NieuwNieuws

Algemeen

Partijgenoten tegen Boris Johnson: treed af

Premier hield uitbundig feest tijdens lockdown

Een laveloos avondje op Downing Street, meer dan een jaar geleden, komt Britse premier Boris Johnson mogelijk duur te staan. Als het aan prominente partijgenoten van zijn Conservative Party ligt moet Johnson de eer aan zichzelf houden. Onder meer Douglas Ross, leider van de Schotse tak van de partij, zou een "lastig gesprek" met de premier hebben gevoerd.

De ophef ontstond recent, toen details over een feest in mei van 2020 bekend werden. Johnson zou een uitbundig feest hebben gevierd in de tuin van de ambtswoning, terwijl de rest van het land zich aan strenge coronamaatregelen moest houden. Eerder ontkende hij nog dat hij er aanwezig was, nu zegt hij dat hij dacht dat het om een werkaangelegenheid ging. Woensdag bood hij zijn excuses aan in het Britse parlement. Dit is niet genoeg, vinden nu ook partijprominenten. 

"Hij is de premier. Het is zijn kabinet dat de regels maakt. Dan moet hij ook consequenties verbinden aan het overtreden daarvan." aldus Douglas Ross. Ross heeft bekend gemaakt samen met enkele andere conservatieve politici het partijbestuur een brief te zullen sturen waarin het vertrouwen in de premier wordt opgezegd. Wanneer 54 conservatieve parlementsleden die brief ondertekenen betekent dat het einde van Johnson als premier.

Tabloids

Ook in de pers wordt er gehakt gemaakt van de excuses van Boris Johnson. "Eerst zei Johnson dat er geen regels overtreden werden, daarna zei hij dat hij geen weet had van feestjes, nu geeft hij toe dat hij aanwezig was, maar dat hij niet besefte dat het een feestje was." aldus de Daily Mirror, die de minister-president een 'aanfluiting' noemt.

Johnson zelf heeft bekend gemaakt in ieder geval niet zelf te zullen aftreden voor het bezoeken van een feestje, maar zegt te snappen dat het gevoelig ligt.

Sport

Oud-F1 chef Bernie Ecclestone (91) in Brazilië opgepakt wegens verborgen pistool(tje)

Lees verder

Schoolschutter Texas was net 18, kocht vuurwapen een week voor de shooting

Algemeen

Met zijn verjaardagsgeld kocht hij een semi-automatisch wapen, Ramos kondigde shooting aan in een SMS'je aan een Duitse tiener

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rotterdam ruimt scherven op na teleurstelling Tirana: vernielingen en 72 arrestaties

Lees verder

Rellen in Rotterdam - Politie verwacht nog meer aanhoudingen

Lees verder

NFT's moeten nieuw leven blazen in postzegel-hobby

Lees verder

VVD wil dat kabinet kijkt naar slachtoffers Molukse gijzeling school Bovensmilde in 1977

Lees verder

Schoolschutter barricadeerde zich in klaslokaal

Lees verder

Gevallen van apenpokken in Nederland verdubbeld

Lees verder

Kabinet gaat gemeenten en provincies dwingen asielzoekers op te nemen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Vrouw op de vlucht loopt vast in nat beton

Lees verder

Klant van koffiebar in Florence belt politie wegens te dure koffie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: