NieuwNieuws

Sport

Meikayla Moore parkeert bal in dertig minuten tijd drie keer in het eigen doel

Voetbalster Meikayla Moore leverde zondag een unieke sportprestatie tijdens haar 50ste interland voor het Nieuw-Zeelandse nationale dameselftal. De Liverpool-speelster scoorde in de eerste 36 minuten van de wedstrijd een zuivere hattrick. De enige schaduwkant van haar bijzonder balkunsten was alleen wel dat alle drie de treffers in het verkeerde doel belandden.

In de vijfde minuut van de wedstrijd van het Nieuw-Zeelandse team tegen de Amerikaanse dames het mis. De verdedigster probeerde een voorzet te parreren maar werkte deze met een volley in het eigen doel. Gelukkig voor de Nieuw-Zeelandse kreeg ze amper een minuut later de kans om haar onhandige eigen doelpunt goed te maken door een tweede voorzet weg te werken. Ook dit liep echter niet zoals voorzien en de kopbal eindigde met een keurig stuit wederom in het eigen net.

En halfuur later ging het nogmaals mis. De Amerikanen op een 3-0 voorsprong toen Moore met een knullige aanname de bal voor de derde keer in het eigen doel parkeerde. Enkele minuten later werd de Liverpool-verdedigster door de coach van het team uit haar lijden verlost. Meikayla Moore werd na veertig minuten spelen naar de kant gehaald. De Amerikaanse dames wonnen de wedstrijd in Carson, Los Angeles met 5-0.