NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Eindelijk weer naar de bioscoop!

Eindelijk, eindelijk is het zover. Al dan niet met beperkingen. Maar we kunnen weer naar de kroeg én de bioscoop. Weliswaar met QR-code en tot uiterlijk tien uur, maar het is iets. Tijd om alle uitgestelde releases in te halen.

In de bios: The Matrix Resurrections

Mocht je helemaal geen zin hebben om thuis te zitten, dan snappen we dat. En hebben we een alternatief voor je. Jawel, het vierde deel van The Matrix is in de bioscoop te zien. 18 jaar na dato komt Keanu weer terug. En bij ons nog langer dan 18 jaar later omdat die verdomde bioscopen dicht waren.

Natuurlijk speelt hij Neo, die gevangen zit in de wereld van de Matrix. En wederom heeft hij geen idee dat hij in een computersimulatie zit. Dit keer kiest hij niet voor de rode pil, maar slikt hij de blauwe. En blijft hij dus geheel onwetend.

Of ‘ie tegen gaat vallen? Misschien. Waarschijnlijk. Maar wat maakt dat uit na bijna twee jaar vol teleurstellingen. Er is actie op het witte doek. Met Keanu Reeves. Fijn camerawerk. Special effects. Niemand maakt ons wat. 

In de bioscoop: The King’s Man

Mocht je hebben genoten van de Kingsman-films met Taron Egerton en Colin Firth, dan hebben we goed nieuws. De makers zijn gegaan voor een prequel waarin wordt onthuld hoe de supergeheime spionnendienst is ontstaan. Inclusief een glansrol voor Rasputin, die legendarische Rus. En daar mag de hit van Boney M natuurlijk niet bij ontbreken.

De eerste klus van de spionnen is zorgen dat er geen oorlog wordt ontketend waarbij mogelijk heul veel doden vallen. Uiteraard gaat dat gepaard met absurdistische situaties, bijzondere stunts, vreemde personages en opvallende montagekeuzes. Of ‘ie het haalt bij de eerste twee delen zijn we het nog niet helemaal over uit maar een bioscoopbezoekje is The King's Man in deze barre tijden sowieso waard.

Ook in de bioscoop: Prince of Muck

Om nog even in de koninklijke sferen te blijven: in de betere filmhuizen ga je naar Prince of Muck. Verder een compleet ander genre: in deze documentaire volgen we Lawrence. Na het overlijden van zijn vader krijgt hij diens boerderij. En het hele eiland dat zijn vader ooit heeft georven. 

Op het Schotse eiland woont Lawrence samen met zijn vrouw en zoon, waar hij het boerenleven leeft. Hoe hij op het eiland Muck leeft en hoe hij de toekomst - wellicht wat onrealistisch - voor ogen heeft, zie je in Prince of Muck. Het is een heerlijke documentaire.

Eindelijk: Mocro Maffia seizoen 4

Het is eindelijk vrijdag en dat betekent maar één ding: de eerste aflevering van het nieuwste seizoen van Mocro Maffia staat op Videoland. Voordat je daaraan begint: check eerst even Mocro Maffia Meltem, een soort miniprequel op het nieuwste seizoen. Mocht je de eerste drie seizoenen nog niet hebben gezien: ga bingen. Goed nieuws: het wordt alleen maar beter en beter. Elke vrijdag kijk je een nieuwe aflevering van de serie.

Bingen: This Is Us seizoen 5

Wat ons betreft is dit toch wel één van de mooiste series ooit gemaakt. Het voelt bijna als een hele kalme, integere documentaire, maar toch is het fictie. Je kijkt bijna stiekem en op een intieme manier mee in het leven van een drieling. Bij de geboorte in 1980 overlijdt één van de kinderen, waarop de ouders besluiten een weeskindje dat op dezelfde dag is geboren te adopteren.

Terug in het heden volgen we de drie terwijl ze volwassen zijn. In de dramaserie worstelen de drie met hun eigen problemen én met hun relatie tot elkaar. Seizoen vijf kijk je nu op Prime, op het laatste seizoen is het nog even wachten. Overigens doet de Nederlandse remake van deze serie (Dit Zijn Wij) niet onder voor het origineel.

Drama: The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Ja, eens, veel te lange titel. Maar daar kunnen wij ook niks aan doen. Het goede nieuws is dat onze favoriete suburbmoeder met een randje weer terig is! Kristen Bell speelt dit keer Anna. Met haar gebroken hart en alcoholverslaving is elke dag hetzelfde. Nou ja, soms slikt ze er nog wat pillen bij. Je moet toch wat. Ze spendeert haar dagen door geïntoxiceerd uit het raam te staren. En ziet dat er een gruwelijke moord wordt gepleegd. De vraag is: is dat zo of zijn het de drank en pillen waardoor ze het denkt? Ze besluit ‘t zelf gewoon maar uit te zoeken en dat levert een fijne nieuwe Netflix-release op. 

Mysterie: The Afterparty

Fans van de Seth Rogen-films kunnen hun lol op dankzij Apple+: de streamingdienst lanceert The Afterparty. Ook top als je gek met op murder mystery films zoals Knives Out. Maar dan nog wat meer met de Rogen-vibe. Na een middelbare school reunie vindt er bij de rijke Xavier nog even een lekkere afterparty plaats. Al eindigt die voor Xavier niet zo goed: hij wordt vermoord. Vanuit het perspectief van acht personages krijgen we vervolgens te zien wat er nou eigenlijk gebeurt is. Of zou zijn. Een beetje mysterie, lekkere humor, goed verhaal, helemaal top.

Miniserie: We Are Lady Parts

Een heerlijke nieuwe - nou ja, soort van nieuwe - serie is terug te kijken via NPO3 (gisteravond om 23:14), of via NPO Start. En aan te raden, dat is het. We Are Lady Parts gaat over een punkband bestaande uit vier moslimvrouwen die op zoek zijn naar een nieuwe gitariste. Ze treffen de briljante Amina, die op haar beurt weer veel drukker is met het vinden van de liefde van haar leven. Afijn, heerlijke serie die je zeker even moet gaan kijken.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.     

Algemeen

Turnleraar veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs voor misbruik en doden Esmee (14)

Lees verder

Elon Musk deelt cijfers en toekomstplannen in pitchdeck Twitter 2.0

Tech & Crypto

Veel all-time highs, focus op video, long-reads en betalingen 

Lees verder

Surinamers boos over Nederlandse slavernij-excuses

Politiek

Veel onvrede bij tot klager gemaakten

Lees verder

Seriebandenprikker Capelle en Krimpenerwaard na klopjacht aangehouden

Algemeen

Verdachte vernielde honderden auto's en scooters

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Onderzoeken na val FTX breiden zich uit: ook Genesis onder de loep

Lees verder

Piekbelasters - Vrijwillige regeling voor boeren én industrie

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Video - Viruswaarheid van Willem Engel stopt

Lees verder

Vier ton boete voor gokwebsite die adverteert op jongeren

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Boze Donald Trump wil geen running mate van Kanye/Ye West worden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Politie geeft ratten de schuld van 200 kilo verdwenen wiet

Lees verder

Bouw Arnhemse windmolen vertraagd vanwege te harde wind

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: