NieuwNieuws

Algemeen

Hof: Levenslang voor bizarre kogelregen van Quincy S.

Schoot een willekeurige voorbijganger dood bij een mislukte liquidatiepoging

De inmiddels 37-jarige Quincy S. is vandaag door het gerechtshof veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het doden van willekeurige voorbijganger Youssef el Kahtaoui en de poging tot doodslag op een bestuurder en passagier van een voorbijrijdende tram. Eerder veroordeelde de rechtbank hem al tot 25 jaar cel, maar in het hoger beroep kwam de straf nu dus hoger uit. 

Op 13 mei 2015 viel de zwaarbewapende S. met een collega een shishalounge aan de De Clercqstraat in Amsterdam binnen, omdat hun doelwit voor een geplande liquidatie in de voortslepende drugsoorlog van de mocromaffia zich even daarvoor nog binnen bevond. Dit beoogde slachtoffer was echter net daarvoor vertrokken, waardoor S. en zijn partner geen succes boeken in de zaak. Sterker nog, het loopt uit de hand als een bezoeker in het café een wapen trekt en een schot lost waarvan de kogel door Quincy's buik en rug naar buiten vliegt en aan de andere kant van de straat in een auto klapt. Van deze kogel zal later Quincy's dna worden gehaald.

De twee gewapende mannen vluchten het café uit op het moment dat een voorbijrijdende Volkswagen Polo stopt en de bestuurder uitstapt. Waarschijnlijk wil hij onderzoeken waar die knal vandaan kwam die hij net hoorde. S. ziet de man en neemt hem direct onder vuur. Ook als het slachtoffer op de grond ligt schiet S. nog meerdere keren op hem. Daarnaast doorboren twee kogels van deze loodregen de passerende tram 3, vlakbij de plek waar de bestuurster en een trampassagier zaten. De rechter noemt het een wonder dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen.

Onschuldig

Hoewel de politie in eerste instantie nog rekening houdt met een gerichte afrekening, blijkt later dat de 25-jarige Youssef el Kahtaoui helemaal niets te maken had met de schietpartij en met zijn Polo gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Hij is een onschuldig slachtoffer in een bloedige drugsoorlog.

Hoger beroep

De Surinaamse S. (op straat ook bekend als Rasta) wordt in augustus 2018 veroordeeld tot 25 jaar cel. De rechter vond levenslang niet passend, omdat S. nog niet eerder was veroordeeld voor zware delicten. Het Openbaar Ministerie nam daar geen genoegen mee en ging in hoger beroep. Met succes, want Quincy S. verdwijnt nu alsnog levenslang achter de tralies voor die bizarre kogelregen in De Clercqstraat.

Oude AT5 met beelden schietpartij

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: