NieuwNieuws

Tech & Crypto

De nieuwe Samsung Galaxy S22 serie verschijnt in februari

Alles wat je wil weten! 

In februari kunnen we de nieuwe smartphones uit de Samsung Galaxy S22 reeks verwachten. Volgens geruchten brengt Samsung de S22, de S22 Plus en de S22 Ultra uit. Al maanden draait de geruchtenmachine overuren en er wordt steeds meer bekend over de nieuwste modellen. Hier is alles wat je moet weten over Samsungs nieuwe paradepaardjes.

Samsung Exynos 2200 chipset of Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 chipset
Normaal gesproken kiest Samsung twee processors voor nieuwe smartphones: de eigen Exynos chipset voor Europa en de Qualcomm Snapdragon chipset voor de Verenigde Staten en andere regio’s buiten Europa. Door een wereldwijd chiptekort en het uitblijven van de aankondiging van een nieuwe chipset, lijkt het er nu echter op dat alle nieuwe Samsung S22 smartphone een Qualcomm Snapdragon chipset krijgen.

Voor de fans is dit goed nieuws, want de Snapdragon chipset is sneller en energiezuiniger en blijft koeler dan de Exynos chipset. Als de S22-serie de Snapdragon chipset krijgt, dan wordt het de nieuwste Snapdragon 8 Gen 1-chip. Die wordt over het algemeen in de duurdere premium telefoons gebruikt. 

De S-pen komt terug
De S22 en de S22 Plus worden net als hun voorgangers geleverd met een S-pen stylus. Met de S-pen kan je het display van de telefoon beter en makkelijker bedienen. De S22 Ultra krijgt een vernuftig ontwerp waarbij je de stylus in een extra compartiment in de smartphone kan bewaren. De Ultra 22 S-pen wordt met een reactietijd van slechts 2,8 ms drie keer zo snel als bij de eerdere uitvoeringen. Dit komt naar verluidt door verbeteringen aan het display en de S pen. 

De S22 Ultra krijgt de hoogste schermhelderheid
Ook aan het display is gesleuteld. De displays van de S22 en de S22 Plus zijn kleiner dan die van de voorgangers. 6,06 inch voor de S22 versus 6,2 inch voor de S21 en 6,55 inch voor de S22 Plus versus 6,7 inch voor de S21 Plus. Het scherm van de S22 Ultra blijft even groot. Dit display gaat ‘de hoogste maximale schermhelderheid van alle Samsung-apparaten’ hebben. 

Verbeterde hoofdcamera en selfiecamera
De hoofdcamera wordt bij alledrie de modellen flink verbeterd. De S22 en de S22 Plus krijgen een hoofdcamera met 50 megapixel. Bij de S22 Ultra kunnen we zelfs een hoofdcamera met wel 108 megapixel verwachten. Ook de selfiecamera van de S22 Ultra krijgt meer megapixels, namelijk 40 ten opzichte van 10 bij het eerdere model. 

Betere camerasensoren en Dual Pixel Pro technologie
De overige camera’s blijven hetzelfde als bij de eerdere Samsung Galaxy S telefoon. De camerasensoren worden verbeterd en Samsung gaat Dual Pixel Pro technologie inzetten, zodat foto’s en beelden scherper en mooier worden.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: