NieuwNieuws

Tech & Crypto

Veilingvoer: Koop de "laatste" Lamborghini Aventador en krijg een NFT

Lambo lift mee op de NFT-hype

Een mens moet ergens over dromen, dus behandelen we in veilingvoer de meest bijzondere, unieke, zeldzame of bizarre auto's die binnenkort onder de hamer gaan. Met deze week de ""laatste"" Lamborghini Aventador en die is gekoppeld aan een NFT. 

De Aventador zal de geschiedenis ingaan als de meest succesvolle atmosferische V12 Lamborghini ooit. In de afgelopen elf jaar verlieten bijna tienduizend exemplaren de showroom en dat is ongekend voor een auto die bijna een half miljoen euro kost. Nu valt het doek voor de Aventador en daarmee ook voor de de pure V12 Lambo, want ook de Italianen moeten met de tijd mee en maken hun volgende topper hybride. 

De supercarbouwer laat het verdwijnen van Aventador en die brullende V12 uiteraard niet stilletjes gebeuren. Eerder presenteerde het merk de Aventador SVJ: een extra snelle, extra extreme versie waarmee het einde van het model werd ingeluid. Toch was dat niet genoeg, want daarna volgde nog de extra gelimiteerde, extra dure en allerlaatste variant: de Aventador Ultimae. En daarvan wordt de allerlaatste niet verkocht, maar geveild. En om het allemaal nog iets interessanter te maken hangt daar ook een NFT aan. 

Ook de Italianen is de trend van de non-fungible tokens niet ontgaan en door een NFT toe te voegen aan de verkoop hoopt het merk in te spelen op de hype en de opbrengst van de veiling op te krikken. Maar wat houdt het in? Naast de fysieke supercar krijgt de koper ook een digitale versie van de auto in een glb-file, die is te gebruiken in virtual reality omgevingen. De specificaties van zowel de fysieke als virtuele auto zijn samengesteld door kunstenaar Krita Kim en dj Steve Aoki en die laatste componeerde ook nog een exclusief nummer voor de auto dat uitaard ook onderdeel is van de NFT. Daarnaast wordt de plaatser van het hoogste bod per direct VIP-klant van Lamborghini en krijgt hij/zij voortaan nieuwe modellen al virtueel te zien voorafgaand aan de publieke onthulling. Verder staat nog een privé rondleiding door het Lamborghini-museum en een virtuele meet and greet (een keertje videobellen dus) met Krista Kim en Steve Aoki op het programma. Je moet er maar van houden.

Leuk zo’n extraatje, maar voor de supercar connaisseur zal het feit dat dit de laatste Aventador ooit is zwaarder wegen, maar ook daar zit nog een addertje onder het gras. De veilingsite stelt zeer specifiek dat het hier gaat om de laatste Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae Coupé, waarbij voor het gemak niet wordt vermeld dat er ook nog een Ultimae Roadster verschijnt. Daarnaast gaan de Italianen stiekem nog eventjes door met de productie van het model. Bij een brand op een vrachtschip gingen onlangs tientallen gloednieuwe Lamborghini’s verloren die onderweg waren naar klanten in onder meer Amerika. De autobouwer kan deze klanten uiteraard niet teleurstellen en bouwt de verloren auto’s opnieuw en dat zullen de laatste Aventador Coupés zijn die uit de fabriek in Sant'Agata Bolognese rollen. Het laatste chassisnummer hangt echter aan het exemplaar dat tussen 19 en 21 april wordt verkocht door RM Sotheby's en dat is wat telt voor de verzamelaars. En die NFT is leuk voor de publiciteit, maar verder slechts een bijzaak, dus die moet je maar voor lief nemen. 

Algemeen

Turnleraar veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs voor misbruik en doden Esmee (14)

Lees verder

Elon Musk deelt cijfers en toekomstplannen in pitchdeck Twitter 2.0

Tech & Crypto

Veel all-time highs, focus op video, long-reads en betalingen 

Lees verder

Surinamers boos over Nederlandse slavernij-excuses

Politiek

Veel onvrede bij tot klager gemaakten

Lees verder

Seriebandenprikker Capelle en Krimpenerwaard na klopjacht aangehouden

Algemeen

Verdachte vernielde honderden auto's en scooters

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Onderzoeken na val FTX breiden zich uit: ook Genesis onder de loep

Lees verder

Piekbelasters - Vrijwillige regeling voor boeren én industrie

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Video - Viruswaarheid van Willem Engel stopt

Lees verder

Vier ton boete voor gokwebsite die adverteert op jongeren

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Boze Donald Trump wil geen running mate van Kanye/Ye West worden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Politie geeft ratten de schuld van 200 kilo verdwenen wiet

Lees verder

Bouw Arnhemse windmolen vertraagd vanwege te harde wind

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: