NieuwNieuws

Sport

Djokovic erkent fout in inreisformulieren Australië

Toch nog niet zeker of de Serviër in Australië mag blijven

Toptenniser Novak Djokovic heeft woensdagochtend via sociale media gereageerd op de storm waar hij de afgelopen dagen in terechtkwam. De tennisser werd eerder deze week bijna Australië uitgezet. Hij is in het land voor de Australian Open. Het foutief invullen van zijn inreisformulieren is volgens de nummer één van de wereld een 'menselijke fout'. Djokovic noemt het zich laten interviewen in de wetenschap besmet te zijn met het coronavirus een 'beoordelingsfout'.

Hoewel de rechter maandag besloot dat de toptennisser niet zijn biezen hoefde te pakken, is de positie van de Serviër nog erg onzeker. De Australische regering trok eerder het visum van de tennisser in toen bleek dat hij niet volledig gevaccineerd is. In Australië geldt een vaccinatieplicht. 

Menselijke fout

Daarop volgde een juridisch proces waarbij de rechter oordeelde dat Djokovic mocht blijven, maar het visum kan door Immigratieminister Alex Hawke alsnog worden ingetrokken. Die laatste is er nog niet uit hoe het nu verder gaat.

Tot overmaat van ramp voor de Servische toptennisser wordt hij ook nog beschuldigd van het invullen van misleidende informatie op zijn inreisformulieren. Dit is strafbaar in Australië. Vanochtend vroeg plaatste Djokovic op Instagram een verklaring dat er inderdaad een verkeerd hokje was aangekruist, maar dat dit een 'menselijke fout' betrof. Op het formulier stond aangevinkt dat de tennisser 14 dagen voor het vertrek naar Australië niet zou hebben gereisd. Dit is niet juist want de tennisser was eind vorige maand nog in Belgrado en Spanje.

Medische vrijstelling

In de rechtszitting afgelopen maandag werd duidelijk dat de Serviër ongevaccineerd is. Ondanks de vaccinatieplicht in Australië zou hij echter op basis van een medische vrijstelling toch kunnen deelnemen aan het toernooi dat Djokovic in het verleden negen keer gewonnen heeft. 

De medische vrijstelling was gebaseerd op een coronabesmetting die de tennisser eind vorig jaar opliep. Hij testte op 16 december positief. Ook deze informatie riep de nodige vraagtekens op, want op 18 december had Djokovic een interview met sportkrant 'l Equipe. Daarover verklaart de tennisser op instagram dat het een 'beoordelingsfout' was.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: