NieuwNieuws

Tech & Crypto

Ethereum upgrade “The Merge” wederom vertraagd


De langverwachte upgrade van Ethereum laat wederom langer op zich wachten, maakte ontwikkelaar Tim Beiko gisteren bekend op Twitter. Het samensmelten van het huidige Ethereum Mainnet en de zogenaamde Beacon Chain staat nu gepland voor Q3/Q4 in plaats van juni dit jaar. Dit nieuws maakte nogal wat los bij Ethereum-aanhangers en tegenstanders.

Upgrade “The Merge”

Ethereum maakt net als Bitcoin gebruik van het proof-of-work (PoW) consensus mechanisme. Voor Ethereum gaat dit op termijn veranderen. De geplande Q3/Q4 upgrade vertegenwoordigt de officiële overstap naar proof-of-stake (PoS) consensus. Deze overstap is een belangrijke stap in het realiseren van de visie van Ethereum: meer schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. 

Ethereum PoS

Zodra Ethereum overgaat op PoS, worden zogenaamde stakers toegewezen om het Ethereum Mainnet te valideren. Mining zal dan niet langer nodig zijn. Staken houdt simpel gezegd in dat je tokens voor een periode vastzet en daar een beloning voor terugkrijgt. Op dit moment zijn er 11,524,382 ETH tokens gestacked. Vrijwel iedere hoeveelheid ETH kan worden gestacked. Daarentegen maar je moet minimaal 32 ETH staken en hardware bezitten die bepaalde software draait en continu verbonden is met het internet, om te kunnen fungeren als een zogenaamde validator. Deze validators plaatsen transacties batchgewijs in een nieuw blok en/of controleren het werk van andere validators om de keten veilig te laten werken.

Voorlopig loopt deze upgrade dus weer vertraging op, met flink wat opschudding tot gevolg. Tim Beiko reageerde met de volgende Tweet: 

In een blog op GitHub gaat de ontwikkelaar hier verder op in. Ethereum is nu vooral druk met het uitvoeren van zogenaamde shadow forks. Deze shadow forks hebben implementatieproblemen aan het licht gebracht die nu eerst moeten worden opgelost. Daarna staan de trial runs van openbare testnetten zoals Kiln op de planning. Daarnaast kan de zogenaamde “difficulty bomb” van PoW nog roet in het eten gooien. Deze “difficulty bomb” is een geplande exponentiële toename van de moeilijkheidsgraad van PoW mining. Verwacht wordt dat dit rond mei zichtbaar wordt op het Ethereum netwerk en er uiteindelijk voor zorgt dat de transactiesnelheid 15-20 seconde bedraagt tegen augustus. Beiko: “Als client ontwikkelaars denken dat ze The Merge niet op het mainnet kunnen implementeren voordat bloktijden te veel worden vertraagd, moet het opnieuw worden uitgesteld.” 

Wat denk jij: gaat het nu dan echt gebeuren dit jaar?

Sport

Oud-F1 chef Bernie Ecclestone (91) in Brazilië opgepakt wegens verborgen pistool(tje)

Lees verder

Schoolschutter Texas was net 18, kocht vuurwapen een week voor de shooting

Algemeen

Met zijn verjaardagsgeld kocht hij een semi-automatisch wapen, Ramos kondigde shooting aan in een SMS'je aan een Duitse tiener

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rotterdam ruimt scherven op na teleurstelling Tirana: vernielingen en 72 arrestaties

Lees verder

Rellen in Rotterdam - Politie verwacht nog meer aanhoudingen

Lees verder

NFT's moeten nieuw leven blazen in postzegel-hobby

Lees verder

VVD wil dat kabinet kijkt naar slachtoffers Molukse gijzeling school Bovensmilde in 1977

Lees verder

Schoolschutter barricadeerde zich in klaslokaal

Lees verder

Gevallen van apenpokken in Nederland verdubbeld

Lees verder

Kabinet gaat gemeenten en provincies dwingen asielzoekers op te nemen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Vrouw op de vlucht loopt vast in nat beton

Lees verder

Klant van koffiebar in Florence belt politie wegens te dure koffie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: