NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Er valt weer een hoop te zien

We snappen het, je hebt HBO Max nog lang niet uitgespeeld. Maar toch vragen we je even pauze te nemen. Er is in de afgelopen week namelijk weer belachelijk veel nieuwe content naar buiten gekomen. En we tippen je graag welke films en series je óók kunt kijken. Inclusief twee bioscoopreleases zodat je nog een goede reden hebt om buiten te komen. Fijn weekend!

In de bios: Uncharted

Het genre waar niemand op zit te wachten viert hoogtijdagen: van elke game wordt een film gemaakt. Of het nu boze vogels of geweldige actiehelden zijn, als er maar een blockbuster van gemaakt kan worden. Zo zitten we ook niet echt te wachten op een verfilming van het avonturenspel Uncharted maar als het er dan toch komt, dan maar op deze manier.

Tom Hardy Hiddleston Holland heeft namelijk zijn strakke Spider-Man-pak uitgetrokken en gaat nu met Mark Wahlberg op pad om de grootste schat die nog nooit is gevonden te vinden. Ondanks dat het games verfilmen begint te vervelen, belooft de trailer veel goeds. Veel actie, goed gemaakt, leuke stunts, grappige humor en voor wie de game niet speelt zeker prima vertier op het witte doek.

Ook in de bios: Apples

Normaliter laten we films over een pandemie het liefst links liggen maar deze Griekse productie is te goed om te negeren. In Apples is de pandemie niet een of ander eng virus waardoor mensen prompt veranderen in zombies, maar ontstaat er collectief geheugenverlies. Er zijn geen aanwijzingen waar het vandaan komt en wie het krijgt, het enige dat hulpverleners kunnen doen is mensen helpen het geheugen terug te krijgen.

In sommige gevallen raken patiënten verloren. Er is niemand die ze kent - en niemand die zij zelf nog kennen want geheugenverlies - dus worden ze geholpen met een nieuw begin. Aris, een man van middelbare leeftijd, is één van de vergeten patiënten en in je favoriete filmhuis kun je zien of het hem lukt zijn leven op te bouwen.

Biopic: Young Rock

Dingen waar we dolgelukkig van worden: Dwayne ‘The Rock’ Johnson. De voormalige worstelaar en tegenwoordig acteur zien we maar al te graag op de verschillende schermen verschijnen. En nu is er goed nieuws: op Prime kijk je de serie Young Rock. Jazeker. Een biopic in serievorm over de legendarische acteur.

The Rock zelf is ook te zien in de serie en vertelt zijn verhaal. Hoe was het om kind van een worstelaar te zijn, hoe lukte het hem naar de top te klimmen en hoe zag het leven van de jongeman eruit? Heerlijke cast, goed gemaakt en lekker luchtig. Precies waarvoor je komt.

Fantasie-drama: Nightmare Alley

Mocht je Nightmare Alley in de bioscoop hebben gemist of het nieuwste werk van Guillermo del Toro nog eens willen zien, dan is het hoog tijd om naar Disney+ te gaan. Die hebben de film vers vanuit de bioscoop naar de eigen streamingsdienst gehaald. En daar zijn we maar al te blij mee. Deze fantasie-drama-thriller van de Spaanse regisseur past namelijk helemaal in zijn eigen genre.

Schrik niet van de lange zit: de film duurt maar liefst twee uur en dertig minuten en is opgesplitst in twee delen. Met een hoofdrol voor Bradley Cooper, die in de afgelopen jaren heeft bewezen niet alleen een saaie mooiboy te zijn, maar ook een fantastische acteur. Hij komt terecht in een circus, waar hij de kunst van het mentalisme leert. Wanneer hij besluit als freelancer aan de slag te gaan, lonkt het oplichten. Maar is hij de oplichter of wordt hij keihard opgelicht? 

Genieten van begin tot eind. Dankzij de typische karakters van Guillermo, zijn eigen filmstijl en wederom een bijzonder verhaal dat nog weken onder je huid blijft zitten.

Docu: Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.

Bij Netflix hebben ze wel door dat we niet genoeg kunnen krijgen van de bizarre mysteries op deze aarde. Na Don’t F*ck With Cats, Tiger King, The Tinder Swindler en meer is er nu: Bad Vegan. Ja, laat die tegenstelling maar even op je inwerken. Sarma Melngailis had ooit een zeer succesvol veganistisch restaurant in New York. Goed eten, goede werksfeer, geloofd door tout Hollywood, alles waar je van droomt als ambitieuze plantaardige chef.

Maar het verhaal krijgt een vreemde wending wanneer Sarma er alles aan doet om zichzelf en haar hond het eeuwige leven te geven. Met behulp van een ogenschijnlijk plotseling huwelijk. Met een man die nogal dwingend is. En als er dan ook nog eens twee miljoen dollar van de restaurantrekening verdwijnt, is het eind zoek. Oooooh yes, zin in!

Erotiek: Minx

Met de komst van HBO zijn er uiteraard een hoop nieuwe, tipwaardige series. Onze aandacht werd getrokken naar Minx. De serie speelt zich af in Los Angeles in de jaren zeventig en dat is op zich al voldoende reden om eens in deze serie te duiken. Tel daarbij op dat afleveringen gemiddeld dertig minuten duren en het geen zware kost is. Kortom: perfect.

En dan nu het verhaal. Een jonge feministe probeert uitgevers ervan te overtuigen dat ze haar feministische magazine uitgeven. Maar Joyce is niet bepaald de meest gezelligste feministe. Als ze een uitgever tegenkomt die wel met haar in zee wil, besluiten ze het eerste erotische magazine voor vrouwen te maken. En dat blijkt een gat in de markt. Zowel het magazine als de serie.

Drama: WeCrashed

Na het verfilmen van games blijkt ook het verfilmen van podcasts een ding en dat levert dankzij Apple een bijzonder goede serie op. WeCrashed is het verhaal van flexwerkplek-kantoorruimte-verzamelgebouw-vol-hippe-entrjeprjeneurjs WeWork. WeWork is één van de meest kostbare startups ooit geweest. 

Voormalig WeWork-ceo Adam Neumann is nogal een megalomaan en wellicht wat narcistisch figuur en dat zorgde naast heel veel ophef en schandalen voor een flinke waardedaling van het bedrijf. Was het bedrijf in het begin van de zomer van 2019 nog 47 miljard dollar waard, zes weken later ging het bedrijf nog net niet failliet. Niet leuk voor alle betrokkenen, levert wel een fantastische serie van twaalf afleveringen op. Met glansrollen voor Jared Leto en Anne Hathaway. De eerste drie afleveringen zijn nu te streamen op AppleTV+.

Meer drama: Top Boy seizoen 2 (of 4)

We hebben er meer dan twee jaar op moeten wachten, maar Netflix brengt de serie Top Boy eindelijk weer terug. Het tweede óf vierde seizoen is nu te streamen op het platform. En ja, tweede of vierde vraagt om wat uitleg. Ruim tien jaar geleden bracht Channel 4 de serie voor het eerst naar het grote publiek. Na twee seizoenen werd de stekker eruit getrokken, tot muzikant Drake besloot de serie nieuw leven in te blazen. Op Netflix vind je de laatste twee seizoenen van Top Boy als seizoen één en twee. De originele serie is helaas niet te zien via de streamingsdienst.

De serie volgt twee beste vrienden in Oost-Londen. Het is een buurt met veel armoede en criminaliteit. In de serie van tien jaar terug belanden de twee jongens in de drugswereld. Ze zijn best succesvol in hun werk. Als ze in de reboot van Top Boy besluiten weer naar hun oude buurtje te komen om de zaak leven in te blazen, blijkt dat de jonge generatie het over heeft genomen.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Politiek

Video - Tweede Kamer boos omdat Conny Helder (VVD) tijdens debat naar Qatar vertrekt

Lees verder

Turnleraar veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs voor misbruik en doden Esmee (14)

Algemeen

'Op afschuwelijke wijze'

Lees verder

Rode Kruis opent gironummer 881 voor Nederlanders in voedselnood

Algemeen

'Ik eet niet zodat mijn kinderen kunnen eten'

Lees verder

Video - Martin Bosma (PVV) over DWDDgate: 'Zó populistisch is de NPO'

Politiek

Over de invloed van PvdA en D66, tot redacteur gemaakten en Matthijs de slavendrijver

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Kaj Gorgels en vriendin Jessie rouwen om miskraam

Lees verder

A27 bij Utrecht tot 16:00 dicht door kettingbotsing

Lees verder

WK - Marokko wint van België, rellen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam

Lees verder

Elon Musk deelt cijfers en toekomstplannen in pitchdeck Twitter 2.0

Lees verder

Surinamers boos over Nederlandse slavernij-excuses

Lees verder

Seriebandenprikker Capelle en Krimpenerwaard na klopjacht aangehouden

Lees verder

Onderzoeken na val FTX breiden zich uit: ook Genesis onder de loep

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Python sleurt jochie van 5 zwembad in

Lees verder

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Politie geeft ratten de schuld van 200 kilo verdwenen wiet

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: