NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker bingen

Eindelijk! Na een lange week ploeteren terwijl buiten de zon scheen, is het weekend. En mag je naar buiten zonder dat iemand klaagt dat je eigenlijk gewoon aan het werk moet. Hoog tijd dus voor een weekendje bingen of avondjes bioscoop. 

En mocht je nou écht gek zijn op films: zondag worden de Oscars weer uitgereikt. Of eigenlijk maandag: de ceremonie begint om twee uur 's nachts. En dat terwijl je dit weekend al een uurtje korter hebt dankzij zomertijd. Zwaar leven. Hoe dan ook: we hebben gewoon al wat leuks voor je op een rij gezet om te kijken. Fijn weekend!

In de bioscoop: Ambulance

Mocht je zin hebben in een lekkere actiethriller, dan doe je er goed aan om een bioscoopkaartje voor Ambulance te kopen. Regisseur Michael Bay maakte een remake van deze Deense film en strikte onder andere Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II en Eiza González voor de hoofdrollen.

Veteraan William Shark (Abdul-Mateen II) heeft geld nodig omdat zijn vrouw ziek is en een operatie nodig heeft. Hij besluit te checken of zijn adoptiebroer Danny (Gyllenhaal) hem kan helpen en die heeft wel een ideetje: een bank overvallen en 32 miljoen dollar buitmaken. Gaat allemaal op rolletjes tot er een agent wordt neergeschoten en ze in een ambulance op de vlucht slaan voor de politie. Met de neergeschoten agent en een hulpverlener (González) in de wagen.

We hebben al een aantal keer gesmuld van de enorm spectaculaire trailer in de bioscoop, dit is er eentje om op het witte doek te zien. Bizarre achtervolgingen, superspannende situaties en een hoop drama. En explosies. Houden we van.

Ook in de bioscoop: Red Rocket

Mocht je meer in de stemming zijn voor wat drama, dan is Red Rocket meer aan je besteed. Hoewel drama ook niet helemaal de juiste term is, eerder een tragikomedie. Zo'n heerlijk slepende film vol troosteloosheid en tegelijk ook wel gewoon een heel mooi verhaal.

Ja, dat verhaal. Na zeventien jaar gaat pornoster Mikey Saber weer terug naar het dorp waar hij vandaan komt, in Texas. Hij smeekt zijn nog-niet-officiële-ex-vrouw en ex-schoonmoeder om bij hun te mogen blijven en dat mag, mits hij een baan vindt en een beetje helpt in het huishouden. Hij vindt een baantje in een Dollar Store en begint tegelijk een relatie met een jonge vrouw. 

Eigenlijk zorgt Mikey er vooral voor dat iedereens rustige leventje in de war wordt geschopt. Regisseur Sean Baker weet dat op een geweldige manier in beeld te brengen.

Bingen: Starstruck

In de categorie herkenbaarheid is Starstruck op HBO Max een absolute aanrader. Of nou ja, deels herkenbaarheid. Vooral voor de grootstedelijke millennial. Jessie woont en werkt in Londen, overdag is ze nanny en daarnaast werkt ze ook nog in een bioscoop. En probeert ze een beetje te genieten van de Britse hoofdstad.

En daar horen escapades bij. Zoals een keertje een one night stand. Jessie schrikt zich alleen de pleuris als ze na een wilde nacht ontdekt dat haar vlam-voor-een-avond een beroemde filmster blijkt te zijn. Er volgt een heerlijke, bingewaardige komedieserie. Seizoen twee is net verschenen dus je kunt even vooruit.

Actiekomedie: Jumanji

We zijn doorgaans niet echt fan van remakes van geweldige klassiekers, maar Jumanji is de uitzondering die de regel bevestigt. En echt een remake willen we het ook niet noemen, meer een film die voortborduurt op het concept van de kaskraker ui 1995.

Jumanji: Welcome to the Jungle en The Next Level zijn beiden simpelweg ontzettend goede actiekomedies die precies doen wat ze beloven: er is actie en er is humor om te lachen. Vier pubers komen terecht in een computerspel en moeten daar zien te overleven. In plaats van ongemakkelijke tieners zijn ze in de game volwassen. Kevin Hart, Jack Black, Dwayne Johnson en Karen Gillan hebben hun inner puber gevonden en spelen hun rol voortreffelijk.

Sinds deze week staat Jumanji: Welcome to the Jungle op Netflix (ook te vinden op Videoland) en vanaf dinsdag kijk je Jumanji: The Next Level.

Meer actie: Copshop

Er is een strijd der streamingsdiensten en dat pakt vooralsnog vrij gunstig voor ons uit. Ze doen er namelijk alles aan om zo snel mogelijk bioscoopreleases in handen te krijgen. Zo kijk je Dune al een tijdje via HBO Max, was The Power of the Dog nog niet uit de bioscoop en stond 'ie al op Netflix en zijn films die hier de bioscoop hebben overgeslagen ook gewoon thuis te projecteren.

Copshop duurde even, afgelopen zomer keek je 'm op het witte doek. We weten ook niet precies meer hoelang want de tijdlijn is door de pandemie een beetje gehusseld. Goed, maakt ook niet uit. Want lekkere actiethriller die je op Prime kunt kijken. Een oplichter is op de vlucht voor een huurmoordenaar en verstopt zich in het politiebureau van een klein stadje. Als de moordenaar opduikt, wordt hij geholpen door een jonge agente. Of nou ja, wordt hij geholpen? Lekkere wegkijker in elk geval.

Docu: Tussen de lakens met Geraldine

Mocht je zin hebben in iets educatievers, dan kun je op Videoland kijken naar Tussen de lakens met Geraldine. Kemper, inderdaad. Ze duikt met allerlei experts tussen de figuurlijke lakens om te praten over seks. En dan vooral over hoe seks voor vrouwen is. Want leuk dat we tegenwoordig allemaal feministen zijn en gelijkheid eisen, maar dat blijkt in bed vaak nog niet echt te lukken.

Dus maakte Geraldine daar een docuserie over. Doe er je voordeel mee. Als vrouw én als man. 

Animatie: The Ice Age Adventures of Buck Wild

Na het succes van Ice Age (2002) dachten ze bij Disney: dat kunnen we uitmelken. Een beetje zoals dat bedrijf met elke succesvolle titel doet. Maak er zoveel mogelijk content over en dan scoort er vanzelf wel iets. Twintig jaar na de release zijn we bij het zesde deel van Ice Age beland en geheel in de lijn der verwachting is 'ie nog slechter dan z'n voorgangers.

Desalniettemin blijft deze reeks prima vertier voor als je even geen zin hebt om na te denken. Opossums Eddie en Crash gaan met wezel Buck Wild op avontuur en dat zit weer vol flauwe grappen en dat is eigenlijk ook wel prima. Maar wel vooral als je echt alle animatiefilms van dit kaliber al gekeken hebt op Disney+. Anders kun je ook prima een andere film aangooien. 

Op tv: The Huntsman: Winter's War

Waarschijnlijk zit je niet te wachten op een avondje tv kijken omdat de vrijdagmiddagborrel in de zon op het terras is uitgelopen op een goede kroegavond. Maar mocht je om wat voor reden dan ook toch thuis zijn, dan raden we aan om naar Veronica te zappen. Om half negen is The Huntsman: Winter's War te zien.

En nee, dat is geen meesterwerk. Maar wel een zeer vermakelijk vervolgverhaal op Sneeuwwitje. Freya (Emily Blunt) is kwaad dat haar zus - Sneeuwwitjes boze stiefmoeder Ravenna - dood is. Dus wekt ze die tot leven en daarna gaan de twee wraak nemen op Huntsman Chris Hemsworth, die het vertikte om Sneeuwwitje te vermoorden. Nou, dat dus.

Zin in wat serieuzers? Dan is The Courier ook op tv, check trailer hier. Met Benedict Cumberbatch die wederom gewoon voortreffelijk speelt. Vinden we leuk. Je kijkt 'm om half negen vanavond op RTL 7.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: