NieuwNieuws

Sport

Sponsor loopt weg bij Antwerp FC vanwege komst Marc Overmars

Bedrijf is 'ten zeerste verbaasd'

Select Group, een bedrijf dat zich specialiseert in personeelsmanagement, stopt als sponsor van Royal Antwerp FC. Het vertrek van de sponsor is volledig te wijden aan het plotselinge aanstellen van Marc Overmars als technisch directeur. 

Overmars, die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag als directeur bij Ajax, werd maandag gepresenteerd. Select Group laat in een verklaring weten "ten zeerste verbaasd" te zijn over de komst van Overmars. 

"De keuze om de heer Overmars, die recentelijk werd beschuldigd van herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag en waartegen momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu reeds te benoemen, druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Group."

Timing

Het bedrijf heeft vooral moeite met de timing van het aantreden van Overmars. Het ontslag van de oud-Ajacied in Amsterdam was nog maar zes weken geleden en het onderzoek naar de beruchte 'dickpics' die hij zou hebben verstuurd loopt nog altijd. Tijdens de presentatie op maandag wilde Overmars niks kwijt over zijn vertrek bij Ajax, hij zei het achter zich te willen laten. De Belgische voetbalclub noemde de zaak een "priv├ękwestie".

"Wij geloven nochtans oprecht dat elk mens na een bewuste periode van zelfreflectie tot inzicht kan komen en een tweede kans kan verdienen. We betreuren het dan ook ten zeerste dat men tijdens de persconferentie het moment voorbij liet gaan om sereen, behoedzaam en weloverwogen te getuigen van dit proces van zelfreflectie en het verworven inzicht, noch door de directie van RAFC noch door de heer Overmars zelf. Enige zorgvuldigheid in de communicatie of het kies omgaan met de problematiek hebben wij eveneens niet gehoord of gezien."

Het is nog gissen hoe de andere sponsoren gaan reageren op de komst van de nieuwe technisch directeur. Wel is bekend dat ze van tevoren niet gehoord zijn over de komst van Overmars.

Sport

Koen Bouwman eerste Nederlandse winnaar van bergklassement in Giro

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw doodgereden, bestuurder rijdt door

Lees verder

Nederlander in Torremolinos doodgestoken na wedstrijd Feyenoord

Lees verder

Jude Law te zien in nieuwe Star Wars-serie

Lees verder

Amsterdammer woedend om laadpaalklevende Tesla-rijder

Lees verder

Ook flitsbezorger Getir ontslaat duizenden mensen

Lees verder

Schokkend! Reformatorische scholen accepteren homo's nog steeds niet

Lees verder

Amerikaanse 'heks' na bijna 330 jaar alsnog vrijgesproken

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Amerikanen gearresteerd voor illegaal vervoeren van compleet huis

Lees verder

Ram veroordeeld tot drie jaar cel na bloeddorstige moord

Lees verder

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: