NieuwNieuws

Algemeen

Zwolse horecabroers geliquideerd in McDonald's

Horecaondernemers Hüseyin en Ali Torunlar werden in koelen bloede afgemaakt tussen de etende gezinnen met kinderen

De twee mannen die woensdagavond in een Zwolse McDonald's zijn doodgeschoten, zijn bekende Zwolse horecaondernemers. Het zou gaan om de Turkse horecabroers Torunlar. Dat meldt De Stentor. De broers werden rond etenstijd geliquideerd in het fastfoodrestaurant in Zwolle-Noord. Eén van hen overleed terplekke. De ander werd nog gereanimeerd. Hij bezweek niet veel later aan zijn verwondingen.

Hüseyin en Ali Torunlar runden samen meerdere ondernemingen in de regio waaronder een aantal restaurants in Zwolle en Hattem. Hoewel bronnen aan De Stentor bevestigen dat het om de horecabroers gaat, kan de politie de identiteit van de slachtoffers nog niet prijsgeven. ''We krijgen veel vragen over de twee dode slachtoffers. Ook gaan er namen rond. We hebben vermoedens wie het zijn maar hun identiteit moet officieel vastgesteld worden voordat we daar informatie over kunnen delen.'' Dat stelt de politie in een liveblog.

Koelbloedige liquidatie

De broers Torunlar werden om 18.00 uur woensdagavond tussen de gezinnen met kinderen in de drukke fastfoodtent onder vuur genomen. Hierbij werd volgens getuigen een heel magazijn op de mannen leeggeschoten. Op dat moment zaten in het restaurant naar verluid zo'n 100 gasten, waaronder veel kinderen. ''Op de tafel naast de slachtoffers staan nog happy-meal doosjes die in de haast door bezoekers zijn achtergelaten en een roze rugzak als stille getuigen''. Schrijft RTV Oost. In de muur van de McDonald's zouden meerdere kogelgaten zitten.

De schietpartij lijkt volgens de regiozender op een 'koelbloedige en overdachte dubbele liquidatie'. Op basis van een ingewijde weet deze te melden dat de schutter al ongeveer een uur in het restaurant aanwezig was. ''De dader zat een tijdlang te eten naast de twee Turkse slachtoffers, voordat hij het vuur op hen opende'', aldus RTV Oost.

Burgemeester reageert geschokt

Van de schutter en mogelijke handlangers is nog altijd geen spoor. De politie is nog op zoek naar de verdachte en roept getuigen op om zich te melden. Over de toedracht van de liquidatie is niets bekend. Zwolse burgemeester Peter Snijders kwam woensdagavond naar de plek waar die avond de schietpartij had plaatsgevonden. 

“Mijn gedachten zijn bij alle getroffenen en de nabestaanden van de slachtoffers en bij iedereen die er ongevraagd ooggetuige van is geweest.” Reageerde de geschokte burgervader tegenover De Stentor. ''Ik ben zeer geschrokken van deze heftige gebeurtenis, die veel impact heeft op de medewerkers en de aanwezige bezoekers. Er is slachtofferhulp voor wie daar behoefte aan heeft.”

Algemeen

Tientallen klimaatactivisten gearresteerd na binnendringen Eindhoven Airport

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Veel actie, veel drama en wat musical voor de luchtigheid

Lees verder

60 uur taakstraf en week voorwaardelijk voor Gideon van Meijeren (FvD)

Politiek

'Gideon de Zwijger' komt niet opdagen in rechtbank

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Man betrapt inbrekers tijdens 's nachts voeden van baby

Lees verder

Rapper gebruikt beelden huiszoeking in videoclip

Lees verder

Verkiezingen - D66 gaf met kleine 2 miljoen euro het meeste uit aan advertenties

Lees verder

Vrouwen met veel jongere man hebben gelukkigere relaties

Lees verder

Terreursyriër uit Stein zocht wapens en wilde bomgordel maken

Lees verder

Duitse brouwer komt met bier in poedervorm

Lees verder

Politie Egypte gebruikt datingapp om LHBT'ers te arresteren

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Britse politie rolt 'castratie-sekte' op die geslachtsdelen amputeerde bij 13 slachtoffers

Lees verder

Mannelijke zeeolifanten eerder dood door 'extreme drang' om te paren

Lees verder

Catch Me If You Can-meesteroplichter hield ook jou voor het lapje

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: