NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Is de storm al gaan liggen?

Goed, we begrijpen het. Het lijkt erop dat het dit weekend voor het eerst in 27.635 dagen eens niet gaat regenen, dus logisch dat je naar buiten wil. Zitten we niet in een lockdown, dan houdt het Hollandsche weer ons wel binnen.

Hoe dan ook: mocht je toch weer in een bui belanden of gewoon niet zo gek zijn op naar buiten gaan - snappen we maar al te goed - dan kun je gewoon je tv aangooien voor de beste films en series. Om je de keuzestress te besparen, hebben we die weer voor je gezocht, gekeken en beoordeeld.

In de bioscoop: Belfast

Nou goed, voor de eerste twee tips zal je toch even naar buiten moeten. In tegenstelling tot vorige week kun je deze week wel twee toffe nieuwe releases bekijken op het witte doek. De eerste is Belfast van regisseur Kenneth Branagh. Die heeft een lekker productieve periode achter de rug, recent verscheen zijn tweede Poirot-film Death on the Nile, die overigens ook nog steeds in de bioscoop draait. 

Zijn nieuwste film Belfast speelt zich af in - je verwacht het niet - de Noord-Ierse stad Belfast in de jaren zestig. Het einde van dit decennium was nogal tumultueus. In de film, die overigens ook is geschreven door Branagh, volgen we Buddy, die uit een arbeidersgezin komt. Het is zoals gezegd nogal chaotisch in Noord-Ierland in dit tijdperk en zijn ouders twijfelen of ze niet moeten vertrekken om Buddy een beter leven te geven. Een hoop drama maar vooral ook heel veel herkenbare momenten die de meeste kinderen van negen op één of andere manier meemaken.

Ook in de bioscoop: Blacklight

Om nog even bij de Noord-Ieren te blijven: Liam Neeson heeft weer een actiekraker gemaakt. De 69-jarige acteur schittert in Blacklight als een FBI-agent die off the books hier en daar wat mensen opruimt die in de weg lopen. Maar dat is zoals verwacht niet zonder consequenties. Wanneer een journaliste hem benadert komt hij erachter dat er een heel complot gaande is. 

Natuurlijk doet één van onze favoriete actiehelden wat van 'm verwacht wordt: de boel rechtzetten. Of in elk geval doet 'ie een poging. Zoals elke Liam Neeson-film gewoon weer eentje die je kunt gaan kijken zonder dat je teleurgesteld wordt. Zo is 'ie, onze Liam.

Documentaire: Shatner in Space

Ja, je leest het goed, dit gaat over de enige echte William Shatner. De acteur die je vermoedelijk vooral kent als Captain Kirk uit Star Trek. Dankzij Jeff Bezos mocht Shatner recent écht de ruimte in. Niet met warpaandrijving maar gewoon met een normale stervelingenraket. Aangezien dat niet voor iedereen op aarde is weggelegd toch wel vrij awesome.

Het verhaal van Shatner die met Amazon-miljoenmiljardbiljoenair de ruimte in wordt geschoten, is vastgelegd op beeld. De documentaire Shatner in Space over het leven van Shatner naar de ruimtereis toe, tijdens de trip én hoe het sindsdien met ‘m gaat kijk je op - hoe kan het ook anders - Amazon Prime.

Bingen: Vikings: Valhalla

Goed nieuws voor de liefhebbers van de serie Vikings, er is een nieuwe variant van uit! In Vikings: Valhalla is het honderd jaar na het laatste seizoen van Vikings en is de koning van Engeland niet blij met de woeste strijders. De hoofdrolspelers van deze fantastische serie zijn onder andere IJslander Leif Erikson en zijn zus Freydis Eiríksdóttir. Samen met de later Noorse koning Harald Sigurdsson gaan ze de strijd aan met de Britten. We beloven dat de serie een stuk beter is dan het plot beschrijft. Je kijkt 'm op Netflix.

Meer bingen: Private Eyes

We doen hier altijd graag heel pretentieus en alsof we houden van louter exquise televisie maar diep van binnen houden we vooral gewoon van entertainment. Of dat nou ingewikkelde arthouse is of een ietwat lege serie van twijfelachtige kwaliteit. De Canadese misdaadserie Private Eyes valt in de laatste categorie. Voormalige ijshockyster Matt Shade (voormalige 90210-ster Jason Priestley) is tegenwoordig hockyscout. 

Wanneer hij privédetective Angela Everett (Cindy Sampson) ontmoet, besluiten samen particulier onderzoekers te worden en voila, je hebt de serie. Natuurlijk sluimert er altijd een onbeantwoorde liefde tussen de twee en zijn de zaken die ze oplossen niet zelden meer bijzaak dan hoofdzaak en dat is precies wat deze serie zo heerlijk maakt. Een soap met een vleugje whodunnit. 

Spannend: No Exit

Nog meer mysterie vind je op Disney+ in de vorm van de film No Exit. Darby hoort tijdens therapie dat haar moeder in het ziekenhuis ligt en moet en zal vertrekken. Of dat er nou voor zorgt dat ze terug moet naar de gevangenis of niet. Ze pakt haar spullen en vlucht weg om naar haar moeder te rijden.

Onderweg belandt ze in een enorme sneeuwstorm en kan ze niet verder. Samen met vier anderen en een agent moet ze de tijd overbruggen in een verlaten pand. Ze ontdekt dat één van haar gestrande medereizigers een kind in diens auto vasthoudt. En dat kind zit er overduidelijk niet voor haar lol. Darby wil het meisje bevrijden én erachter komen wie dat écht niet mag merken omdat diegene de kidnapper is. Nou. Dat dus. Vet spannend. 

Thriller: Restless

De Fransen hebben ook weer een lekkere film gemaakt. In Restless rijdt een agent een man aan en het ongeluk wordt de man fataal. De agent besluit het ongeluk in de doofpot te stoppen en dat lijkt hem prima af te gaan. Totdat blijkt dat er een getuige was. Die hem begint te bedreigen. Boontje komt om z'n loontje? Je ziet 't op Netflix.

Op tv: Peaky Blinders

Om Private Eyes te compenseren en te laten zien dat we écht wel een beetje smaak hebben op de redactie van NieuwNieuws, tippen we uiteraard ook gewoon Peaky Blinders. Want dat is nou eenmaal één van de beste series ooit gemaakt. Tommy Shelby en zijn familie zijn terug voor het zesde en laatste seizoen, dat zondagavond om tien uur (onze tijd) in première gaat op BBC One. Daarvoor moet je wel even je beste Brits uit het vet halen in verband met het gebrek aan ondertiteling. En ach wat, anders kijk je 'm nog een keer zodra die op de streamingsdiensten verschijnt.

In het laatste seizoen komt de Tweede Wereldoorlog eraan en dat zorgt ook in Engeland voor spanningen. Helaas moeten we het zonder aunt Polly stellen dit seizoen. Actrice Helen McCrory overleed april vorig jaar aan kanker. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Politiek

Video - Tweede Kamer boos omdat Conny Helder (VVD) tijdens debat naar Qatar vertrekt

Lees verder

Turnleraar veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs voor misbruik en doden Esmee (14)

Algemeen

'Op afschuwelijke wijze'

Lees verder

Rode Kruis opent gironummer 881 voor Nederlanders in voedselnood

Algemeen

'Ik eet niet zodat mijn kinderen kunnen eten'

Lees verder

Video - Martin Bosma (PVV) over DWDDgate: 'Zó populistisch is de NPO'

Politiek

Over de invloed van PvdA en D66, tot redacteur gemaakten en Matthijs de slavendrijver

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Kaj Gorgels en vriendin Jessie rouwen om miskraam

Lees verder

A27 bij Utrecht tot 16:00 dicht door kettingbotsing

Lees verder

WK - Marokko wint van België, rellen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam

Lees verder

Elon Musk deelt cijfers en toekomstplannen in pitchdeck Twitter 2.0

Lees verder

Surinamers boos over Nederlandse slavernij-excuses

Lees verder

Seriebandenprikker Capelle en Krimpenerwaard na klopjacht aangehouden

Lees verder

Onderzoeken na val FTX breiden zich uit: ook Genesis onder de loep

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Python sleurt jochie van 5 zwembad in

Lees verder

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Politie geeft ratten de schuld van 200 kilo verdwenen wiet

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: