NieuwNieuws

Algemeen

Nieuw schandaal Boris Johnson: dansfeest tijdens rouwperiode prins Philip

Premier host terwijl koningin afgezonderd moest rouwen

Een nieuw schandaal ontvouwt zich in Groot-Brittannië: opnieuw vierde men op Downing Street 10, de ambtswoning van premier Boris Johnson, uitgebreid feest tijdens een harde lockdown. De misstap ligt in dit geval extra gevoelig, omdat het feest gehouden zou zijn op de avond voor de begrafenis van prins Philip. Dat melden ooggetuigen aan The Telegraph. 

Eerder was er al controverse over een soortgelijk feest dat gehouden werd tijdens een lockdown in 2020. Hierdoor lag Johnson deze week al zwaar onder vuur.

16 mei 2021; Groot-Brittannië verkeerde in nationale rouw. Op overheidsgebouwen hingen vlaggen halfstok en in Windsor Castle werd een eenzame wake gehouden bij het levenloze lichaam van prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth. De rouwende koninklijke familie moest afstand houden van elkaar. Het beeld van de vorstin die de volgende dag volledig afgezonderd bij de uitvaart van haar man zat gaf veel mensen een gevoel van medelijden. Van lijden was echter geen sprake in huize Johnson.

In de tuin van 'nummer 10' werden volgens aanwezigen buitengewone hoeveelheden alcohol genuttigd, er werd zelfs gedanst. Dit alles terwijl op dat moment een strenge lockdown van kracht was in het land.

Twee feesten

Adviseurs en personeel van premier Johnson kwamen bijeen om afscheid te nemen. Niet van de wijlen Duke of Edinburgh, maar van twee collega's. Twee aparte partijtjes werden georganiseerd voor een vertrekkende communicatiemedewerker, James Slack, en een vaste fotograaf. Zo'n 30 mensen zouden aanwezig zijn geweest. 

Het lijkt er steeds meer op dat Boris Johnson een nachtclub van de ambtswoning heeft gemaakt. Ooggetuigen spreken van koffers met wijnflessen die bij het overheidsgebouw werden afgeleverd. Veel van die wijn zou zijn geëindigd in het dure tapijt van de woning en tenslotte was het ook nog de belangrijkste assistent van Johnson die als MC de muziek verzorgde.

De festiviteiten duurden tot ver na middernacht, zeggen ooggetuigen. voor het feest in mei van 2020 heeft de premier woensdag zijn excuses aangeboden. Eerst ontkende de politicus dat hij daar aanwezig was, later zei Johnson dat hij dacht dat het een werkaangelegenheid was. Het is nog maar zeer de vraag of hij opnieuw met dat excuus wegkomt.

Sport

Oud-F1 chef Bernie Ecclestone (91) in Brazilië opgepakt wegens verborgen pistool(tje)

Lees verder

Schoolschutter Texas was net 18, kocht vuurwapen een week voor de shooting

Algemeen

Met zijn verjaardagsgeld kocht hij een semi-automatisch wapen, Ramos kondigde shooting aan in een SMS'je aan een Duitse tiener

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rotterdam ruimt scherven op na teleurstelling Tirana: vernielingen en 72 arrestaties

Lees verder

Rellen in Rotterdam - Politie verwacht nog meer aanhoudingen

Lees verder

NFT's moeten nieuw leven blazen in postzegel-hobby

Lees verder

VVD wil dat kabinet kijkt naar slachtoffers Molukse gijzeling school Bovensmilde in 1977

Lees verder

Schoolschutter barricadeerde zich in klaslokaal

Lees verder

Gevallen van apenpokken in Nederland verdubbeld

Lees verder

Kabinet gaat gemeenten en provincies dwingen asielzoekers op te nemen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Vrouw op de vlucht loopt vast in nat beton

Lees verder

Klant van koffiebar in Florence belt politie wegens te dure koffie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: