NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Yay, HBO Max is gearriveerd!

De dag die je wist dat zou komen: HBO Max is eindelijk voor de normale sterveling te gebruiken! Sluit je deze maand nog een abonnement af, dan betaal je de rest van je leven slechts 2,99 euro per maand. Eat that, inflatie.

Goed, los van deze bespaartip hebben we natuurlijk ook gewoon wat goede kijktips voor je. HBO Max staat bomvol goede titels waarvan je het gros vermoedelijk wel eens hebt gezien en anders is het hoog tijd om maar eens aan de films en series op je kijklijst te beginnen. Maar dan wel legaal. 

Eindelijk: HBO Max in Nederland

Qua films kun je op HBO Max genieten van delen van de oeuvres van de witte, mannelijke regisseurs die de filmcultuur rijk is. Denk Christopher Nolan, Martin Scorsese, Stanley Kubrick en Hitchcock. Daarnaast vind je hier de fantasyklassiekers als Harry Potter, Lord of the Rings en Game of Thrones, veel Clint Eastwood en een hoop filmklassiekers.

Om het een beetje overzichtelijk te houden hebben we drie tips voor je. De hele lijst met films en series op HBO vind je hier.

Onze eerste tip is er eentje om te bingen. De serie Barry is bedacht door Bill Hader, bekend van onder andere Saturday Night Live en een reeks Judd Apatow-films, en Alec Berg, die onder andere schrijver was voor SeinfeldLate Night with Conan O'Brien en The Dictator

De tragikomedie Barry gaat over Barry (Hader) die prima verdient als huurmoordenaar. Wanneer hij tijdens een klus terechtkomt bij een theatergezelschap, vindt hij zijn échte roeping: acteren. En nou blijkt dus dat acteren en het huurmoordenaarschap niet altijd heel goed samengaan.

De tweede tip is een stukkie serieuzer. Judas & The Black Messiah gaat over de Black Panthers in de jaren zestig. Fred Hampton wordt door de FBI gevraagd - of misschien meer vriendelijk verzocht - om te infiltreren bij de Black Panthers Party in Illinois. Maar Fred raakt veel meer betrokken bij het doel van de revolutionairen dan de bedoeling is. Waar de autoriteiten proberen de revolutie de kop in te drukken met behulp van een man in de organisatie, gaat het hele andere kanten op. 

Los van een broodnodig stukje geschiedenis is Judas & The Black Messiah ook gewoon een steengoede film die niet mag ontbreken in je persoonlijke MustWatch-lijst. Tragisch, pijnlijk en prachtig gemaakt.

Scifi: Fringe

Goed, de laatste, om het af te leren. Als je voor een serie gaat zitten, laat het dan Fringe zijn. Vermoedelijk heb je The Wire en Succession toch al ergens vandaan getoverd. Fringe is een briljante sciencefiction serie, geproduceerd door de enige echte J.J. Abrams. De titel geeft precies weg waar het over gaat: fringe wetenschappen. Het lijken plausibele ideeën maar wetenschappelijk gezien zijn fringe theorieën niet te bewijzen.

FBI-agent Olivia onderzoekt een mysterieus neergestort vliegtuig. Om erachter te komen wat er precies gebeurd is, wordt ze gedwongen samen te werken met Walter, een mad scientist die het ook daadwerkelijk niet op een rijtje heeft. Dus onderzoekt hij aan de universiteit fringe theorieën en blijkt hij er soms toch wat minder naast te zitten dan werd aangenomen.

De serie zit vol mysterie, aannemelijke theorieën die misschien toch niet zo aannemelijk zijn maar misschien ook wel, vermoedelijke CIA-geheimen en zit verder vrij briljant in elkaar. Misschien niet de meest bekende in ons land, wel eentje die je bijblijft. 

In de bioscoop: The 355

Voor een goede actiefilm kun je ons altijd wakker maken en als er een geheim agent of spion in te vinden is, zijn we helemaal gelukkig. The 355 past daarom helemaal in ons straatje. Deze film heeft naast de nodige goede vechtscènes precies wat het nodig heeft: oud-agente moet de krachten bundelen met voormalige rivalen om te zorgen dat de wereld niet kapot gaat. Tel daar een mysterieuze achtervolger bij op en je hebt een perfecte bioscoopfilm. Bak popcorn, onderuitgezakt op je bioscoopstoel en kom maar door met dat weekend.

Bingen: Upload (seizoen 2)

We kunnen hier onwijs pretentieus blijven doen maar uiteindelijk zijn we op de NieuwNieuws-redactie ook gewoon gek op middelmatige series die simpelweg voor goed vertier zorgen. Beetje humor, leuk concept, grappige frictie tussen de karakters en een liefde die maar niet/wel/niet/misschien ooit tot bloei komt.

Daarvoor is Upload op Prime de perfecte serie. Upload is al wat verder in de tijd: de zelfrijdende auto is vanzelfsprekend en als je doodgaat kun je je bewustzijn laten uploaden. Als start-up dude Nathan komt te overlijden in een auto-ongeluk, laat zijn vriendin Ingrid zijn bewustzijn verplaatsen naar een superdeluxe hiernamaals.

Nou, dat blijkt dus helemaal niet zoveel rozengeur en maneschijn. Want, je verwacht het niet, in technische ontwikkelingen sluipt nog wel eens een foutje. Helemaal als er mensen bij betrokken zijn.

Ryan Reynolds: The Adam Project

Nu we toch lekker in de sci-fi zitten: Netflix trakteert je op een nieuwe film. Met niemand minder dan Ryan Reynolds. Die man is sinds Deadpool zijn eigen genre geworden. Zijn superheldenhumor nam hij al mee naar Free Guy (te zien op Disney+ en van harte aan te raden), en nu is zijn werk ook te zien in The Adam Project.

Het thema? Tijdreizen! Zijn we gek op. Om de wereld te redden gaat Reynolds met zichzelf als kind én met zijn vader, die al toen hij nog jonger was dan zijn jonge zelf is overleden, op pad om de wereld te redden. Aangezien tijdreizen zich goed leent voor heerlijke grappen, verwarring en ongemakkelijkheden, is dit helemaal perfect.

Documentaire: The Andy Warhol Diaries

De bazen van Netflix proberen maar al te graag in het hoofd van cultfiguren te kijken. Recent kwamen ze op de proppen met een docuserie over Ye West, Lady Gaga en Steve Aoki, nu is het de beurt aan wijlen Andy Warhol. De kunstenaar - bekend van onder andere zijn banaan, Marilyn Monroe en colablikjes - blijft voor velen een mysterie.

Toch gunde hij ons na zijn dood een kijkje in zijn hoofd. Vanaf 1976 dicteerde hij op werkdagen elke ochtend zijn memoires. Na zijn dood zijn deze hersenspinsels van het genie gepubliceerd en Netflix besloot een documentaire te maken over het kunstzinnige meesterbrein. Dankzij bijzondere technieken is het net of Warhol zijn eigen verhaal voorleest in The Andy Warhol Diaries.

Op tv: KIN

Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we eigenlijk geen idee hebben waar deze film nou precies over gaat. Maar op basis van de voorstukjes zijn we fan. Het is iets met scifi, actie, James Franco, spacewapens, neonlichten en het feit dat 'ie een 5.8 krijg op IMDB maakt dat we onwijs veel zin hebben om vrijdagavond met een biertje op de bank te ploffen en om half negen naar RLT7 te schakelen om KIN  te kijken.

Ook op tv: Death Proof

Eén van de minder bekende films van Quentin Tarantino is komende zaterdag te zien na een bekende klassieker. Veronica zendt eerst Kill Bill Vol. 1 uit en gelijk daarna duik je in de minder bekende film Death Proof. Als je om tien over tien naar de zender schakelt, kun je dit pareltje uit 2007 bekijken.

Het verhaal is aardig des Tarantino's, al dan niet een tikje rauwer. Een stuntman lokt vrouwen in zijn stuntmannenauto die death proof is. Maar wel alleen als je in de stoel van de bestuurder zit. Met zijn bolide jaagt hij zijn prooien de stuipen op het lijf. Tot een paar vrouwen besluiten wraak te nemen.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Rick Brandsteder vertoeft komende tijd in afkickkliniek

Glamorama

'Moet aan zichzelf werken'

Lees verder

Vogels verwerken vuurwerk pas na dagen

Niet Doodchecken

Knallen slecht voor mentaal welzijn van vliegende dieren

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Angela Merkel: In mijn laatste jaar kon ik niets tegen Vladimir Poetin doen

Lees verder

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan onderzoek naar DWDD

Lees verder

Over tien jaar alleen nog sigaretten bij tabaksspeciaalzaken

Lees verder

Onderzoek naar gedrag Ye West tijdens samenwerking met Adidas

Lees verder

Mazzel voor Mark - ChristenUnie wil ook aanpak asielstroom

Lees verder

Justitie in Frankrijk onderzoekt verkiezingsgeld Macron

Lees verder

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tweeling geboren uit embryo's die in 1992 werden ingevroren

Lees verder

Uitgeverij Bob Dylan vervalste handtekeningen met machine

Lees verder

Oeps! Stadion eert pornoster in plaats van militair

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: