NieuwNieuws

Tech & Crypto

Veilingvoer: Koop de "laatste" Lamborghini Aventador en krijg een NFT

Lambo lift mee op de NFT-hype

Een mens moet ergens over dromen, dus behandelen we in veilingvoer de meest bijzondere, unieke, zeldzame of bizarre auto's die binnenkort onder de hamer gaan. Met deze week de ""laatste"" Lamborghini Aventador en die is gekoppeld aan een NFT. 

De Aventador zal de geschiedenis ingaan als de meest succesvolle atmosferische V12 Lamborghini ooit. In de afgelopen elf jaar verlieten bijna tienduizend exemplaren de showroom en dat is ongekend voor een auto die bijna een half miljoen euro kost. Nu valt het doek voor de Aventador en daarmee ook voor de de pure V12 Lambo, want ook de Italianen moeten met de tijd mee en maken hun volgende topper hybride. 

De supercarbouwer laat het verdwijnen van Aventador en die brullende V12 uiteraard niet stilletjes gebeuren. Eerder presenteerde het merk de Aventador SVJ: een extra snelle, extra extreme versie waarmee het einde van het model werd ingeluid. Toch was dat niet genoeg, want daarna volgde nog de extra gelimiteerde, extra dure en allerlaatste variant: de Aventador Ultimae. En daarvan wordt de allerlaatste niet verkocht, maar geveild. En om het allemaal nog iets interessanter te maken hangt daar ook een NFT aan. 

Ook de Italianen is de trend van de non-fungible tokens niet ontgaan en door een NFT toe te voegen aan de verkoop hoopt het merk in te spelen op de hype en de opbrengst van de veiling op te krikken. Maar wat houdt het in? Naast de fysieke supercar krijgt de koper ook een digitale versie van de auto in een glb-file, die is te gebruiken in virtual reality omgevingen. De specificaties van zowel de fysieke als virtuele auto zijn samengesteld door kunstenaar Krita Kim en dj Steve Aoki en die laatste componeerde ook nog een exclusief nummer voor de auto dat uitaard ook onderdeel is van de NFT. Daarnaast wordt de plaatser van het hoogste bod per direct VIP-klant van Lamborghini en krijgt hij/zij voortaan nieuwe modellen al virtueel te zien voorafgaand aan de publieke onthulling. Verder staat nog een privé rondleiding door het Lamborghini-museum en een virtuele meet and greet (een keertje videobellen dus) met Krista Kim en Steve Aoki op het programma. Je moet er maar van houden.

Leuk zo’n extraatje, maar voor de supercar connaisseur zal het feit dat dit de laatste Aventador ooit is zwaarder wegen, maar ook daar zit nog een addertje onder het gras. De veilingsite stelt zeer specifiek dat het hier gaat om de laatste Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae Coupé, waarbij voor het gemak niet wordt vermeld dat er ook nog een Ultimae Roadster verschijnt. Daarnaast gaan de Italianen stiekem nog eventjes door met de productie van het model. Bij een brand op een vrachtschip gingen onlangs tientallen gloednieuwe Lamborghini’s verloren die onderweg waren naar klanten in onder meer Amerika. De autobouwer kan deze klanten uiteraard niet teleurstellen en bouwt de verloren auto’s opnieuw en dat zullen de laatste Aventador Coupés zijn die uit de fabriek in Sant'Agata Bolognese rollen. Het laatste chassisnummer hangt echter aan het exemplaar dat tussen 19 en 21 april wordt verkocht door RM Sotheby's en dat is wat telt voor de verzamelaars. En die NFT is leuk voor de publiciteit, maar verder slechts een bijzaak, dus die moet je maar voor lief nemen. 

Sport

Oud-F1 chef Bernie Ecclestone (91) in Brazilië opgepakt wegens verborgen pistool(tje)

Lees verder

Schoolschutter Texas was net 18, kocht vuurwapen een week voor de shooting

Algemeen

Met zijn verjaardagsgeld kocht hij een semi-automatisch wapen, Ramos kondigde shooting aan in een SMS'je aan een Duitse tiener

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rotterdam ruimt scherven op na teleurstelling Tirana: vernielingen en 72 arrestaties

Lees verder

Rellen in Rotterdam - Politie verwacht nog meer aanhoudingen

Lees verder

NFT's moeten nieuw leven blazen in postzegel-hobby

Lees verder

VVD wil dat kabinet kijkt naar slachtoffers Molukse gijzeling school Bovensmilde in 1977

Lees verder

Schoolschutter barricadeerde zich in klaslokaal

Lees verder

Gevallen van apenpokken in Nederland verdubbeld

Lees verder

Kabinet gaat gemeenten en provincies dwingen asielzoekers op te nemen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Vrouw op de vlucht loopt vast in nat beton

Lees verder

Klant van koffiebar in Florence belt politie wegens te dure koffie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: