NieuwNieuws

Tech & Crypto

Veilingvoer: Bad Boys Porsche versus Fast & Furious Eclipse

De moeilijkere keuzes...

Een mens moet ergens over dromen, dus behandelen we in veilingvoer de meest bijzondere, unieke, zeldzame of bizarre auto's die binnenkort onder de hamer gaan. Met deze week twee sterren van het witte doek die schitterden in actieklassiekers van ruim twintig jaar geleden. 

Bad Boys

Allereerst de 1994 Porsche 911 Turbo die te zien was in 1995 film Bad Boys met Will Smith en Martin Lawrence. De auto van het hoofdpersonage Mike Lowrey en de ster in verschillende scènes, waaronder de belangrijke achtervolging aan het einde. De zwarte Porsche was eigendom van regisseur Michael Bay die zijn eigen auto gebruikte voor de opnames om geld te besparen. 

De 911 wisselde sinds de film enkele keren van eigenaar en was in 2020 nog te zien bij de rode loper-première voor de film Bad Boys for Life. Een certificaat van echtheid wordt meegeleverd, zodat je zeker weet dat het om de filmauto gaat en als extra gimmick is de Porsche aan de achterzijde voorzien van de kentekenplaat 'BAD BYS1' 

De 964 Turbo is sowieso al een populaire auto onder de Porsche-liefhebbers en deze filmster is misschien wel de meeste bijzondere van allemaal. Veilinghuis Mecum heeft dan ook hoge verwachtingen van de auto als hij op 15 januari onder de hamer gaat. De verwachte opbrengst ligt tussen de 1,5 en 1,7 miljoen dollar en dat is ongeveer tien keer duurder dan een normale 964 Turbo. Dit is er dus eentje voor de echt rijke verzamelaars. 

The Fast and the Furious

De Fast & Furious-reeks werkt inmiddels aan het tiende deel, maar het begon allemaal in 2001 met deze auto. Deze 1996 Mitsubishi Eclipse met zijn weinig subtiele bodykit en felgroene kleur was de auto van Brian O’Conner (Paul Walker) in de eerste scènes van The Fast and the Furious. Van de allereerste run op de parkeerplaats van Dodger Stadium tot de eerst dragrace tegen Dominic Toretto (Vin Diesel); dit is de held van het eerste deel van de film en zet daarmee de toon voor de rest van het verhaal. Helaas wordt de auto opgeblazen door de rivaliserende bende en moet O'Conner op zoek naar een nieuwe racer, maar dat maakt deze Eclipse niet minder iconisch.

Het productieteam maakte gebruik van zes Eclipses voor de verschillende scènes en dit is volgens het meegeleverde document één van die auto's. Als we zo mogen gokken, is dit niet het model dat werd gebruikt voor de explosie, maar voor welke scène de auto wel werd gebruikt is niet bekend. En als ze het niet willen vermelden, dan betekent dat meestal dat dit exemplaar niet veel in beeld is te zien. 

Maakt niet uit, want je hebt nog steeds een echte F&F-ster en de prijs is er ook naar. Want waar de Porsche nog ruim boven het miljoen moet opleveren verwacht Mecum tussen de 75.000 en 125.000 dollar te krijgen voor deze Eclipse. Of dat ook lukt zien we op 14 januari als de veiling in het Amerikaanse Kissemmee plaatsvindt.

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: