NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Niks geen sneeuwpaniek, gewoon films en series bingen

Terwijl de weermensen zich druk maken om code geel, sneeuw en andere ongein, maken wij ons om veel belangrijkere dingen druk. Namelijk wat je kunt doen als je ingesneeuwd binnenzit. Want zolang het internet de barre winteromstandigheden overleeft, kun je gewoon lekker films en series bingen. 

In de bioscoop: Moonfall

Mocht je deze rubriek vaker lezen, dan zal het je niet ontgaan zijn dat we best zijn te porren voor een matige actiefilm met veel sensatie. Niet teveel diepgang, leuk conceptje, gebeurt veel, goeie visual effects, helemaal top. Dus als je naar de bioscoop durft te glibberen tijdens deze verlate Horrorwinter Des Doods, raden we Moonfall aan.

Concept is wel lachen: de maan is niet een gezellig stukje steen dat ons 's nachts toeschijnt en voor eb en vloed zorgt, maar uit baan raakt en voor allerlei ellende zorgt. De hele wereld gaat naar z'n grootje omdat de maan zorgt voor overstromingen en andere ellende. Dus gaan drie helden proberen de maan een beetje te kalmeren. Prima wegkijker.

Ook in de bioscoop: C'mon C'mon

Ben je niet zo in de stemming voor een kneiterharde actiefilm, dan stiefel je gewoon naar je plaatselijke filmhuis voor de arthousefilm C'Mon C'Mon. Met de voortreffelijke Joaquin Phoenix in de hoofdrol. Die speelt de getroebleerde journalist Johnny. Johnny heeft wat moeite met emoties, vooral die van zichzelf. 

Wanneer hun vader ziek wordt, vraagt zijn zus  Viv of Johnny op haar zoon wil passen. De twee ontwikkelen - je verwacht het  niet - een bijzondere band. Meer cliché kunnen we het niet opschrijven. Maakt ook niet uit, het gaat erom hoe het in beeld is gebracht. En dat is voortreffelijk gedaan. 

Komedie: The Bubble

Tot nu toe waren de coronafilms - gebaseerd op de recente pandemie - die we langs hebben zien komen weinig soeps. Leuk, er een horrorvariant van maken, maar de pandemie zelf was voor de meesten al horror genoeg. Gelukkig brengt Netflix verandering en komt de streamingsdienst met de heerlijk hersenloze komedie The Bubble.

Voor deze film wist Judd Apatow een goeie cast bij elkaar te schrapen. Onder andere Karen Gillan, David Duchovny en Keegan-Michael Key schitteren in dit meesterwerk. Synopsis: tijdens de pandemie zit de cast van een film bij elkaar in een bubbel en proberen ze de film waar ze aan werken af te maken. Topconcept, niet?

Miniserie: Moon Knight

Disney+ komt opnieuw met een serie over een wat obscuurdere Marvel-held. Moon Knight staat redelijk los van het MCU en eerlijk: we moeten nog een beetje wennen aan deze nieuwe superheld. Critici beloven dat het vanaf aflevering vier écht spannend gaan worden dus we zitten 'm maar braaf even uit. 

Oscar Isaac vertolkt de rol van Moon Knight a.k.a. Marc Spector a.k.a. de huurling die een gezellige meeting heeft gehad met een Egyptische god. Die heeft hem wat krachten gegeven en daar moet Marc samen met al zijn andere persoonlijkheden - zes in totaal - mee om leren gaan. 

Meer miniserie: Harry Palmer

Prime heeft goed nieuws voor wie gek is op spionnenseries en films. Harry Palmer - ook te vinden onder The Ipcress File - is een bloedstollend superspannende spionnenserie die zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog. Nah, voelt bijna weer actueel. Ex-smokkelaar en nu superspion Harry Palmer wordt gevraagd om een ontvoerde wetenschapper terug te halen en dat doe je dan maar gewoon.

Naast dat we dit genre sowieso wel kunnen waarderen, is het allemaal ontzettend gelikt gefilmd. Het lijkt bijna romantisch, zo'n koude oorlog vol ellendige gebeurtenissen. Met onder andere Tom Hollander (niet te verwarren met Tom Hardy Hiddleston Holland).

Biografie: Julia

Een totaal andere bingewaardige serie vind je op HBO Max. Vooral aan te raden als je smult van de kookprogramma's op 24Kitchen. Het genre is namelijk ergens begonnen, en wel bij Julia Child. De televisiekok kreeg in 1963 haar eigen programma, The French Chef. In de jaren zestig werden vrouwen geacht om in de keuken te staan, daar gaf Julia even een hele andere draai aan.

HBO Max heeft een geweldige serie over het leven van deze topvrouw gemaakt. Een mustwatch voor iedereen die wel eens naar Miljuschka, The Hairy Bikers of MasterChef zapt. 

Serie: Slow Horses

Bij Apple+ geloven ze niet echt in zoveel mogelijk nieuwe shit richting de consument dumpen. De streamingsdienst van het bedrijf kiest voor af en toe een steengoede film of serie en Slow Horses doet daar zeker niet voor onder. Gary Oldman vertolkt één van de hoofdrollen in deze Britse spionnenserie.

Geheim agenten van MI5 die een foutje hebben gemaakt, worden niet direct ontslagen. Wel verbannen naar Slough House, het afvoerputje van de geheime dienst. Als er per ongeluk wat belangrijke documenten verloren zijn gegaan. Functie elders-stijl maar dan met veel kwetsbaardere informatie. In Slow Horses volgen we de antihelden van de geheime dienst. Die zuipen, slecht voor zichzelf zorgen en het allemaal niet zoveel meer boeit. En dat is precies wat deze serie in tijden dat alles geweldig en opgepoetst is zo lekker maakt.

Docu: Trust No One: The Hunt for the Crypto King

Yay, er is weer true crime op Netflix te vinden! Trust No One: The Hunt for the Crypto King is de nieuwste docu-aanwinst van de streamingsdienst. Mocht je hebben genoten van The Puppet Master, Bad Vegan, The Tinder Swindler of Don't F*ck With Cats, dan kun je dit ook waarderen. 

Er bestaan vreselijke mensen op deze aarde die vreselijke dingen uithalen met andere mensen en als iets zich leent om vreselijke dingen uit te halen met mensen, is het crypto. Nou, daar heb je je docu. Zoals bijna al dit soort docu's is niets wat het lijkt en zit je tot het einde op het puntje van je stoel. Lekker.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

Rick Brandsteder vertoeft komende tijd in afkickkliniek

Glamorama

'Moet aan zichzelf werken'

Lees verder

Vogels verwerken vuurwerk pas na dagen

Niet Doodchecken

Knallen slecht voor mentaal welzijn van vliegende dieren

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Angela Merkel: In mijn laatste jaar kon ik niets tegen Vladimir Poetin doen

Lees verder

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan onderzoek naar DWDD

Lees verder

Over tien jaar alleen nog sigaretten bij tabaksspeciaalzaken

Lees verder

Onderzoek naar gedrag Ye West tijdens samenwerking met Adidas

Lees verder

Mazzel voor Mark - ChristenUnie wil ook aanpak asielstroom

Lees verder

Justitie in Frankrijk onderzoekt verkiezingsgeld Macron

Lees verder

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tweeling geboren uit embryo's die in 1992 werden ingevroren

Lees verder

Uitgeverij Bob Dylan vervalste handtekeningen met machine

Lees verder

Oeps! Stadion eert pornoster in plaats van militair

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: