NieuwNieuws

Glamorama

#BOOS over The Voice of Holland: Kijk hier LIVE, en wat ging er allemaal aan vooraf?

Eindelijk komt Tim Hofman dan zelf met zijn bevindingen

Zit je stevig in je stoel? Na zes dagen juice-plosion sinds RTL en Talpa uit eigen beweging kijkcijferkanon The Voice of Holland van de buis trokken na wat wederhoorvragen van Tim Hofman over 'machtsmisbruik en seksuele misdragingen', wordt om 16:00 uur eindelijk de #BOOS uitgezonden waar het allemaal mee begon. Die uitzending kijk je HIER LIVE op het lineaire YouTube-kanaal van #BOOS.

Pakken we hieronder nog even de tijdlijn er bij:

Maart 2021 - Tim Hofman begint op basis van een tip te graven naar misstanden bij The Voice of Holland.
Augustus 2021 - #BOOS doet een oproep op sociale media aan slachtoffers en getuigen om zich te melden.
Woensdag 12 januari - Tim Hofman stuurt namens #BOOS wat wederhoorvragen aan Talpa en RTL

15 januari: RTL trekt TVOH van de zender

En alle herhalingen ook: "RTL schort de uitzendingen van The voice of Holland per direct op. Aanleiding zijn aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik die zich rond het programma zouden hebben afgespeeld", schrijft RTL zaterdag in een persverklaring.

Een paar uur later maakt BNNVARA bekend dat bandleider Jeroen Rietbergen de beschuldigingen erkent en per direct opstapt bij The Voice. Rietbergen is tevens de partner van Linda de Mol, waarmee de intriges onmiddellijk naar de top van Talpa stijgen: Linda de Mol was van (een deel van) Rietbergens misdragingen op de hoogte, blijkt uit een verklaring die Rietbergen zelf uitstuurt.

Aangifte tegen Ali B.

In de tussentijd - het is nog steeds zaterdag de 15e - was al bekend dat er een aangifte is gedaan tegen Voice Coach Ali B., die al eerder in opspraak was vanwege een ordinaire ruzie - voor publiek en camera's - met collega Waylon. Over hem gaan roddels dat hij deelnemers onder verschillende voorwendselen zou hebben proberen te verleiden en dat een afwijzingen daarbij niet vriendelijk ontvangen zouden zijn.

Zondag 16 januari: Anouk stapt op

Terwijl diverse medewerkers en sterren van The Voice als Martijn Krabbé, Glennis Grace en Chantal Janzen ontkennen dat ze ooit iets geweten hebben, en hun schok publiekelijk etaleren, maakt zangeres Anouk bekend dat ze stopt als jurylid bij "de corrupte bende".  Ze doet dat via een video op haar Instagram, waarin ze verklaart dat ze eigenlijk wilde wachten op de uitzending van #BOOS, maar dat de ontwikkelingen haar de stap naar voren (of liever: naar buiten) hebben doen zetten:

Maandag: Linda en Jeroen uit elkaar

Aldus verklaart Linda de Mol vlak voor de luncht: "Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie. Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet. Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken, Jeroen woont niet meer bij mij."

Twee dagen later wordt de nieuwste Linda Magazine - thema: 'Gelukkig Gescheiden' - van de drukpers getrokken. De maart-editie van het magazine is "niet meer gepast" nu Linda haar relatie met Rietbergen heeft verbroken, verklaart hoofdredactrice Karin Swerink. Helaas voor Linda Magazine, zijn oudere edities van het magazine niet meer terug te halen. Het regent al de hele week "there's always a Linda Magazine Cover"-grappen op het internet:

Ook nog op maandag liet ITV Studios - de producent van The Voice of Holland - weten de recente onthullingen over het programma te laten onderzoeken door het Amsterdamse advocatenkantoor Van Doorne.

Sinds zondag vertrekken ook meerdere adverteerders bij het programma. T-Mobile was de eerste maar werd fluks gevolgd door onder meer Renault en de befaamde Isla Pastilles. RTL trekt The Voice Kids en The Voice Senior ook uit de lineaire oplijning: beide programma's worden tot nader order niet meer uitgezonden.

Woensdag: Tweede aangifte tegen Ali B., eerste tegen Jeroen Rietbergen

De tweede aangifte tegen Ali B. is een nieuw hoofdstuk in de smeuïge soap rond kijkcijferhit The Voice of Holland en wordt onmiddellijk opgevolgd door een persverklaring van RTL dat de samenwerking met Ali B. is "opgeschort". Dat zou niets te maken hebben met de nieuwe aangifte, maar een dag eerder al zijn besproken met de voormalige knuffelmarokkaan.

Des avonds doet The Voice-kandidate Nienke Wijnhoven aangifte tegen Jeroen 'effe voelen' Rietbergen. Rietbergen vertelde eerder in de week bij de RTL-talkshow Beau dat Rietbergen haar wel eens onder valse voorwendselen naar een ruimte had gelokt, waar hij haar ongevraagd bevoeld zou hebben. Op haar Instagram duikt een oud krantenbericht uit 2018 op waarin ze na haar Voice-avontuur juist zegt graag nog eens "een beschuitje" te willen eten met Rietbergen.

Dat brengt ons op vandaag en nog steeds houdt het niet op met juice. Deelnemers moesten een zwijgcontract tekenen, de band van Rietbergen (de Edwin Evers Band) speelt de kleinste viool ter wereld door ook op te stappen, Linda de Mol doet nog een dramatische mededeling dat ze alleen haar eigen blaadje nog vertrouwt en haar broer John schrijft aan zijn Talpa-personeel dat 'zijn deur altijd open staat'.

Volgens Hart van Nederland draait de uitzending van #BOOS vandaag vooral om Ali B., maar daarbij is het wel belangrijk om te weten dat HvNL van SBS is, en SBS is van Talpa en Talpa is van John de Mol. Dus het kan zijn dat de machtigste mediafamilie van Nederland de bus zo te sturen dat Ali er in ieder geval als eerste onder komt.

Lees hier al het nieuws rondom The Voice of Holland

Bedwelmde Duitser 'parkeert' peperdure huur-Lambo in Zoetermeerse vangrail

Niet Doodchecken

'U gaat hier rechtdoor, kan dat?'

Lees verder

Piet Adema (57) nieuwe minister van Landbouw

Algemeen

Oud-voorzitter ChristenUnie volgt afgetreden Henk Staghouwer op

Lees verder

Zeker 125 mensen komen om bij gruwelijke voetbalrellen Indonesië

Sport

De stadionramp, waarbij 32 kinderen stierven, is een van de dodelijkste ooit

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Brandstofwatch: daling doorbroken, prijzen licht gestegen

Lees verder

Duizenden opgeroepen Russen afgekeurd voor het front

Lees verder

VIDEO - Deelnemer miljoenenjacht tikt feilloos alle hoge bedragen uit het spel

Lees verder

Liz Truss trekt belastingkeutel in: toch geen verlaging voor hoogste inkomens

Lees verder

Vader (41) met 167 km/u van A4 geplukt: 'bijna te laat voor K3-concert'

Lees verder

'Niet koning Charles, maar Steve Irwin moet op Australisch geld komen'

Lees verder

Syriër maakt TikToks van 'luxe' asiel-cruiseschip, Geert Wilders woest

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Stalker raakt verstrikt in gordijnen, slachtoffer bevrijdt hem

Lees verder

Man bijna twee maanden onterecht in gevangenis door administratief foutje

Lees verder

Limburgse scholieren bellen 112 en raken onwel vanwege deodorant in kantine

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: