem dat waarschuwt voor noodsituatie weigert

Niet Doodchecken

Ook luchtalarm geeft Zuid-Limburg op

Lees verder

Meer NieuwNieuws

GEZOCHT: Sint N. die oproept tot geweld tegenover 'zwarte bloedhond'

Lees verder

'Donny M. wurgde Gino (9) na misbruik'

Lees verder

Britse spits Raheem Sterling schitterde zondag in afwezigheid, en dit is waarom

Lees verder

GEXIT: Gordon verdwijnt uit protest alwéér van Instagram

Lees verder

Zwols Ziekenhuis huurde van eigen 'corrupte cardiologen'

Lees verder

Duizenden kilo's: Nederland, Colombia en VS doen grote drugsvangst in Caraïben

Lees verder

VIDEO - Zuidelijk Limburg kleurt wit

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man verdwaalt in Alaska, wordt dankzij iPhone gevonden

Lees verder

Vrouw klaagt mac and cheese-fabrikant aan: maken duurt te lang

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: