NieuwNieuws

Tech & Crypto

Tesla gaat met Block en Blockstream bitcoin minen op 100% zonne-energie

Mining farm in Texas draait binnenkort 100% op zonnestroom

Baanbrekend nieuws aangekondigd door Blockstream en Jack Dorsey’s Block afgelopen vrijdag. Het duo gaat met 100% duurzame energie bitcoin delven op een mining farm in Texas. Elektrisch autoproducent Tesla voorziet met een zonnepaneleninstallatie in de benodigde energiebehoefte. 

Adam Back, mede-oprichter en CEO van blockchain technologiebedrijf Blockstream vertelde tijdens de Bitcoin 2022 conferentie aan CNBC dat de mijnbouwfaciliteit is ontworpen als een proof of concept waarbij bitcoin mining op grote schaal plaatsvindt met 100% hernieuwbare energie. Een interessante pilot aangezien er regelmatig discussie is over het extensieve energieverbruik dat gepaard gaat met mining. Ook Greenpeace bemoeit zich er sinds kort mee met een aanval op het Proof of Work protocol van bitcoin. Een uitgelezen moment dus voor de drie partijen om aan te tonen dat bitcoin mining volledig op hernieuwbare energie kan draaien, in staat is om dit zelf te financiëren én de economische groei bevordert.

Texas ideaal voor mining op duurzame energie

Texas is een ideale plek voor het combineren van mining en duurzame energie. Deze staat kent namelijk veel zonuren, maar momenteel wordt de zonne-energie vooral opgewekt op afgezonderde plekken in Texas. Niet ideaal voor de transport van deze duurzame energie dus. Tevens ontbreekt de financiële prikkel om te investeren in een goede infrastructuur hiervoor. Zet er een mining farm naast en de business case van zonne-energie verandert. Ineens wordt het wel interessant om zonne-installaties verder uit te bouwen.

3,8 megawatt aan stroom beschikbaar

De zonne-installatie die Tesla beschikbaar stelt, wekt 3,8 megawatt stroom op. Overtollig opgewekte energie wordt opgeslagen in de Megapack batterijen van Tesla die goed zijn voor de opslag van in totaal 12 megawattuur. De resultaten van dit mining project zijn realtime zichtbaar via een open dashboard. Zo kan iedereen meekijken en mogelijk andere partijen motiveren om aan te haken. 

De mining farm wordt later dit jaar opgeleverd. Mocht de pilot fase winstgevend blijken dan wordt ook windenergie toegevoegd aan de energiemix om het project op te schalen. Windenergie kan de momenten opvangen dat er geen zonnestroom wordt opgewekt zoals ’s nachts.  

Sport

Oud-F1 chef Bernie Ecclestone (91) in Brazilië opgepakt wegens verborgen pistool(tje)

Lees verder

Schoolschutter Texas was net 18, kocht vuurwapen een week voor de shooting

Algemeen

Met zijn verjaardagsgeld kocht hij een semi-automatisch wapen, Ramos kondigde shooting aan in een SMS'je aan een Duitse tiener

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rotterdam ruimt scherven op na teleurstelling Tirana: vernielingen en 72 arrestaties

Lees verder

Rellen in Rotterdam - Politie verwacht nog meer aanhoudingen

Lees verder

NFT's moeten nieuw leven blazen in postzegel-hobby

Lees verder

VVD wil dat kabinet kijkt naar slachtoffers Molukse gijzeling school Bovensmilde in 1977

Lees verder

Schoolschutter barricadeerde zich in klaslokaal

Lees verder

Gevallen van apenpokken in Nederland verdubbeld

Lees verder

Kabinet gaat gemeenten en provincies dwingen asielzoekers op te nemen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Vrouw op de vlucht loopt vast in nat beton

Lees verder

Klant van koffiebar in Florence belt politie wegens te dure koffie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: