NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Vrolijk Pasen en alles!

De betere weekenden zijn aanstaande: de weekenden die een dagje langer duren. Zo ook dit Paasweekend. Mocht je niet op Paaspop zijn en na de verplichte familiebrunches nog tijd over hebben, dan kun je met een gerust hart films en series gaan bingen. Welke? Natuurlijk zochten wij dat alweer voor je uit. Fijn keuzestressloos weekend!

In de bios: The Northman

Wat schreeuwt meer Pasen dan bruut geweld en sexy vikingen? Precies. We kunnen dan ook niet anders dan veronderstellen dat het de reden is dat The Northman net in première is gegaan. Alleen de cast al is reden om deze film te gaan zien. Alexander Skarsgard, Bjork, Anya Taylor-Joy, William Dafoe, Nicole Kidman, Ethan Hawke en Claes Band schitteren allemaal op het witte doek. 

Vlak voor hij volwassen wordt, wordt de vader van prins Amleth (Skarsgard) vermoord en besluiten de brutelingen zijn moeder te ontvoeren. Twintig jaar later leeft Amleth het vikingenleven en zit er niets anders op dan zijn moeder redden en wraak nemen op de lui die hem zoveel onrecht hebben aangedaan.

Ook in de bios: After Yang

Mocht je niet zo gek zijn op historische films maar liever een kijkje nemen in de toekomst, dan is er ook gewoon goed aanbod. In de bioscoop kun je namelijk ook kijken naar After Yang, een pijnlijk realistische science-fictionfilm. Hoewel de aanleiding van deze film een robot is, wordt er een bijzonder menselijk verhaal verteld. 

Ergens is het misschien nog wel meer een drama dan sci-fi. Jack en Kyra hebben een dochter, de geadopteerde Mika. Haar grote broer is Yang. Klein detail: Yang is een androïde. En robots gaan nog wel eens stuk. Wanneer Jack er alles aan doet om Yang te repareren, komt Jack erachter dat de relatie met zijn vrouw en dochter best eens heroverwogen mag worden.

Nu al een klassieker: Druk

We tipten 'm al toen 'ie in de bioscoop was maar deze film is zo ijzersterk, dat we 'm gewoon weer tippen. Want de geweldige film Druk staat nu op Amazon Prime. Je kunt 'm dus gewoon thuis kijken. Legaal enzo. En dat is zeker de moeite.

Iemand opperde ooit dat men het beste functioneert wanneer er een minikleinbeetje alcohol in je bloed zit. Vier mannen besluiten de theorie te testen, maar houden niet helemaal rekening het met het feit dat alcohol nogal verslavend en destructief kan zijn. Dus dat gaat niet helemaal goed. Maar levert wel een prachtige film op.

Bingen: Baskets

Liefhebber van tragikomische en ietwat absurde series? Dan kan de nieuwste aanwinst van Disney+ je vast wel bekoren. Je binged op de streamingsdienst namelijk de serie Baskets. Nogal een niche want hij valt niet bij iedereen even goed. Logisch, het is nogal een vreemde serie.

De hoofdrol is voor Chip Baskets (Zach Galifianakis), die faalt op een prestigieuze clownsopleiding in Frankrijk. Maar als je een roeping hebt, dan kun je niet anders dan proberen die roeping te volgen. Chip doet er dus alles aan om toch serieus genomen te worden als clown. 

Experimenteel: ROAR

Op Apple+ kijk je de ietwat experimentele, soms grappige maar ook dramatische serie ROAR. In negen afleveringen nemen de makers je mee in de wereld van de vrouw. Wat betekent het om vrouw te zijn anno 2022? Die vraag is voor iedereen anders en wordt op negen manieren belicht. 

Heel tof: voor elke aflevering wordt een andere sfeer gecreëerd die perfect bij het verhaal past. De ene keer futuristisch, dan weer magisch, soms huiselijk en dan weer werkgerelateerd. De eerste vijf afleveringen kun je vanaf vandaag kijken bij de streamer. Overigens moeten we wel even vermelden dat dit niet de vervanger is van Severance, mocht je daar al doorheen zijn. Dan ben je voorlopig gewoon even gedoemd tot het leven in een zwart serie-gat.

Drama: The Anatomy of a Scandal

In de stemming voor wat goede drama? Op Netflix begin je aan de dramaserie Anatomy of a Scandal. De Britse James en Sophie hebben een prima leventje als elite van Engeland. James is minister in het parlement en heeft een liefhebbende familie. Maar dan blijkt er een heel schandaal te zijn rondom een verkrachting.

Dat onderzoeken zorgt voor nogal wat drama, problemen en intriges. Want een smerige politicus, daar zit niemand op te wachten. En als je wat privileges hebt, hoef je je dan wel écht zorgen te maken over wat er gaat gebeuren? Superspannend, sterk en dramatisch.

Mysterie: Outer Range

Meer toe aan een spannende, mysterieuze en ietwat bovennatuurlijke of buitenaardse serie? Schakel dan je tv naar Prime voor de serie Outer Range met onder andere Josh Brolin. Royal Abbott (Brolin) werkt op zijn familieranch en doet er alles aan om die te behouden. Want de ranch overeind houden blijkt best een uitdaging.

Wanneer hij op onderzoek uitgaat aan de rand van de ranch, doet hij een bijzondere ontdekking. en staat hij voor een mysterie. En dat allemaal in de wildernis van Wyoming. Heerlijk.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.

Algemeen

Politie zoekt 15-jarige knaap die 7-jarig meisje misbruikte in recreatiegebied Heerenveen

Lees verder

Vermoedelijke programmeur crypto mixer gearresteerd in Amsterdam

Tech & Crypto

Tornado Cash werd maandag op de Amerikaanse sanctielijst gezet 

Lees verder

Ramptoerist mag vijf jaar niet vliegen met Transavia

Niet Doodchecken

18-jarige deelde foto van vliegtuigongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Reizigers die vlucht hebben gemist krijgen compensatie

Lees verder

Heel veel drugs onderschept door kustwacht Bonaire

Lees verder

Advocaat Britney Spears wil haar ex voor rechter slepen

Lees verder

'Updates Telegram uitbrengen lastig door techmonopolie'

Lees verder

Meer mensen weg uit de Randstad dan er kwamen wonen

Lees verder

Huiszoeking Trump: Garland wil bevel openbaren, man (42) gedood na bestormen FBI

Lees verder

Dagsluiting - Mark Rutte zette druk op Schiphol-chef Dick Benschop (PvdA)

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man wint 22 jaar lange juridische strijd over 25 cent

Lees verder

Bedrijf achter pro-Trump shirts beboet, blijkt helemaal niet 'made in USA'

Lees verder

Geen 'gevangene' meer in New York, wel 'individu in gevangenschap'

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: