NieuwNieuws

Sport

Droomrentree bij Ajax voor verloren zoon

Brian Brobbey scoort twee keer tegen FC Utrecht: 0-3

Ajax is uitstekend begonnen aan het tweede deel van de Eredivisie. De regerend landskampioen won met 0-3 bij angstgegner FC Utrecht, dat eerder dit seizoen nog wist te winnen in Amsterdam. Grote man bij Ajax was de veelbesproken Brian Brobbey: de negentienjarige spits werd voorafgaand aan het voetbaljaar verkocht aan RB Leipzig, schopte daar geen deuk in een pakje boter, en is terug in Amsterdam.

Brobbey, bijnaam Brobbeast, nam in de basisopstelling van Ajax de plek in van Sébastien Haller en dat deed hij uitstekend. In de eerste helft scoorde de robuuste aanvaller twee keer: eerst met een fraaie kopbal, op slag van rust met een intikkertje. Daarvoor was de score al geopend door de Braziliaan Antony, die al na vijf minuten voetballen een uitstekende aanval afrondde.

De voorsprong van Ajax was meer dan terecht, want FC Utrecht bakte er zonder de steun van het fanatieke publiek helemaal geen hout van. Alleen Anastasios Douvikas was dicht bij een doelpunt, maar de Griek werd ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel. Na rust kwamen de punten nooit meer in gevaar voor Ajax. De grootste kans was zelfs nog voor Ajax; Antony schoot naast.