NieuwNieuws

Tech & Crypto

Aston Martin propt voor laatste keer dikke V12 in de Vantage

Nou ja, dat claimen ze nu

Nu de hybride/elektrische mobiliteitstoekomst daadwerkelijk is gearriveerd ontkomt ook Aston Martin er niet meer aan om richting een groenere toekomst te werken. Maar voordat ze echt die weg inslaan lepelen ze nog eenmaal hun grootste benzineslurper in hun kleinste model. Dit is de nieuwe, en laatste, editie van de Aston Martin V12 Vantage. 

Het was passen en meten, maar het is de Britten gelukt om de 5,2 liter V12 in het vooronder van de Vantage te proppen. Dit betekent dat de relatief compacte sportauto nu 700 pk en 753 Nm aan boord heeft en dat is goed voor indrukwekkende prestaties. De forse twaalfcilinder brengt uiteraard wat extra gewicht met zich mee, maar de kracht/gewichts-verhouding ligt op een nette 390 pk per 1.000 kilo en dat is twintig procent krachtiger dan de V8-variant. De sprint van stilstand naar 97 km/u (60 mijl per uur, het blijven Britten) duurt hierdoor slechts 3,4 seconden en de topsnelheid ligt op 322 km/u (200 mijl/u). 

Het uiterlijk van deze krachtpatser valt op door een grote spoiler op de kont en een enorme gleuf over de volle breedte van de motorkap om de hardwerkende V12 te koelen. Daaronder vinden we aan de voorkant een grote lip aan de bumper die voor extra downforce moet zorgen. Verder is de spoorbreedte van de V12 Vantage met 40 mm toegenomen ten opzichte van zijn tamme broertje, wat tot meer stabiliteit in de bochten moet leiden. 

Mocht dit allemaal erg goed in de oren klinken, dan hebben we slechts nieuws voor je. Aston bouwt slechts 333 exemplaren van deze extreme V12 Vantage en die zijn, je raadt het al, allemaal al verkocht voordat het model überhaupt werd onthuld aan het publiek. Dat is dan wel weer goed voor je portemonnee, want in Groot-Brittannië kost de extra sterke Vantage 265.000 pond (315.000 euro) en dat is bijna het dubbele van een standaard V8. Aangezien dat model in Nederland meer dan 200.000 euro kost, is de kans groot dat de prijs van de V12 hier richting de 400.000 euro kruipt. 

Amerika schaft recht op abortus landelijk af

Algemeen

Want gedwongen moederschap of onveilige abortus is een goed idee ofzo

Lees verder

Prinses Amalia 'dankbaar' dat ze kamer in 020 heeft gevonden ondanks woningnood

Politiek

Fotosessie - Moedige Vorst, mooie vorstin en lieve prinsesjes op Noordeinde want regen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Kayakkende kat werkt bucket list af met eigenaar

Lees verder

Man die huis Wybren van Haga binnendrong op vrije voeten

Lees verder

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Lees verder

Vrouw bevrijd van gijzelnemer dankzij bericht via bezorgdienst

Lees verder

Het is officieel: in deze stad zijn mensen het gelukkigst

Lees verder

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: