NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

De beste films en series voor dit weekend

Gefeliciteerd, het is vrijdagmiddag en je hebt het einde van de werkweek weer gehaald! Vermoedelijk ben je allang gestopt met Dry January dus trek dat vrijdagmiddagbiertje maar open. Je hebt het verdiend.

Met de huidige maatregelen kun je het weekend natuurlijk spenderen met een dag shoppen in een overvolle winkelstraat. Maar je kunt ook gewoon voor de tv ploffen en een goede film of serie kijken. Wij zouden het laatste doen. En daarom hebben we alvast de beste films en series voor je op een rij gezet. 

Thuisbioscoop: The Electrical Life of Louis Wain

Benedict Cumberbatch is lekker bezig met het scoren van geweldige rollen. Het is jammer dat we amper de tijd hebben om ‘m in de bioscoop te bewonderen, gelukkig zijn er meer wegen die naar Rome leiden. Of in het geval van Cumberbatch’ nieuwste film: naar Londen.

Cumberbatch portretteert - je verwacht het niet - illustrator Louis Wain. Het is 1883 en anderhalf jaar eerder is zijn vader overleden. Om te zorgen dat er brood op de plank komt voor hemzelf, zijn moeder en vijf jongere zussen, werkt hij hard. Wanneer hij een gouvernante aanneemt voor zijn zussen, wordt hij verliefd. Aangezien ze tien jaar ouder is én uit een lagere sociale klasse komt, wordt dat niet gewaardeerd.

Regisseur Will Sharpe en schrijver Simon Stephenson maakten een prachtige, dromerige film over de kunstenaar. Extra bonus: Wain tekende een hoop katten. Wat wil je als internetbewoner nog meer? Je huurt het waargebeurde The Electrical Life of Louis Wain via Pathé Thuis.

Bingen: As We See It

Voor coming-of-age films en series blijven we toch een beetje een zwak houden. Mits ze een beetje goed zijn bedacht en niet gaan over de zoveelste ‘Amsterdammer’ die is opgegroeid in één of ander klein dorp en nu probeert te navigeren door het leven, de liefde en de gedoemd te mislukken carrière als schrijver.

Gelukkig zijn er zat van die goede varianten. Zoals de nieuwe serie As We See It op Prime. In deze serie gaan drie mensen op het autismespectrum samenwonen in een appartement. Op één voorwaarde: ze stellen allemaal een doel dat ze moeten halen. Jack moet een baan krijgen én houden en daarnaast vrienden maken, Violet wil de liefde vinden en Harrison gaat zijn angst voor de grote boze wereld overwinnen.

Het zorgt voor een hartverwarmende, humoristische en heerlijke serie. Met acteurs die zelf ook ‘in het spectrum’ zitten. 

Eindelijk: Ozark

Oh yes, het witwassen gaat gewoon weer door! Het eerste deel van seizoen vier van Ozark staat eindelijk op Netflix. En alle andere ellende waar Marty zijn familie soort van per ongeluk in heeft gestort ook.

Goed, lang verhaal kort: financieel adviseur Marty komt in de problemen als zijn partner een gevaarlijke klant heeft belazerd. Om onder de consequenties uit te komen, sleept hij zijn familie mee naar de Ozarks, waar hij voor een criminele organisatie geld gaat witwassen. Van het één komt het ander en voor je het weet heeft Marty een lekker netwerkje van criminele figuren. Hoe het de familie inmiddels vergaat, kunnen we eindelijk zien in het nieuwe seizoen.

True crime: The Rise and Fall of LuLaroe

Bij ‘true crime’ denken we eigenlijk altijd aan moorden en ontvoeringen of dieren(mis)handelaars. Maar laten we vooral de types achter de side hustle cultuur en multi-level marketing niet vergeten. Als je maar hard genoeg werkt en genoeg geld aan mensen geeft die dat niet verdienen, word je vanzelf rijk en succesvol. Helemaal waar. Als je al heel veel geld op de bank hebt staan, een leuk koppie met dito figuur hebt waar leuke kleding omheen hangt en nog een hele lijst aan andere privileges kunt afvinken.

Voor de meeste mensen resulteren dit soort praktijken in een enorme deceptie, lege spaarrekening en soms kapot gelopen huwelijk, dakloosheid en andere ellende. Op Discovery kijk je een serie over één van die bedrijven: LuLaRoe. In The Rise and Fall of LuLaRoe denken huisvrouwen een goede business-kans te krijgen, maar blijven ze berooid achter. En het bedrijf dat deze vrouwen gesloopt heeft? Dat is nog steeds in business.

Reisprogramma: Midnight Asia: Eat Dance Dream

Als we niet echt op reis kunnen, dan halen we andere werelddelen maar gewoon naar ons toe, toch? Dat dachten ze bij Netflix ook. In het nieuwe reisprogramma Midnight Asia: Eat Dance Dream duiken we in de nachtelijke werelden van verschillende steden in heel Azië. 

Van het uitgaansleven tot bijzonder eten en kleurrijke figuren op deze plekken, de documentaireserie sleept je mee naar onbekende plaatsen. Of nou ja, voor de meeste mensen onbekende plekken. We zijn alleen een beetje teleurgesteld dat er nog geen geur-tv bestaat want het eten in deze serie ziet er bizar lekker uit.

Klassieker: Fight Club

Er schijnen dus mensen te zijn die niet al hun vrije tijd aan het kijken van films en series besteden en om die reden nog niet alle klassiekers die ieder mens gezien moet hebben, hebben gezien. En voor die mensen hebben we goed nieuws: Videoland heeft namelijk Fight Club aan de collectie toegevoegd. Als we het hebben over klassiekers die iedereen gezien moet hebben, dan is het Fight Club wel.

Kleine recap voor als je ‘t niet (meer) weet: Edward Norton speelt een man die niet bepaald lekker slaapt. Hij komt zeepjesverkoper Tyler (Brad Pitt) tegen in het vliegtuig, die ‘m meedeelt dat ‘ie ‘m altijd mag bellen. Dat komt goed uit wanneer Nortons huis explodeert. Tyler vraagt onze naamloze hoofdpersoon hoeveel je eigenlijk over jezelf kunt weten als je nog nooit gevochten hebt. En zo ontstaat Fight Club. Ongeveer.

Meer gaan we er niet over zeggen want dan breken we the first rule of Fight Club.

Op tv: Big Hero 6

Bij SBS 9 kun je vrijdagavond terecht als je zin hebt in een steengoede animatiefilm. Rond half negen start de zender Big Hero 6 in, de Disney-film gebaseerd op gelijknamige comics. We hebben een poging gedaan om deze film samen te vatten zonder teveel te spoilen, maar dat blijkt knap lastig.

In elk geval gaat het om het 14-jarige wonderkind Hiro, hij slijt zijn dagen met illegale robotgevechten in de fictieve stad San Fansokyo. Wanneer hij in de problemen komt met de politie, neemt zijn broer hem mee naar de universiteit om daar aan robots te werken en vervolgens is er dus drama en er zijn superhelden en er is wraak en nou ja, het is gewoon een ontzettend goede film. Meer kunnen we er ook niet van maken.

Kleine reminder voor als je het was vergeten: vanavond kijk je de finale van De Slimste Mens. Wie dit seizoen de meeste punten scoorde in de quiz van Philip Freriks en Maarten van Rossem, zie je vanavond iets over half negen op NPO2. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Algemeen

Turnleraar veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs voor misbruik en doden Esmee (14)

Lees verder

Elon Musk deelt cijfers en toekomstplannen in pitchdeck Twitter 2.0

Tech & Crypto

Veel all-time highs, focus op video, long-reads en betalingen 

Lees verder

Surinamers boos over Nederlandse slavernij-excuses

Politiek

Veel onvrede bij tot klager gemaakten

Lees verder

Seriebandenprikker Capelle en Krimpenerwaard na klopjacht aangehouden

Algemeen

Verdachte vernielde honderden auto's en scooters

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Onderzoeken na val FTX breiden zich uit: ook Genesis onder de loep

Lees verder

Piekbelasters - Vrijwillige regeling voor boeren én industrie

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Video - Viruswaarheid van Willem Engel stopt

Lees verder

Vier ton boete voor gokwebsite die adverteert op jongeren

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Boze Donald Trump wil geen running mate van Kanye/Ye West worden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Politie geeft ratten de schuld van 200 kilo verdwenen wiet

Lees verder

Bouw Arnhemse windmolen vertraagd vanwege te harde wind

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: