NieuwNieuws

Tech & Crypto

Lightning Labs haalt 70 miljoen dollar investering op voor stablecoins op Lightning Network

Miljoenen transacties tegelijk versturen kan straks met het Taro protocol

Blockchain startup Lightning Labs kondigde afgelopen dinsdag de lancering van het Taro protocol aan. Middels deze ’blockchain layer’ is het straks mogelijk om stablecoin transacties te versturen via het blockchainnetwerk. Ook haalde het softwarebedrijf 70 miljoen dollar financiering op. Deze wordt ingezet voor de ontwikkeling van Taro.

Het Taro protocol past voor haar technologie het Lightning Network toe. Dit is een laag bovenop het Bitcoinnetwerk. Betalingen op het Lightning Network vinden direct plaats én voor een fractie van de kosten die betalingen op het onderliggende Bitcoinnetwerk bedragen. Daarnaast kunnen op een moment miljoenen transacties tegelijk worden verstuurd. Op dit moment is het Taro procotol nog in de ontwikkelfase, maar eenmaal gereed heeft het veel potentie.  

Miljoenen transacties per seconde met het Bitcoin Lightning Network

Het Bitcoin Lightning Network kun je zien als een laag bovenop het Bitcoinnetwerk. Het verschil tussen het Lighting Network en het Bitcoinnetwerk zit hem onder andere in de snelheid en de kosten. Op het Bitcoinnetwerk moeten alle nodes een transactie verifiëren en goedkeuren. Deze decentralisatie is om veiligheidsredenen een kracht van het netwerk, maar heeft als nadeel dat het een trage werkwijze is. Gemiddeld kan het bitcoinnetwerk zeven transacties per seconde (TPS) verwerken die tevens kostbare zijn. Vergelijk het maar eens met betalingssysteem Visa die transacties van fiat geld (zoals euro’s) mogelijk maakt. Visa verstuurt moeiteloos 2.000 transacties per seconde en kan zelfs nog hogere aantallen aan.  

Het Bitcoin Lightning Network biedt een oplossing voor de trage transactieverwerking. Het aantal TPS is namelijk niet gelimiteerd en de transactiekosten liggen lager. Daarnaast hoeven alleen de nodes die betrokken zijn bij de transacties goedkeuring te geven. Zodoende kunnen er tot wel miljoenen (en in theorie zelfs een ongelimiteerd aantal) transacties per seconde uitgevoerd worden. 

Taro voor transacties van alle wereldwijde valuta

De ambitie van Lightning Labs is nu om met Taro een extra laag te bouwen op het Bitcoin Lightning Network. Hiermee kunnen naast bitcoin transacties ook transacties van alle valuta in de wereld via het Bitcoin Lightning Network verlopen. Voor Visa betekent dit een geduchte concurrent. Niet verrassend dus dat Visa in de tussentijd op zoek is naar nieuwe verdienmodellen om haar bestaansrecht te garanderen. Zo stapte het betalingssysteem onlangs in de NFT’s.    

Eenvoud als ultieme doel

Het ultieme doel van Lightning Labs is om met eenvoud zoveel mogelijk mensen op de wereld toegang te geven tot het Taro protocol. Iedereen met een mobiele telefoon moet kunnen deelnemen zodat ook ontwikkelingslanden profiteren. De technische specificaties voor het Taro protocol geeft Lightning Labs vrij voor om feedback van developers voor verdere ontwikkeling te ontvangen.

Sport

Oud-F1 chef Bernie Ecclestone (91) in Brazilië opgepakt wegens verborgen pistool(tje)

Lees verder

Schoolschutter Texas was net 18, kocht vuurwapen een week voor de shooting

Algemeen

Met zijn verjaardagsgeld kocht hij een semi-automatisch wapen, Ramos kondigde shooting aan in een SMS'je aan een Duitse tiener

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rotterdam ruimt scherven op na teleurstelling Tirana: vernielingen en 72 arrestaties

Lees verder

Rellen in Rotterdam - Politie verwacht nog meer aanhoudingen

Lees verder

NFT's moeten nieuw leven blazen in postzegel-hobby

Lees verder

VVD wil dat kabinet kijkt naar slachtoffers Molukse gijzeling school Bovensmilde in 1977

Lees verder

Schoolschutter barricadeerde zich in klaslokaal

Lees verder

Gevallen van apenpokken in Nederland verdubbeld

Lees verder

Kabinet gaat gemeenten en provincies dwingen asielzoekers op te nemen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Vrouw op de vlucht loopt vast in nat beton

Lees verder

Klant van koffiebar in Florence belt politie wegens te dure koffie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: