NieuwNieuws

Algemeen

Cel- en taakstraffen voor nog drie relschoppers Museumplein

Trio mocht gelijk na de zitting terug naar de cel

De rechter heeft woensdag nog drie relschoppers veroordeeld tot cel- en taakstraffen wegens geweld tegen de politie tijdens de illegale demonstratie op het Museumplein in Amsterdam op zondag 2 januari. De drie mannen - een 34-jarige man uit Rotterdam, een 57-jarige man uit Haarlem en een 60-jarige man uit Gouda – werden verdacht van openlijke geweldpleging gepleegd tegen politieambtenaren. De bijdrage van de man uit Rotterdam bestond eruit dat hij een ME’er in zijn gezicht zou hebben geslagen en vervolgens zou hebben geprobeerd om deze ME’er naar de grond te werken. De man uit Haarlem zou ook een ME’er in zijn gezicht hebben geslagen. Ook zou hij tegen ME-schilden hebben geslagen. De man uit Gouda werd ervan verdacht een agent in zijn kruis te hebben getrapt.

Drie mannen mochten gelijk na de zitting terug naar hun cel

De rechter oordeelde in alle gevallen de openlijke geweldpleging bewezen. De man uit Rotterdam werd veroordeeld tot acht weken gevangenisstraf waarvan vijf weken voorwaardelijk en een taakstraf van 80 uur. De man uit Haarlem tot een celstraf van twee maanden waarvan één voorwaardelijk en een taakstraf van 60 uur. De 60-jarige man uit Gouda werd veroordeeld tot twee maanden cel waarvan één voorwaardelijk en tot een taakstraf van 40 uur. De rechter legde de drie mannen geen gebiedsverbod op. Wel ging hij mee in de eis van de officier wat betreft de gevangenhouding dus de drie mannen moesten gelijk na de zitting terug naar hun cel. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) in een perscommuniqué.

Vorige week woensdag werd tijdens een zogenaamde supersnelrechtzitting een 56-jarige man uit Almere die een ME'er aanviel veroordeeld tot zes weken cel (waarvan drie voorwaardelijk) en een taakstraf van 40 uur. 

Vier agenten raakten gewond toen ter hoogte van de hoofdstedelijke Paulus Potterstraat enkele demonstranten door een politieblokkade probeerden te breken. Die bewuste zondag werd 's avonds nog een politieagent mishandeld bij het cellencomplex waar demonstranten vastzaten. Die zaak moet nog voor komen.

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: